TRENTE / Trento, is hoofdstad van de gelijknamige provincie en  regio, op de linkeroever van de Adige. De stad wordt door hoge bergen omgeven. Naar overzicht regio Trentino-Alto Adige. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

    

Trente vroeger
Het Romeinse Tridentum, was van 1027 tot 1803 de zetel van een rijksbisschop. In 1803 kwam het aan Oostenrijk en  in 1919 aan ItaliŽ. Het Concilie van Trente (1545Ė1563) gaf de aanzet tot de Contrareformatie.   

Trente nu   
Er zijn machine-, textiel-, aardewerk-, meubel- en voedingsmiddelenindustrieŽn. Er is veel toerisme en het is een knooppunt van wegen en spoorwegen. 
Het bisschoppelijk museum, in het gerestaureerde 13de-eeuwse Palazzo Pretorio, herbergt de kerkschat van de kathedraal, waaronder zeven renaissance wandtapijten.
Provinciaal kunsthistorisch museum is  gevestigd in het Castello del Buonconsiglio, 13deĖ16de eeuw, voormalige residentie van de prins-bisschoppen. In het interieur fresco's uit 16de eeuw.

De dom, uit de 11deĖ13de eeuw, is in Romaans-Lombardische stijl   
en  heeft een imposant interieur met graftomben van bisschoppen uit de 14de en 15de eeuw. Het mausoleum is van de Venetiaanse legerleider Sanseverino. Op het Piazza staat een bronzen Neptunusfontein. Dit plein vormt het centrum van het oude Trente. Er omheen staan huizen met verdiepingen en loggia's en het Palazzo Pretorio.
Palazzo Tabarelli is in Venetiaanse renaissancestijl.
Bekende  kerken zijn Santa Maria Maggiore in renaissancestijl met Romaanse klokkentoren en de S. Apollinare, in oorsprong Romaans.
Verder zijn er resten van Romeinse versterkingen en het theater.

A.P.T
.
Via Alfieri, 4 - 38100 Trento It.  -  Tel.: +39.0461.983.880 - Fax: +39.0461.984.508  -  E-mail: informazioni@apt.trento.it

trentocamp.gif (106527 bytes)* Trentino In the ancient heart of the Alps is een folder met een kaartje van de provincie Trentino of Trente   
* Monte Bondone, Trento is een brochure over de berg Monte Bondone. Ligt 15 km van Trente en is een prachtig ski gebied in de winter en een prachtig wandelgebied in de zomer.
* Pianta della Cittŗ Trento is een foldertje met een plattegrond van de stad en aan de andere kant staan alle sport mogelijkheden.
* Trento events houdt u op de hoogte van evenementen in Trento

APT,trento.it A.P.T. in Trento met "Weekendario" nieuws houden ze u actueel op de hoogte.Voor het reserveren van hotels en campings. Naast Italiaans ook Engels of Duits.
Montebondone,it Berg Monte Bondone
Sat.tn.it Mountain Museum
Museo,storico.tn.it Historisch Museum.
www.mediasoft.it
 
Klik links op Piazze d'Italia, dan op medioevale en bij Trente op  Piazza Duomo. Mooi lucht foto.
Initaly.regio.Trentino Regio Trentino-Alte Adige, en.
www.regione.taa.it/ Autonome regio Trentino - Zuidtirol
Parks.it.adige Nationale - en regionale natuurparken en biotopen van de regio Trentino Alto Adige, du, en.

** Uw accommodatie in Trente kunt U goed boeken via Hotels/Trento.  Er zijn 9 (13) hotels online boekbaar.
 Hotels nabij  oriŽntatiepunt: Monte Bondone
 Hotels op / nabij luchthaven:  BOLZANO (BZO) 46.3 km  -  e.a.
 
Hotels in de populairste steden rondom Trente:  Cognola 1.3 km   -  Norge 5.6 km  -  Romagnano 6.1 km  -  e.a.

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets