VICENZA,is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, tussen de Lessinische Alpen en de Monti Berici, aan de Bacchiglione. De stad heette, sinds de verovering in 49 v.C. door de Romeinen, Vicetia. naar overzicht regio  Veneto.  Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

    
Ze was in de middeleeuwen het centrum van een Lombardisch hertogdom en sloot zich in 1167 als vrije stad bij de Lombardische Stedenbond aan. Ze kwam in 1404 aan VenetiŽ, waarna een periode van grote welvaart aanbrak.

Vicenza: Basilica Palladiana gelegen aan Piazza dei SignoriMuseo Civico bezit Italiaanse en Zuid-Nederlandse schilderkunst. Bekend is de Biblioteca Bertoliana uit de 17de eeuw.
De oude, deels nog ommuurde stad telt een groot aantal palazzi uit de 15de tot 18de eeuw. Het centrum van de stad wordt gevormd door de Piazza dei Signori, met aan de zuidoostzijde de Torre dell'Orologio, 12de eeuw.

Vicenza is in architectonisch opzicht bekend door de vele werken Andrea Palladio (klik op "Artists"en dan op de "P" en zoek "Palladio, Andrea"). 
Hij tekende voor de Basilica, 16de eeuw, de Loggia del Capitano, het Palazzo Chiericati, nu Museo Civico, verschillende andere palazzi aan de Corso Andrea Palladio en het nog steeds gebruikte Teatro Olimpico. Het opmerkelijke is, van perspectivische doorkijken voorziene scaena.

Het Teatro werd voltooid door Palladio's leerling Vincenzo Scamozzi, 
die eveneens tekende voor het Palazzo del Comune. Eind 16de eeuw.
De gotische dom, Santa Maria Maggiore, Piazza Duomo, heeft een faÁade in wit en rood marmer, 15de eeuw. De 13de-eeuwse Santa Corona bezit schilderijen van Giovanni Bellini en Veronese.

Andere bekende kerken zijn: 
Santa Chiara en de Santa Corona. In de omgeving van de stad bevinden zich ca. 60, op de Romeinse villa suburbana gebaseerde, landhuizen van Palladio, die in geheel Noord-ItaliŽ, maar ook in bijv. Engeland, als voorbeelden zijn gebruikt zoals de Villa Capra en Villa Valmarana.
www.mediasoft.it  Klik links op Piazze d'Italia, dan Medioevali en bij Vicenza op  Piazza dei Signori

** Uw accommodatie  in Vicenza kunt U goed boeken via Hotels/Vicenza.  Er zijn 13 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaal in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels nabij: Conferentiecentrum: Fiera di Vicenza
Hotels op / nabij luchthaven: VICENZA (VIC) 3.1 km  -  Canova (TSF) 51.2 km  -  e.a.
Hotels in populaire steden in de omgeving van Vicenza: Creazzo 5.4 km  -  Quinto Vicentino 5.5 km  -  e. 10 a. 

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets