VIESTE, ligt schilderachtig op een voorgebergte aan de oostkust van de Gargano. Provoncie Foggia. Aan beide zijden van het voorgebergte strekken zich zandstranden uit van S. Lorenzo en Castello. Naar regio ApuliŽ. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

    
Van de citadel die tegenover de kathedraal ligt heeft men een mooi uitzicht op de Tremiti-eilanden.
Vanuit Manfredonia kan men er op bepaalde dagen naar overvaren. De citadel is gebouwd door Frederik 11. 

MONTE GARGANO (Mons Garganus) 
Is een kalkgebergte . Wordt door de vlakte van ApuliŽ en de Candelaro van de Apenijnen gescheiden en vormde vroeger een eiland. In de Monte Calvo bereikt het gebergte een hoogte van 1055 m. Met zijn vele inhammen, bijv. de Golf van Manfredonia was het schiereiland lang de zetel van de Saraceense zeerovers. 

MONTE SANT'ANGELO 
Deze pelgrimsstad ligt aan de zuidelijke helling van het Garganogebergte,noordelijk van de Golf van Manfredonia. Eens lag de stad op de hoofdweg van de middeleeuwse pelgrimsroutes. Schepen uit VenetiŽ en andere steden deden vaak de havens van het thans verdwenen Sipontum aan. Vandaar maakte men de klim- tocht naar de berg van San Angelo. Nu heeft de stad ca. 20. 000 inwoners. Ten noorden van Monte 5. Angeo strekt zich het Foresta Umbra uit, een prachtig beukenbos met een oppervlakte van 5000 ha.

Een grot op de berg Garganus stond allang bekend als een heidense offerplaats voor een orakel, dat befaamd was vanwege zijn geneesmethode door dromen. 
Hier zou in 491 de aartsengel Michael zijn verschenen. Op de betreffende plaats is een kerk gebouwd. Deze bestaat uit een onder en bovenkerk. De kerk heeft een gotisch atrium. De portalen hebben bas-reliŽfs uit de 14e eeuw. De achthoekige campanile stamt uit de 13e eeuw.. De gegoten bronzen deur is afkomstig uit Konstantinopel. De deurvlakken zijn verdeeld in 24 bronzen panelen. Elk paneel stelt een tafereel uit de schrift voor. Het sluitstuk is de verschijning van St. Michael aan de bisschop van Sipontum. De stenen bisschopstroon, die op twee leeuwen rust,  is uit de 13e eeuw. Achter het hoogaltaar bevindt zich de bron met geneeskrachtig   water. Een  zilveren   emmer   wordt   er    in neergelaten en aan de pelgrims uitgereikt. Dicht bij het altaar staat het beeld van St. Michael (16e eeuw).
De Santa Maria Maggiore heeft 13e eeuwse Byzantijse fresco's. 

SAN GIOVANNI ROTONDO 
Ligt 20 km van San Angelo af, wat lager in de bergen. Is bekend vanwege de heilige Padre Pio een gestigmatiseerde Kapucijn.
Een wonder, dat de meest sceptische waarnemer bereid zal zijn te aanvaarden is het prachtige ziekenhuis dat de monnik aan de armen heeft kunnen geven. Het heet Tehuis voor Verlichting van Lijden. Miss Barbara Ward, die San Giovanni bezocht, wist hiervoor gelden van de UNRRA van de Verenigde Naties voor los te krijgen.

** Uw accommodatie  in geheel ItaliŽ kunt U goed boeken via Hotels/Appart.ItaliŽ. Voor Vieste kan dat via Hotels/Vieste
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets