BEMMEL, provincie Gelderland. Plaats in de Over-Betuwe, bekend om de jaarlijkse ponymarkt is ontstaan rond de Kinkelenburg. Tot de gemeente Bemmel behoren Angeren, Bemmel, Doornenburg, Haalderen en Ressen. In 2001 verenigd met Gendt en Huissen, naar provincie kaart, naar plaatsnamen lijst Nederland

Het kasteel Kinkelenburg (thans gemeentehuis)
heeft nog een middeleeuwse toren, die in de loop van de tijd echter sterk van gedaante veranderd is. De zijvleugel is na vernielingen tijdens de Tweede Wereldoorlog herbouwd in l8de-eeuwse trant.

Hervormde kerk.
Het koor is 15de-eeuws en de toren 12de-eeuws is; in een zijkapel een muurschildering uit 1559.

Omgeving:
Doornenburg
(5 km 0).
Het kasteel Doornenburg, sinds 1936 eigendom van de Stichting tot Behoud van Den Doornenburgis, is een indrukwekkend complex, bestaande uit een burcht met torens, een voorburg met poortgebouw, houten bruggen over de slotgrachten, een boerderij en een kapel, oorspronkelijk uit de l4de eeuw, grotendeels verwoest in 1945, maar fraai gerestaureerd.

Ressen (2 km W).
Typisch Betuwedorp met aantrekkelijk hervormd kerkje, bestaande uit een romaans tufstenen schip, een iets jongere toren uit hetzelfde materiaal en een l5de-eeuws koor. Onder de toren 'bedelaarsbanken'.

 Zoeken naar een accommodatiebestemming (6498) in Nederland
 Zoeken via Hotels/Wereldwijd naar een accommodatie in 212 landen.
 Algemene informatie over Nederland