ALMERIA, is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in de regio Andalusië. De stad, gelegen aan de Middellandse Zee, Golfo de Almería, heeft een belangrijke haven, visserij. Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje. Naar uw accommodatie!


    

Er is een internationale luchthaven en Almería vormt daarom het centrum voor het toerisme aan de Costa de la Luz. Het woestijnachtige landschap in de omgeving is een populaire filmlocatie, westerns. De nauwe kronkelende straatjes en het Moorse fort, alcazaba, uit de 8ste eeuw met fraaie tuinen ligt op een heuvel en geven de stad een oosters aanzien. De kathedraal, gebouwd op de fundamenten van een vroegere moskee, dateert uit 1524–1543.
In de provincie Almería is de eerste woestijngolfbaan
van Europa geopend, met de naam “Desert Springs”. De golfbaan ligt vlakbij de grot Cueva de Almanzora, gemeente Villavicos, op 3 km afstand van de zee. Het is een 18 holes golfbaan en is geïnspireerd op de reeds bestaande golfbanen in woestijn(achtige)gebieden in de Verenigde Staten. - Tel. 00 34 950 467 104 - Fax 00 34 950 467 209 - E-mail:
desertsprings@almanzora.com

Internet

www.tourspain.es  TourSpain, Almeria. U kunt kiezen uit 7 talen, geen Ned. helaas!
    VVV, Almeria


** Uw accommodatie
kunt U goed boeken via
Booking.Almeria.  Er zijn 17 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!
** Waarom zouden we kiezen voor
Booking
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets