BOEKEN / Barcelona, terug naar Barcelona.   Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!

 Boeken algemeen

 Het Barcelona-gevoel, door Edwin Winkels
Waarom 25 Nederlandse voetballers & trainers naar Barcelona gingen en miljoenen toeristen hen volgden
Bijna een miljoen Nederlanders reizen dit jaar naar Barcelona en omgeving. Ze gaan er naar Gaudí kijken, van stad en strand genieten, lekker eten, winkelen, en ze bezoeken Camp Nou, voetbaltempel met een oranje wimpel.
Sinds Rinus Michels in 1971 trainer van FC Barcelona werd, werkten er nóg vierentwintig Nederlandse spelers en trainers voor de Catalaanse club. Bepaald niet de minsten – Cruijff, Van Gaal, Neeskens, Rijkaard, Koeman, Kluivert, Frank en Ronald de Boer en Cocu bijvoorbeeld – kozen voor het avontuur bij Barça. Ze brachten de club aantrekkelijk spel en succes.
Die grote vaderlandse voetbalkolonie – samen met de Olympische Spelen van 1992 én de steeds goedkopere vluchten – maakte de stad Barcelona tot een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Inmiddels gaan er omgekeerd ook veel Catalaanse toeristen naar Amsterdam. Waar komt die wederzijdse aantrekkingskracht vandaan? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen Nederlanders en Catalanen; hebben Catalaanse schrijvers, sociologen, journalisten en wetenschappers een verklaring voor de nauwe banden; hoe kijken de voetballers terug op hun avontuur; wat zijn de ‘Nederlandse’ plekken in Barcelona?
Journalist Edwin Winkels, die zelf al achttien jaar in Barcelona woont, schreef met Het Barcelona-gevoel een rijk boek over een romance die op het voetbalveld is ontstaan.
* Waar liet Johan Cruijff zijn hond uit?
* Waar is de club van Patrick Kluivert?
* Wat is het favoriete restaurant van Frank Rijkaard?
* Op welke markt deed het echtpaar Van Gaal de inkopen?
* Waar woonde Ronald Koeman?
* Waar kun je drop en hagelslag kopen?
Gegevens: paperback € 15,95   -  ISBN 978 90 468 0287 8


Barcelonashoppen, eten, slapen
Barcelona is de stad van tapas en zonnige terrassen. Hippe winkels, heerlijke restaurants, fijne hotels en talloze bruisende clubs maken deze stad tot de ultieme bestemming voor een paar dagen weg. Slenteren door schaduwrijke straatjes, relaxen in een van de vele parken of met een cocktail aan het strand. Alle dagen shoppen, uitgebreid eten en slapen in de leukste hotels: doe wat je wilt! the city is yours!
Paperback | 224 Pagina's | Mo'Media | 2002
ISBN: 9057670674  -  € 13.95

Naar boeken over Spanje algemeen 
** Voor geheel Spanje
  kunt u goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Spanje. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets