GRAN CANARIA, duinen en palmen, naar overzicht Canarische Eilanden.  Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!
 

Kaart Gran CanariaTemperatuur: D 22º/ N 16º / W 19º  -  Wandelen: voornamelijk bergwandelen; interessant is de route naar de Roque Nublo (1803 m).  -  Stranden: 43 witte en donkere zandstranden staan tot uw beschikking.  -  Sport: zeilen, windsurfen, golf, paardrijden, tennis.  De vermelde temperatuur is de gemiddelde in december. D = dag N = nacht W = water.

** Uw accommodatie kunt U goed boeken via Booking.Region.Gran-Canaria
Er zijn 186 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!

Hotels in de populairste steden:
Playa del Ingles  -  Maspalomas  -  Las Palmas de Gran Canaria  -  Puerto Rico  -  San Agustín  -  La Playa de Mogán  -  Vecindario  -  La Playa de Arguineguín  -  Agaete  -  Cruz de Tejeda  -  Santa Brígida  -  Agüimes

    

Het is het derde eiland in grootte maar wel het belangrijkste eiland.
Het biedt een variatie aan klimaten en landschappen. Het oppervlakreliëf bestaat uit een kegel die bekroond wordt door Pico de las Nieves, 1949 m. Deze wordt geflankeerd door de rotsformaties Roque Nublo en Roque Redondo. Vanhier dalen de hellingen af naar zee.
Aan de zuidoostkant gaan de hellingen over in
zandstranden waar het  eiland is bekend om is:  zoals Playa del Inglés en Maspalomas.
Op het eiland Gran Canaria, één van de Canarische Eilanden,
wordt het traditionele aanbod van zon en strand aangevuld met diverse andere aspecten die u misschien niet zo zou verwachten op een dergelijke toeristische bestemming.

Het is heel goed mogelijk om op Gran Canaria 

het nuttige met het aangename te verenigen. Met de opening van een derde “Centro de Convenciones”, conventiecentrum,  is Gran Canaria nu ook een belangrijke bestemming geworden voor de organisatie van congressen, presentaties, conventies en incentives.
Bovendien kunt u als bezoeker rekenen op de gratis
service van het “Las Palmas de Gran Canaria Convention Bureau”, een organisatie die als belangrijkste taak heeft de promotie van de stad als centrum voor congressen, conventies en andere vergelijkbare evenementen. Na het vergaderen kunt u dan een wandeling maken door de straten en pleinen van de oude binnenstad, genieten van de prachtige traditionele architectuur of proeven van Canarische lekkernijen in de plaatselijke restaurantjes.

Ook kunt u natuurlijk heerlijk vertoeven aan het strand

of zelfs uw verblijf met een paar dagen verlengen om uit te rusten aan het strand van alle beslommeringen.
Wilt u tijdens of na uw congres
wat actiever bezig zijn, dan biedt Gran Canaria u diverse golfbanen. En dankzij de opening van drie nieuwe golfbanen het afgelopen jaar is Gran Canaria nu een absolute must geworden voor alle golfliefhebbers. Het “Cortijo Golf Center” opende onlangs zijn deuren op de grens tussen de hoofdstad van het eiland en de toeristische zones in het zuiden. Dit golfcenter ligt dichtbij de luchthaven van Gran Canaria, namelijk in Telde. Iets verderop vinden we ook “El Cortijo Club de Campo”, een oase die zes prachtige meren telt en meer dan zeshonderd palmbomen van meer dan honderd jaar oud.

Een ander club is “Salobre Golf & Resort”;

een club die zich volledig geïntegreerd heeft in het typische landschap van het zuiden van Gran Canaria. Dankzij de hoge ligging van deze club kunt u er genieten van spectaculaire vergezichten van de zee en de bergen, maar ook van het contrast tussen de aangelegde groene zones enerzijds en de dorre begroeiing die zo kenmerkend is voor deze regio anderzijds.
Kortom, Gran Canaria
is een eiland met vele facetten waar u als reiziger zeker zult vinden wat u zoekt. Het beste is om het zelf één keer te ondervinden, hetzij als zakelijk reiziger hetzij voor een kortere of langere vakantie.

Nederlands Vereniging "Canarias".

Op het Canarische eiland Gran Canaria biedt de Nederlandse Vereniging Canarias u, zowel toerist als inwoner, gastvrijheid en de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten. De vereniging telt in totaal 400 leden en geeft 8x per jaar een informatief verenigingsblad uit. Leden kunnen tevens gratis gebruik maken van de uitgebreide bibliotheek en videotheek.

De activiteiten die door deze Nederlandse Vereniging
in het zuiden van het eiland Gran Canaria georganiseerd worden zijn o.a. bridge, minigolf, petanca (jeu de boules) en tennis. Voor deelname aan deze activiteiten wordt zowel aan leden als aan niet-leden een kleine vergoeding gevraagd.Las Palmas de Gran Canaria   
Is de hoofdstad van het eiland Gran Canaria en van de provincie Las Palmas. In het oude stadsgedeelte bevindt zich een prachtige gotische kathedraal. Er zijn meerdere interessante monumenten.
De mooie en kleurrijke bloemen en plantenweelde maakt van deze stad een blijvend schouwspel.

Sinds kort rijdt er in de stad
Las Palmas de Gran Canaria een toeristische bus “Autobús Turístico”. Met deze toeristische busdienst wil men de toerist de mogelijkheid bieden om de stad op een ‘gemakkkelijk’ manier te bezoeken en beter te leren kennen.
Een kaartje voor deze bus kost 1.000 pesetas per persoon voor de gehele dag. Kinderen onder de 8 jaar rijden gratis mee.  Met het buskaartje heeft men gratis toegang tot enkele musea in de stad.

** Uw accommodatie
kunt U goed boeken via Booking.City.Las-Palmas-de-Gran-Canaria.  Er zijn 23 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden: Santa Brígida 11.0 km  -  Vega de San Mateo 14.7 km  -  Cruz de Tejeda 22.5 km  -  Agüimes 22.5 km  -  San Bartolomé 24.2 km  -  Agaete 27.8 km  -  Vecindario 29.2 km  -  San Agustín 38.8 km  -  Playa del Ingles 41.0 km  -  Maspalomas 41.6 km  -  La Playa de Arguineguín 44.5 km  -  Patalavaca 45.2 km
Hotels op / nabij luchthaven: Gran Canaria (LPA) 19.0 km

Duinen en Palmbomen
Op de 1532 vierkante kilometer oppervlakte van Gran Canaria zijn een groot deel van de verschillende landschappen van de Canarische Eilanden te vinden, met een toeristisch aanbod dat zowel de uitgestrekte stranden als de afwisselende natuur omvat. Deze variatie heeft het eiland tot een vakantiebestemming van verscheidene miljoenen bezoekers per jaar gemaakt, die niet alleen van de zon en de zee willen genieten maar ook van excursies door de fraaie landschappen, van de cultuur en van de onovertreffelijke keuze uit toeristische faciliteiten.

Ongeveer 50 van de 236 kilometer kust op Gran Canaria

bestaat uit verschillende soorten stranden, waaronder ongetwijfeld Maspalomas, met 250 hectare duinen aan de zee, een bijzondere plaats inneemt. Naast deze rustige zandstrook beschikt Gran Canaria ook over woeste en steile gebieden waar nog ongerepte plekken te vinden zijn zoals Güigü[ of zoals de klippen van Andén Verde die honderden meters diep de zee in reiken.

De meeste stranden bevinden zich aan de zuidkant
van het eiland, waar het klimaat droger en zonniger is. Als gevolg van het feit dat de bergen midden op het eiland de uit het noorden aandrijvende wolken tegenhouden, is het in het zuiden vrijwel elke dag van het jaar onbewolkt, zodat men hier zowel in de zomer als in de winter van de zon kan genieten en in de zee gezwommen kan worden. Vlakbij enkele van de beste stranden van deze zone staan grotere en kleinere toeristische centra die ofwel alle gemakken van een grotere stad bieden ofwel de rust van een klein dorpje of de mogelijkheid tot het beoefenen van watersporten.

San Agustîn en Playa del Inglés

vormen tezamen met Maspalomas één van de belangrijkste toeristische centra van Spanje, met een zeer uitgebreid aanbod aan hotels en appartementen, winkels, restaurants, bars, theaters en pretparken. De twee plaatsen liggen aan het strand dat waarschijnlijk het bekendste van de hele ei landengroep is: een acht kilometer lang en plaatselijk twee kilometer breed natuurgebied gevormd door duinen in beweging en een oase van palmbomen die vlak aan zee een ware miniwoestijn vormen.

Puerto Rico en Mogán

zijn twee kleinere woonkernen, beide gewijd aan watersporten met elk een eigen jachthaven. De eerste plaats heeft een beschut strand waar vele mogelijkheden geboden worden tot het genieten van activiteiten op de zee: excursies per boot, windsurf, vissen op zee, parachutespringen in zee, enz. De Haven van Mogán is een aantrekkelijke enclave van traditionele architectuur gelegen in een vissersdorp. De met bloemperken omzoomde straatjes leiden naar een haven waar honderden jachten aanmeren en waar heerlijke vis gegeten kan worden.

Miniatuurcontinent

Het ongelooflijk afwisselende landschap van Gran Canaria heeft het eiland met recht de bijnaam opgeleverd van "miniatuurcontinent" . Inderdaad biedt het eiland naast de stranden en de uitstekende toeristische infrastructuur een toegankelijke natuur die elke paar kilometer verrassend verschillende aspekten toont. De variatie in vulkanische silhouetten, de verscheidenheid in de begroeiing, de diepte van de ravijnen en de indrukwekkende uitzichten zijn aspecten die men vanaf de kust nauwelijks had kunnen bevroeden en die soms verborgen blijven voor de bezoeker die zich niet landinwaarts begeeft.
Het eiland heeft een kegelvorm van ongeveer 60 kilometer doorsnede en 1950 meter hoogte, met diepe uitsnijdingen in alle richtingen.

De verschillende panorama's van de geografie
van Gran Canaria moeten begrepen worden als resultaat van de gerichtheid naar het noorden of naar het zuiden en de oudere of jongere leeftijd in geologische zin, hetgeen de verschillende niveaus van erosie bepaalt, de aan- of afwezigheid van neerslag en de soorten begroeiing. Hierdoor vertoont elke zone van het eiland en vrijwel elk ravijn een ander landschap, dat varieert van nagenoeg een woestijn in het zuiden tot de indrukwekkende kloven in het westen, van de dennenbossen op de centrale hoogvlaktes tot aan de vreemde vulkanische monolieten op de hoogste punten, van de groene berghellingen in het noorden tot aan de zwarte vulkanen in het middel hoge gedeelte van het eiland.

De afwisselende en toegankelijke natuur

van Gran Canaria, tesamen met het uitstekende klimaat het hele jaar rond, nodigt uit tot het beoefenen van natuurtoerisme en bergsporten. De met ravijnen doorkruiste geografie van het eiland vormt een paradijs voor wandelaars aangezien het landschap voortdurend verandert en er talrijke afgelegen plekjes te vinden zijn. De bijzondere natuur van de Canarische Eilanden is het beste wandelend waar te nemen.

Dorpen en steden

Met zijn 715.000 inwoners is Gran Canaria het eiland met de meeste inwoners van de eilandengroep. Hiervan woont de helft in de hoofdstad, Las Palmas de Gran Canaria, de grootste stad van de Canarische Eilanden en één van de belangrijkste havens in de Atlantische Oceaan. De stad werd in 1478 op bevel van Isabel la Católica gebouwd en nog steeds heeft de hoofdstad een fraai historisch centrum met geplaveide straatjes en kenmerkende Canarische bouwwerken:
de wijk van Vegueta. Hier bevinden zich de Kathedraal van het eiland,

tegenover het Plaza de Santa Ana, het interessante Canarische Museum gewijd aan de archeologie van de inheemse bewoners van voor de komst van de Spanjaarden, en het fraaie Casa de Colón waar herinneringen aan Columbus bewaard zijn gebleven uit de periode die de admiraal doorbracht op dit eiland en over de rol die de Canarische Eilanden hebben gespeeld bij de ontdekking van Amerika.
Een excursie door het binnenland van Gran Canaria betekent het ontdekken van de bekoring van de plattelandsarchitectuur.

Op het groenere en vruchtbaardere land

in het agrarische noorden toont de stad Arucas, omringd door bananenplantages, zijn glorie van weleer op de hellingen van een vulkaan. Niet ver hiervandaan ligt het plaatsje Teror, waar zich de basiliek van de Virgen del Pino bevindt. Ook in het noorden en het midden zijn de agrarische plaatsen Santa Brfgida, San Mateo, Moya en Valleseco zeer noemenswaard, evenals de dichter bij de kust gelegen Gufa en Agaete.

De pittoreske dorpen Tejeda, Ayacata en Artenara,
omgeven door een spectaculair landschap, hangen als het ware aan de steile bergtoppen van het eiland. In het droge zuiden vormen de smetteloos witte Santa Luda, Fataga en Arteara een sterk contrast met het groen van de palmbomen.
Een aparte vermelding waard

zijn de steden Telde en Gáldar, beide oude hoofdsteden van de koninkrijken van voor de Spaanse verovering, met waardevolle historische centra en interessante archeologische overblijfselen in de omgeving.

Convention Bureau
Het Bureau is een gezamenlijk initiatief van de gemeente, de Kamer van Koophandel, de vereniging van hoteleigenaren en het "Auditorio Las Palmas".
Informatie
Las Palmas Convention Bureau  -  León y Castillo, 322, 4°  -  35007 Las Palmas de Gran Canaria  -  Tel. 00 34 928 26 13 91 of 928 26 27 13
Fax 00 34 928 26 26 07

** Voor geheel Spanje
  kunt u goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Spanje. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets