LANZAROTE, zand en lava, naar overzicht Canarische Eilanden.  Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!

Kaart van Lanzarote
Temperatuur: D 21º / N 15º / W 19º  -   Wandelen: geen echt wandeleiland. Stranden: veel witte zandstranden. - Sport: windsurfen, parapente, deltavliegen.  De vermelde temperatuur is de gemiddelde in december. D = dag N = nacht W = water

** Uw accommodatie 
kunt U goed boeken via Booking.Region.Lanzarote.  Er zijn 131 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden: Puerto del Carmen  -  Costa Teguise  -  Playa Blanca  -  Puerto Calero  -  Arrecife  -  Haría  -  San Bartolomé  -  Tías
Hotels op / nabij luchthaven: Arrecife (ACE)

    

De buitengewone lichtval op het eiland Lanzarote
is ongetwijfeld één van de aspecten die de bezoeker nog het meest verwonderen. Dit is in belangrijke mate te danken aan de kleurcontrasten van het landschap, waarbij de verschillende donkere schakeringen van de lava en het helwitte zand van de stranden de boventoon voeren.

Het klimaat van Lanzarote, droog en zonnig
zoals te verwachten is bij een dergelijke oostelijke ligging en de kleine hoogteverschillen, is verantwoordelijk voor het gebrek aan groen in het landschap. De schaarse begroeiing op het eiland lijkt wonderlijk op niets te overleven en vormt dikwijls zeer zeldzame en belangrijke botanische formaties. Men zou kunnen denken dat deze droogte aanleiding geeft tot een weinig vriendelijk landschap, maar Lanzarote is juist het tegenovergestelde: het ei land geeft de bezoeker de indruk dat het een prachtige gerieflijke plek is.

Een vakantie op Lanzarote betekent

een fraai vulkanisch landschap met talrijke verrassende plaatsen. zoals het Nationale Park Timanfaya, El Golfo, of de grot Cueva de los Verdes " begeleid door fantastische gouden zandstranden.

Lanzarote vormt een voorbeeld op wereldniveau
van een verdedigbaar toerisme, dankzij de schitterende integratie van deze sector in de natuurlijke omgeving. De infrastructuur aan hotels, die weliswaar ontwikkeld is, schuwt massificatie en heeft vormen aangenomen die beter in het landschap integreren, zoals kleine woonkernen en het gebruik van de traditionele architectuur.

Het belangrijkste toeristencentrum van het eiland is Puerto del Carmen,

weliswaar geen grote plaats, maar met talrijke restaurants, uitgaansgelegenheden, winkels en een goed strand. Costa Teguise, iets meer naar het noorden, biedt wat luxere overnachtinggelegenheden, waaronder één van de meest luxueuze hotels van Europa.

Aan de zuidkust is Playa Blanca
een toeristisch middelpunt in opkomst rond een vissershaven. Dichtbij liggen de beste stranden van het eilanden, de idyllische inhammen van Papagayo, met wit zand en kristalhelder water, die alleen bereikbaar zijn via ongeplaveide wegen, bij voorkeur per jeep. De geïsoleerde ligging van deze reeks stranden heeft ervoor gezorgd dat de meeste daarvan nog steeds in alle eenzaamheid in hun oorspronkelijke staat
verkeren.

Een landschap van een andere planeet

Op het eiland Lanzarote, waar de vulkanische aard van de Canarische Eilanden nog het best tot uitdrukking komt, hebben de natuur en de mens zich aan elkaar weten aan te passen zoals vrijwel nergens op de aarde, daarbij een uniek landschap vormend, erkend door de UNESCO, die het gehele eiland tot Biosfeer Reservaat heeft verklaard.
Het spectaculaire vulkaanlandschap van Lanzarote, met meer dan 300 kegelvormen en een grote verscheidenheid in vorm en kleur van de lava, is relatief recent, aangezien twee uitbarstingepisodes in de XVIIIe en de XIXe eeuw het midden van het eiland geheel overdekten.
Tegenwoordig wordt dit hele gebied "de Vuurbergen" genoemd en is het tot Nationaal Park verklaard. Een bezoek omvat een busrit langs de meest afgelegen plekken van deze mysterieuze lavavlakte, evenals een demonstratie van de grote hitte die in de grond is waar te nemen: 350 graden Celsius op slechts enkele centimeters onder de oppervlakte die een bosje stro in enkele seconden in brand steekt of die een sappige biefstuk in een handomdraai bakt.

Lanzarote, La Laguna Verde, El GolfoBehalve  de bekoringen van het beschermde gebied van het Nationale Park Timanfaya,

biedt ook de omgeving veel interessante plaatsen, zoals een rit langs de vulkanen op een dromedaris - een dier dat van oudsher voor de akkerbouw op het eiland gebruikt werd, de bijzondere teelt van La Geria, de kustzone van Los Hervideros, waar de lava zich op grillige wijze bij de zee voegt en de spectaculaire groen uitgeslagen krater van El Golfo (zie afb.).
Ook andere delen van het eiland zijn een bezoek waard: de stranden van El Papagayo, in het zuiden; de klippen en het strand van Famara in het westen; de Cactustuin, het Malpaîs de la Corona, met de mysterieuze vulkanische pijpen van Los Jameos del Agua en van La Cueva de los Verdes, alsmede het schitterende uitzichtpunt Mirador del Rio in het noorden van het eiland. Van hieruit kan men de nabijgelegen eilandengroep Chinijo zien, die bestaat uit de nog in woeste staat verkerende eilandjes La Graciosa, Montana Clara en Alegranza, het eerste waarvan met een klein schip vanuit Lanzarote bereikt kan worden.

De erfenis van César Manrique

Men kan niet over de traditionele architectuur van Lanzarote spreken zonder de naam van César Manrique te noemen. Deze kunstenaar heeft zijn leven gewijd aan het eiland waar hij geboren was en ontdekte daarbij opnieuw de schoonheid van het landschap en van de cultuur van Lanzarote. De kunstenaar heeft vele werken die tegenwoordig als voorbeelden van de integratie tussen architectuur en natuur beschouwd worden zelf ontworpen, zoals bijvoorbeeld het Monument aan de Landbouwer, Los Jameos del Agua, Mirador del Rio en de Cactustuin.
De dorpen van Lanzarote doemen op
als een blanke oasis vanuit de donkere lava. De meest bekoorlijke plaatsen van het eiland zijn Yaiza, Uga, Tias en Harîa; alle met de kenmerkende eilandbouwkunst. In de huidige hoofdstad, Arrecife. en de voormalige, Teguise, staan de meeste monumenten van het historische erfgoed.
In eerstgenoemde plaats
wordt aangeraden een bezoek te brengen aan het Kasteel van San Gabriel, evenals aan het Kasteel van San José buiten de stad. In Teguise zijn het Paleis van Spînola in het centrum en het Kasteel van Guanapay, op de rand van een nabijgelegen krater, zeker een bezoek waard.

** Voor geheel Spanje
  kunt u goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Spanje. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets