LA PALMA, tussen de Atlantische Oceaan en de hemel, naar overzicht Canarische Eilanden.   Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!
 

Kaartje van La PalmaTemperatuur: D 22º / N 16º / W 20  -  Wandelen: een groen wandelparadijs.  -  Stranden: 2 zwarte zandstranden in Puerto Naos en Los Cancajos.  -  Sport: deltavliegen en duiken.  De vermelde temperatuur is de gemiddelde in december. D = dag N = nacht W = water 

** Uw accommodatie
kunt U goed boeken via Booking.Region.La-Palma.  Er zijn 24 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden: Breña Baja  -  Santa Cruz de la Palma  -  Los Llanos de Aridane  -  Puerto Naos  -  Tazacorte  -  Fuencaliente de la Palma
Hotels op / nabij luchthaven: La Palma (SPC)

    

LA PALMA,
het drie na dichtst bevolkte eiland, heeft niet dezelfde toeristische ontwikkeling doorgemaakt als Gran Canaria en Tenerife. Het prachtige landschap, de rust, de karakteristieke eigenschappen en de enorme mogelijkheden voor het plattelandstoerisme hebben ertoe geleid dat het toeristisch aanbod gericht is op de bezoeker die in zijn vakantie volop van de weelderige natuur wenst te genieten.

Het eiland San Miguel de La Palma
is ongetwijfeld het meest Atlantische van alle Canarische Eilanden, met het oog op de groene kusten, de plattelandsarchitectuur met Lusitaanse invloeden en het karakter en de tradities van de mensen die hier wonen.

Deze grote berg die vanuit de oceaan omhoog rijst

tot aan de 2426 meter hoogte van de Roque de los Muchachos heeft dichtbegroeide hellingen waar een levenswijze behouden is gebleven die gebaseerd is op de bananenteelt en de tradities. Het eiland kent geen industrie en het leven verloopt hier in een rustig tempo waaraan de bezoekers zich zonder enige moeite aanpassen.

De hotelcapaciteit op dit eiland is verdeeld tussen

strand-, stads- en plattelands­toerisme. Aan het strand staan twee kleine urbanisaties, één in het oosten en één in het westen.
Los Cancajos,
in het oosten, ligt op slechts enkele kilometers van het vliegveld en van de hoofdstad van het eiland.
Puerto Naos,
in de agrarische plaats Llanos de Aridane, in het westen, heeft door een gunstigere ligging een zonniger klimaat. Beide plaatsen zijn ontstaan rondom twee afgezonderd liggende stranden met vulkanisch zand.
Er staan ook hotels in de hoofdstad,
Santa Cruz de La Palma en in de tweede stad van het eiland, Los Llanos, dichtbij het Natuurpark Caldera de Taburiente.
Verder is er een groeiend aanbod aan huizen
en hotels in de bergen voor het natuurtoerisme, een sector die op La Palma van belang is dankzij het landschap hier dat uiterst geschikt is voor allerlei activiteiten in de natuur.

HET MOOIE EILAND

Als men de weelderige natuur van La Palma
heeft gezien is gemakkelijk te begrijpen waarom de inwoners van de Canarische Eilanden dit "het mooie eiland" noemen. De overvloed aan water en de vruchtbare jonge vulkanische grond verzekeren de overlevingskans van bossen die vanuit een botanisch oogpunt bezien van groot belang zijn.

De laurierboomwouden
die het gehele noorden van het eiland La Palma bedekken tussen de 500 en 1500 meter hoogte, zijn ware relikwieën, de laatste vertegenwoordigers van de bossen die het hele zuiden van Europa bedekten tijdens het Tertiair.

In de smalle ravijnen in het noordelijke gedeelte

van het eiland vormen 20 soorten inheemse bomen een dichte groene massa die vaak in nevelen is gehuld. De ravijnen Cubo de la Galga en Los Tilos, dit laatste tot laatste Biosfeer Reservaat verklaard door de UNESCO, herbergen schitterende exemplaren van dit soort bossen, doorkruist door bospaden waarlangs men hier prachtige wandelingen kan maken.

De Canarische dennenbomen van Caldera de Taburiente,

tesamen met de geologische omgeving, vormen het meest bekende beeld van La Palrna, één van de meest spectaculaire landschappen van de Canarische Eilanden. Het in 1954 tot Nationaal Park verklaarde
Caldera de Taburiente
is een gigantische geërodeerde vulkanische kom die het gehele midden van het eiland bedekt. Het heeft een middellijn van 10 kilometer, een omtrek van 28 kilometer en een diepte van 1500 meter met een landschap dat niet door de mens is aangetast, indrukwekkend vanwege het isolement en de enorme afmetingen.

Er zijn verscheidene uitzichtpunten

van waaruit men de kom in zijn geheel kan zien: die van La Cumbrecita, van Las Chozas en van Roque de los Muchachos, het hoogste punt van het eiland, waar de grootste sterrenwacht van het noordelijke halfrond staat. Door de Caldera loopt een netwerk aan paden, zodat men dit gebied via verschillende wandelroutes kan bezoeken.

Een ander interessant natuurgebied is de bergrug
van vulkanische oorsprong die La Palma van noord tot zuid doorkruist. De zogenaamde "Vulkaanroute" loopt langs deze rij kegelformaties en kraters die in het uiterste zuiden van het eiland eindigt in de Volcán del Teneguia, waar in 1971 de laatste uitbarsting van de eilandengroep plaatsvond.KOLONIALE SFEER

Het belang van La Palma tijdens de Renaissance, toen de hoofdstad Santa Cruz de drie na belangrijkste haven van het Spaanse wereldrijk werd - na Sevilla en Antwerpen - heeft op het eiland een waardevol erfgoed aan monumenten achtergelaten. Het hoogtepunt in de kunst tijdens het bewind van de Spaanse Habsburgers vond zijn uitdrukking in de prachtige burgerlijke en religieuze bouwwerken en in de vele Vlaamse kunstuitingen.

Dit heeft ook geleid tot een sterke culturele bewustwording

van de bevolking van La Palma. Tijdens de eenmaal in de vijf jaar gevierde feesten van La Bajada de la Virgen de las Nieves, verschijnt deze gehele erfenis weer aan de oppervlakte en vormt het bijzondere schouwspelen.
De ambachten op La Palma
­waarin de fabricage van sigaren en zijde een hoofdrol spelen ­
wedijveren met de rijkelijk gevarieerde gastronomie, met de beste "mojo"-sauzen van de Canarische Eilanden.

In Santa Cruz de La Palma

bevinden zich de fraaiste bouwwerken van het eiland, met een nostalgische koloniale sfeer. De oude stadskern, die tot Monumentaal Centrum is verklaard, omvat belangrijke architectonische voorbeelden rond de Calle Real en het Plaza de Espaiia, zoals bijvoorbeeld de parochiekerk van EI Salvador, het Gemeentehuis, de kerk van San Francisco en het Paleis van Salazar.

Andere interessante plaatsen op het eiland zijn
Los Llanos
, de tweede belangrijke stad van La Palma; El Paso, beroemd vanwege de zijde­en sigarenproductie; Fuencaliente, bakermat van uitstekende wijnen en Mazo, in de omgeving waarvan de eeuwenoude grot van Belmaco zich bevindt.

La bajada de la Virgen Iedere vijf jaar wordt vanaf

begin juli tot begin augustus in Santa Cruz de la Palma het feest “Bajada de la Virgen de las Nieves” gevierd. De “Virgen de las Nieves” (Heilige Maagd van de Sneeuw) is de patroonheilige van het eiland La Palma.

In 1676 beval de toenmalige bisschop
van de Canarische Eilanden, Bartolomé García Jiménez, dat het beeld van de “Virgen de las Nieves” vanuit haar kapelletje op de berg naar beneden gebracht moest worden, naar de stad Santa Cruz de la Palma. Toentertijd ging dit gepaard met vele festiviteiten, pelgrimages, religieuze toneelstukken, optochten en muziek.

Nu, ruim drie eeuwen later,

is deze sfeer en religieuze achtergrond van het feest nog steeds bewaard gebleven. De “Virgen de las Nieves”, een terracotta beeld in Romaanse stijl gehuld in luxueuze 16e eeuwse kleding, vormt het middelpunt van alle festiviteiten.

** Waarom zouden we kiezen voor Booking

** Voor geheel Spanje
  kunt u goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Spanje. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets