TENERIFE, twee manieren om van de zee te genieten, naar overzicht Canarische Eilanden.   Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!       

Kaart van TenerifeTemperatuur: D 22º / N 16º / W 20º  -   Wandelen: overwegend bergwandelen (berg El Teide)  -  Stranden: witte en zwarte zandstranden  -  Sport: golfen, surfen, deltavliegen en tennis   De vermelde temperatuur is de gemiddelde in december. D = dag N = nacht W = water

** Uw accommodatie kunt U goed boeken via Booking.Region.Tenerife-Island.html.  Er zijn 193 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!
In/nabij Tenerife: Stad  Playa de las Americas  -  Adeje  -  Los Cristianos  -  Puerto de la Cruz  -  San Miguel de Abona  -  Puerto de Santiago  -  Santa Cruz de Tenerife  -  Callao Salvaje  -  Candelaria  -  Costa Del Silencio  -  El Médano  -  Garachico
Luchthaven:  Tenerife Sur (TFS)  -  Tenerife Norte (TFN)

    

Het prachtige landschap van de Canarische Eilanden
dat doordrongen is van een Atlantische sfeer laten de reiziger op deze eilanden genieten van de natuur, het klimaat en de zee, terwijl ook vele culturele excursies te maken' zijn.
Dit is in het bijzonder het geval op het eiland Tenerife,
waar men kan genieten van het grote contrast tussen het noorden en het zuiden van het eiland, van de indrukwekkende schoonheid van het landschap en de vele tradities, vanuit twee grote toeristische middelpunten van erkende faam: één in het vruchtbare noorden en één in het zonnige zuiden.

Puerto de la Cruz

is het oudste toeristische centrum van de Canarische Eilanden. Reeds in de vorige eeuw was deze plaats beroemd als vakantieplaats vanwege het zachte klimaat en de prachtige omgeving. Deze stad is aan zee gelegen aan de voet van het vruchtbare dal van Orotava, aan de noordkust van het eiland.
EI Puerto is een enclave
die volkomen geïntegreerd is in de tropische natuur van het dal en de met bloemperken en bomen omzoomde straten zijn ideaal voor een wandeling. Bijzonder aanbevelenswaard zijn de Paseo Marftimo en het Lago Martiánez, een geheel aan natuurlijke zwembaden dat een schepping is van de grote kunstenaar uit Lanzarote César Manrique.
In de omgeving van deze stad bevinden zich fraaie plaatsen die een bezoek zeker waard zijn, zoals de befaamde botanische tuin en het vogel park Loro Parque.

De andere manier
waarop men van de zee kan genieten

heeft te maken met de toeristische centra in het zuiden, dat droger is en een beter klimaat heeft. Hier neemt het complex Playa de las Americas-Los Cristianos een belangrijke plaats in, met een zeer uitgebreid aanbod aan overnachtingsmogelijkheden, bars, restaurants, hotels, uitgaansgelegenheden en andere faciliteiten ten dienste van de toerist. Langs de kust zijn er ook nog kleinere enclaves, zoals EI Médano, gewijd aan windsurfen, Costa del Si lendo en Los Gigantes. Elk van deze toeristische centra heeft een geheel eigen persoonlijkheid.
Het zuiden van het eiland
is meer geschikt voor een strand­en zeevakantie en voor het beoefenen van watersporten, waaronder vooral windsurf een belangrijke plaats inneemt.

Een tuin onder de vulkaan

Van alle attracties die de Canarische Eilanden de reiziger bieden, is één van de bekendste ongetwijfeld de indrukwekkende vulkaan de Teide, de hoogste berg van de Spaanse geografie. Met zijn 3718 meter boven de zeespiegel rijst deze vulkaan omhoog vanuit een vulkanische kom op 2000 meter hoogte in de zone midden op het eiland Tenerife. Dit geheel aan vreemde vormen en kleuren van de lava, een exclusieve flora en buitengewone geologie vormt het Nationale Park De Teide, het meest bezochte park van Spanje.
Tenerife is in werkelijkheid net een grote berg
die eindigt aan de top van de kegel van de Teide, want de geologische geschiedenis van dit eiland is altijd nauw verbonden geweest met de uitbarstingen die gepaard gingen aan het ontstaan van deze vulkaan en die het grootste deel van het land overdekten, deze veranderend in steile hellingen. Twee gebieden zijn echter onaangetast gebleven door de lava: het bergmassief van Anaga en dat van Teno, met een veel oudere geologische geschiedenis.
Aan de voet van de grote berg van Tenerife
strekt zich een landschap uit waarvan de schoonheid reeds in de oudheid geroemd werd. Het noorden, traditioneel agrarisch, is een groen tapijt dat zich vanaf de zee ontrolt tot aan de besneeuwde toppen van de Teide: het dal van Orotava, waarvan verteld wordt dat de beroemde Duitse natuuronderzoeker Alexander von Humboldt hier neerknielde
De Teide
en dit als het mooiste landschap ter aarde aanmerkte. De hogere zones van het dal is zijn bedekt met dicht begroeide bossen met een uitgebreid netwerk aan bospaden waar gewandeld kan worden.

Het zuiden van het eiland heeft een landschap

dat een verrassend contrast vormt met dat van het noorden. De uit de oceaan afkomstige wolken worden vastgehouden door de hoge bergen in het binnenland en kunnen niet verder naar het zuiden. Hierom is de zuidkant altijd zonnig met als resultaat een droog landschap, waar de lava open en bloot in vele kleurschakeringen te zien is en met een begroeiing die kenmerkend is voor woestijnlandschappen. Ook hier zijn verbazingwekkende gebieden, zoals het ravijn Barranco delle fierno en de steile rotsen Acantilados de Los Gigantes die vanaf het gebergte van Teno 600 meter vertikaal naar zee lopen.Een vrolijk en geestig volk

Het vriendelijke en open karakter van de inwoners van Tenerife, grote liefhebbers van feesten, maakt hen tot een vrolijk volk, dat zijn gevoelens graag deelt. Op het eiland zijn vele traditionele feesten behouden gebleven, waaronder zonder twijfel het beroemde Carnaval een ereplaats inneemt. Er zijn hier maar weinig mensen die niet al maanden van tevoren hun kostuums klaar hebben liggen of die geen lid zijn van één of andere muzikale groep.
De belangrijkste plaatsen van het eiland zijn de hoofdstad,

Santa Cruz  de Tenerife, en de historische stad La Laguna.
De eerstgenoemde plaats heeft ongeveer 200.000 inwoners, een aangename haven, prachtige modernistische residenties en veel groenzones. Er zijn veel musea en prachtige gebouwen.. Men kan vanhier naar de top van de Teide. La Laguna, de voormalige hoofdstad van Tenerife, is de historische universiteitsstad bij uitstek van de Canarische Eilanden.

In het historisch centrum zijn talrijke herenhuizen
uit de XVIIe en XVIIIe eeuw te bewonderen. De residenties van EI Corregidor, Lercaro, Salazar en La Nava evenals de Kathedraal en de kerk van La Concepción zijn een goed voorbeeld van dit belangrijke monumentale erfgoed.

** Uw
accommodatie
kunt U goed boeken via Booking.Santa-Cruz-de-Tenerife.  Er zijn 14 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden: Stad Bajamar (afstand) 11.2 km  -  Tejina 12.3 km  -  Punta del Hidalgo 13.3 km  -  Candelaria 16.4 km  -  Santa Úrsula 21.2 km  -  Güimar 23.8 km  -  La Orotava 26.9 km  -  Puerto de la Cruz 30.0 km   -  Los Realejos 33.1 km  -  Garachico 47.8 km  -  Granadilla de Abona 49.9 km  -  Vilaflor 50.5 km

Drie plaatsen in het noorden van Tenerife zijn beroemd

omdat zij zeer karakteristiek zijn en vanwege hun historische waarde. La Orotava, gelegen in het gelijknamige dal, is een prachtig stadje midden tussen bananenplantages dat tijdens de feesten van EI Corpus bedekt wordt met bloemtapijten. In Icod de los Vinos, middelpunt van de wijnbouwstreek waar de beroemde malvezijdruif vandaan komt, staat in het historisch centrum de duizendjarige drago, een enorme boom die het symbool vormt van Tenerife. Garachico, gelegen op het terrein dat een lava rivier op de zee herwonnen heeft, is een heel interessant dorp met geplaveide straatjes en fraaie witte bouwwerken.

Sociedad de Promoción Exterior de Tenerife
C/ Aurea Díaz Flores, s/n (Recinto Ferial)  -  38005 Santa Cruz de Tenerife  -  info@webtenerife.com

Tenerife-la-Gomera met luxe ferry

“Isla de La Gomera ” is de naam van een luxe veerboot die sinds kort vaart tussen de eilanden Tenerife en La Gomera en El Hierro. De boot, die behoort tot de rederij Trasmediterránea, voer voorheen in Zuidspaanse wateren.
In totaal 900 passagiers
en 250 voertuigen kunnen op de “Isla de La Gomera ” vervoerd worden. Verder is er een Canarische tapasbar, een ijssalon, een zelfbedieningsrestaurant en een VIP-lounge in de clubklasse. Wilt u het zich nog behaaglijker en gemakkelijker maken dan kunt u één van de 56 hutten huren.
De “Isla de La Gomera ”
vertrekt dagelijks vanuit Los Cristianos, in het zuiden van het eiland Tenerife, om 08.30 en 14.00 uur (op zaterdag alleen ’s ochtends) voor de overtocht naar het eiland La Gomera. Naar het eiland El Hierro vertrekt de boot dagelijks om 19.15 uur (zaterdags om 08.30 uur)vanaf Tenerife.
Voor meer informatie: www.trasmediterranea.es.

Museo de Historia de Tenerife

Casa Lercaro - C/San Agustín, 22 - 38201 La Laguna (Tenerife)  -  Tel. (00 34) 922 82 59 49/43/44  -  Fax (00 34) 922 63 00 13  -  www.webtenerife.com
Bron: Spaans Verkeersbureau
Church of Nuestra SEÑORA DE LA LUZ  -   Tel.: 922 850100

** Waarom zouden we kiezen voor Booking?
** Voor geheel Spanje
  kunt u goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Spanje. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets