Prado in MadridMadrid, Prado
Dit museum is één van de allerbelangrijkste van de wereld. Hoe wel het onmogelijk is alles te bekijken is een bezoek een absolute must.
Met het beëindigen van Rafael Moneo’s project rondom het gebied van de Jerónimos-kerk, heeft het Prado Museum in Madrid de meest belangrijke en omvangrijke uitbreiding in zijn bijna 200 jarig bestaan afgerond.
Madrid. Noord en oost gevel van Koninklijk PaleisMadrid, Koninklijk paleis
We komen het paleis binnen via de paradeplaats, die tussen twee vleugels ligt. Onder leiding van een gids kan men een bezoek brengen. Men ziet een aantal prachtig gemeubileerde salons volgens de smaak van de 18de  eeuw, schilderijen, wandkleden, kroonluchters en een opvallende verzameling pendules. Het paleis wordt niet meer door de koning bewoond, maar wordt nog wel gebruikt voor ontvangsten, recepties. Galadiners vinden plaats in de gala-eetzaal, een geweldig grote zaal met een mooi versierd plafond. Zeer interessant is ook een collectie wapens, die verzameld zijn door Karel V en Filips II
Plaza Mayor in MadridMadrid, Plaza Mayor
Dit is aangelegd in 1617-1619. Hier vonden vroeger religieuze  en koninklijke ceremoniën plaats. Verlaat het plein via Arco  de Cuchilleros. Men komt dan in de straat met dezelfde naam. Vervolgens komen we in Cave de San Miguel. Via Plaza del Conde de Barajas naar Plaza Puerta Cerrada. Daar rechts af de Calle  San Justo in. We komen bij de 18de  eeuwse barokke San Miguel Basilica.
Vervolg de noordelijke muur van de kerk naar Plaza de la Villa. Daar kan men vinden: Ayuntamiento, Torre de los Lujanes, Hemerotica (gemeentelijke bibliotheek), Casa de Cisneros (stadhuis) en Plazuela del Cordon met Casa de Juan de San Javier.

 ** Hoe we met Google naar afbeeldingen van Toulouse Lautrec zochten.
 ** Naar gastronomie in Spanje.
 ** Naar geschiedenis in Spanje.

 
** Algemene informatie over Spanje
 
** Naar richtlijnen en afspraken voor auto-, camper- en caravanrijders.  

 ** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”!