Wetenswaardigheden van Navarra. Naar overzicht regio Navarra Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!

    

Nieuwe musea. De laatste tijd heeft de regio Navarra haar culturele aanbod aanzienlijk uitgebreid en wel met de opening van een zestal musea.
Daarnaast is het Museo de Arte Sacro de la Encarnación (museum voor heilige kunst) in Corella onlangs heropend voor het publiek.
Verder zijn er stappen ondernomen om in het voormalige ziekenhuis in Zugarramurdi een museum over de hekserij en zwarte magie te vestigen.
De zes nieuwe musea zijn de volgende:

Museo Jorge Oteiza in Alzuza

Jorge Oteiza wordt beschouwd als één van belangrijkste beeldhouwers van de 20e eeuw. In dit museum, gelegen vlakbij het voormalige huis van deze kunstenaar, vindt u de werken die Jorge Oteiza aan de regio Navarra naliet. Naast de kunstwerken van Oteiza is ook het gebouw op zich een waar kunstwerk. Het is namelijk één van de laatste creaties van de architect Francisco Sáenz de Oiza.

Museo Arqueológico de Andelos in
Mendigorria

In dit archeologisch museum kunt u de stukken bewonderen die gevonden zijn op deze belangrijke opgraving uit de Romeinse tijd. Tevens vindt u er uitgebreide informatie over de geschiedenis van deze stad die zich tussen de eerste eeuw voor Christus en de vierde eeuw na Christus hier bevond.

Museo del Vino in
Olite

Wilt u alles weten over wijngaarden en de wijnen uit Navarra dan is dit wijnmuseum voor u de aangewezen plaats. Dit museum, gelegen naast de Parador de Turismo, is gevestigd in een voormalig paleis uit de 17e eeuw en is verdeeld over vier verdiepingen met een totale oppervlakte van 881,40 m2.

Museo Etnográfico in Peralta

Alles over de geschiedenis van de plaats Peralta – vanaf het Neolithicum tot aan heden – vindt u in dit volkenkundemuseum.

Museo Etnográfico del Baztan Jorge Oteiza in
Elizondo

Sinds 13 april jl. is dit etnografisch museum van de Baztan-vallei geopend in de plaats Elizondo. De naam Jorge Oteiza is ter ere van de vrijgevigheid en samenwerking die de kunstenaar Jorge Oteiza altijd heeft gehad met deze vallei. In het museum kunt u voorwerpen en documenten bewonderen die betrekking hebben op de manier van leven in dit gebied in vroeger eeuwen.

Parque Escultórico Xabier Santxotena in
Arizkun

Een openlucht beeldhouwmuseum waar u de kunstwerken van Xabier Santxotena kunt bezichtigen. Het museum bevindt zich op een landgoed dat eigendom is van de kunstenaar

 
** Uw accommodatie kunt U goed boeken via  Booking.Region.Navarre.  Er zijn 85 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!  

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets