SIERRA NEVADA, naar overzicht regio Andalusië Is een bergrug in regio Andalusië, ca. 100 km lang. Naar Stedenlijst Spanje. Naar regiokaart Spanje.  Naar uw accommodatie!

De hoogste top is de Cumbre de Mulhacén. Het gebergte  bestaat vooral uit glimmerschisten met ten zuiden ervan Jurakalken en in het noorden dolomiet en kalk. De dalen zijn breed en diep. De meeste bergpassen liggen in het oostelijk deel. De Picacho de Veleta, heeft de meest zuidelijke gletsjer van Europa. Er wordt wintersport bedreven. 

Omgeving.
Een 46 km lange weg door een droog berglandschap voert tot een hoogte van 3398 naar Pico de Veleta. Na het laatste dorp Pinos Genil gaat de weg stijgen. Het is de hoogste bergweg van Europa. Het panorama is er wonderbaarlijk. Oostelijk ziet u de 3481 m hoge Mulhacén.

Door het skistation en het Parador

is de Sierra Nevada een druk bezochte plaats. Van hier kan men het zuidelijke gedeelte van de Sierra Nevada en de streek la Alpujarra overzien.

Komend van de Costa del Sol,
bijvoorbeeld van de plaats Motril, is er op 27 km een zijweg naar Lanjarón dat 6 km verder ligt. In Lanjarón is een forellenkwekerij en er zijn geneeskrachtige bronnen.

** Voor geheel Spanje kunt u goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Spanje. Er zijn meer dan 10.500 hotels/appartementen online boekbaar. U betaalt in het hotel! Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!   
 

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets