Kaart van BulgarijeKaart van Bulgarije
Ligging: 
Bulgarije ligt in het zuidoosten van Europa. Naar het noorden toe, via de Donau (Dunav), grenst het aan RoemeniŰ, naar het westen toe aan ServiŰ en Montenegro en MacedoniŰ. Naar het zuiden toe heeft Bulgarije Griekenland en Turkije als buren. En tenslotte naar het oosten toe grenst het aan de Zwarte Zee (Tcherno more). De kustlijn is 385 km lang.
 

Oppervlakte:
110912 km2  -  Bevolking: 7,8 miljoen inwoners (2004)  -  Hoofdstad: Sofia, 1,2 miljoen inwoners

Klimaat
Het grootste gedeelte van Bulgarije heeft een gematigd landklimaat, in de winters iets kouder dan Nederland, in de zomer vele malen warmer. Het klimaat wordt sterk be´nvloed door de Zwarte Zee en het Balkangebergte. Noord-Bulgarije heeft een uitgesproken landklimaat, met hete zomers en strenge winters. Ten zuiden van het Balkangebergte, dat een klimaatscheiding vormt, heerst een zachter klimaat en vertoond dichter bij Griekenland steeds meer mediterrane trekjes.

De gemiddelde temperatuur van april tot september is 23░C.
Langs de Zwarte Zeekust lopen de temperaturen in de maanden juli en augustus tegen de 30░C. Gelukkig zorgt de zeewind dan voor wat verkoeling en worden de nachten geregeld door een onweer opgefrist. Over het algemeen is het noordelijk gedeelte van de kust ongeveer 2░C koeler dan de kust in het zuiden. Doordat de Zwarte Zee via de Bosporus in verbinding staat met de Ege´sche Zee kan tijdens de zomer de watertemperatuur van de zee stijgen tot 28░C.

ĺs Winters ligt de temperatuur gemiddeld tussen -4░C en 6░C.
De neerslag bedraagt gemiddeld 600 mm per jaar, in de bergen 1000 mm per jaar, vaak in de vorm van sneeuw. Zo kan er in de bergen geskied worden. Op de hoogste toppen blijft de sneeuw tot juni liggen.

Bron: brochure van Bulgaarsverkeersbureau "Bulgarije, de verborgenschat van Europa

** Via Hotels/Appartementen/Wereldwijd kunt u goed zoeken naar een accommodatie in 110 landen. Booking geeft laagste prijs garantie! U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!