CYPRUS, verkeersbureau, naar overzicht Cyprus , naar verkeersbureaus  in Europa ,  naar verkeersbureaus buiten Europa, naar musea, naar Steden op Cyprus

Het toerisme is er vooral aan de  zuid- en de zuidwestkust rond Páphos. Toeristen worden met name gelokt door het aangename klimaat, maar ook door de vele sporen van Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Kruisvaarders en Ottomanen. Het aantal toeristen verzesvoudigde tussen 1980 en 1995 tot ca. 2,1 miljoen per jaar, goed voor 12% van het bruto nationaal product. In het Turkse deel blijft het bezoek uit het buitenland vnl. beperkt tot Turken van het vasteland.

Nicosia Cyprus verkeersbureau Welkom op Cyprus,
Natuurlijke inspiratie Terug in de tijd Warmte en gastvrijheid
Het Troodosgebergte Uw accommodatie  

Nicosia (Gr.: Levkosía; Turks: Lefkoşa)
Is de hoofdstad van Cyprus, tevens van het gelijknamige district, aan de Pedieos in de hoogvlakte van Mesaoria (150 m), met 181 000 inw.
De stad is het politieke en administratieve centrum van de republiek.  Er zijn een aantal musea, w.o. het Cyprusmuseum, 1885; collectie archeologische vondsten van het Neolithicum tot de late middeleeuwen, en een historisch museum, 1975.
Ze is omgeven door de Venetiaanse vestingwerken uit de 16de eeuw.
Moskee Selimiye, voorheen de gotische 13de eeuwse St.-Sophiakathedraal, is in 1571 omgedoopt tot moskee. De nieuwe stad strekt zich uit buiten de oude stadswallen en biedt een moderne Griekse aanblik.
De stad was in de oudheid bekend als Ledra en was destijds reeds hét centrum van de levendige handel in het oostelijke Middellandse-Zeegebied, die ter plaatse vnl. was gebaseerd op het in de omgeving gewonnen koper. Een belangrijke bloeiperiode begon in de 10de eeuw, toen Nicosia hoofdstad werd van het koninkrijk van de Lusignanen. Na de Turkse invasie, 1974, kreeg de stad grote stromen Griekse vluchtelingen te verwerken; de scheidslijn tussen Grieks-Cyprus en Turks-Cyprus loopt door de stad.


Cyprus Tourism Organisation
- 19, Leoforos Lemesou - PO Box 24535
1390 Lefkosia (Nicosia)
Phone : +357 2 - 33 77 15 - Fax : +357 2 - 33 16 44/33 78 54
Cyprus verkeersbureau
Prinsengracht 600, 1017 KS Amsterdam. - Tel. 020.624.43.58  -  Fax 020.638.33.69
http://www.visitcyprus.org.cy/  - E-mail: cyprus.sun@wxs.nl
U kunt links op negen categorieën zoeken. Boven kunt u ook "Snel zoeken". Vervolgens kan dat dan alfabetisch of op onderwerp.


Welkom op Cyprus,
een eiland van mythen en legenden dat het hele jaar door het warme licht van de mediterrane zon wordt gekoesterd. Tijdens de 10.000 jaar van zijn veelbewogen geschiedenis,heeft Cyprus vele beschavingen en grote personages zien komen en gaan. Zowel Alexander de Grote als Cleopatra hebben aanspraak op dit eiland gemaakt, en dat is wel begrijpelijk, een zekere hebzucht is niemand vreemd als het om (beauty) zoiets moois zoiets moois gaat. Aphrodite voelde zich thuis op Cyprus en tijdens de Oudheid kwamen vele reizigers naar het eiland om haar te vereren.
Het huidige Cyprus is een modern land waar de Europese cultuur naadloos aansluit op de magie van het verleden.
Het eiland biedt een compacte wereld van aanlokkelijke stranden en bergen met geurende dennen, wijngaarden afgezet met olijfbomen en ruïnes die de fantasie prikkelen, boomgaarden met citrusvruchten en lieflijke dorpjes waar de wijn even rijkelijk vloeit als de gesprekken in het café op het plein. Er heerst een sfeer van zorgeloosheid en tijdeloosheid, een gevoel dat nog wordt versterkt door de vriendelijke gastvrijheid van de bevolking. Deze officiële website van het Nationale Verkeersbureau van Cyprus verschaft u op elektronische wijze toegang tot de vele bekoringen van dit land. Kom binnen voor een uitgebreide rondleiding over een eiland dat zo exotisch is als u zich had voorgesteld – en toegankelijker dan u misschien had gedacht.
Gemeentelijke site: Nicosia Municipality   

Natuurlijke inspiratie

Voor natuurliefhebbers is Cyprus een paradijs. Rotskusten, bergtoppen, zonnige wijngaarden, koele dennenbossen, uitgestrekte graanvelden, schaduwrijke citrusbomen, een landschap dat voortdurend verandert en een onuitputtelijke bron van inspiratie is voor elke fotograaf of schilder.
Van zon kun je praktisch altijd verzekerd zijn en niet alleen in de zomer.
Het eiland is een vakantiebestemming voor het hele jaar door, waarbij elk seizoen zijn specifieke bekoring heeft. De lente is als een impressionistisch schilderij met een overdaad aan kleuren. De herfst is aangenaam rustig na het hoogseizoen en de zachte winter, de periode wanneer alles weer groen wordt, is ideaal om te wandelen en te fietsen, om kennis te maken met de cultuur, of om langere tijd op het eiland door te brengen.
Vogelkenners kunnen hun hart ophalen op Cyprus waar verschillende inheemse vogelsoorten voorkomen en honderden trekvogels neerstrijken.
Voor de botanicus zijn er fascinerende, zeldzame planten zoals de Cypriotische tulp en de cyclaam, voor de geoloog indrukwekkende rotsformaties die miljoenen jaren geleden uit de zeebodem zijn ontstaan. Cyprus is één van de weinige plaatsen in de Middellandse Zee waar zeeschildpadden aan land komen om hun eieren in het zand te leggen en waar ze tot de beschermde diersoorten behoren. De schuwe moeflon, een zeldzame steenbok dat in het wild op de hellingen van het Troodosgebergte voorkomt, is eveneens beschermd.

T
erug in de tijd

Cyprus betekent ook een kennismaking met één van de oudste beschavingen van de wereld,een beschaving die 10.000 jaar geleden is ontstaan.
Tijdens de Oudheid was Cyprus ('Kypros' in het Grieks) beroemd om het koper
dat er werd gevonden en zelfs de oorsprong van de Latijnse naam voor koper, cuprum, houdt misschien verband met dit feit.
Vanwege haar strategische positie op het kruispunt van drie continenten, hebben vele heersers door de geschiedenis heen verschillende hun oog op het eiland laten vallen. Hierdoor is het vandaag de dag één groot openluchtmuseum met overblijfselen uit een geschakeerd verleden, een mozaïek van verschillende beschavingen en tijdperken.
De cultus van Aphrodite, de godin van de liefde en de schoonheid uit de Griekse mythologie, is op Cyprus tot grote bloei gekomen. Aanhangers kwamen van heinde en ver om deel te nemen aan de erediensten. Een moderne versie van de rituelen die deel uitmaakten van deze cultus, zijn de hedendaagse 'Anthestiria', de bloemencorso's die in de lente plaatsvinden.
Het eiland was het eerste land dat door de apostelen Paulus en Barnabas
werd aangedaan tijdens hun tocht om het christendom te verbreiden en kwam als eerste onder christelijk bestuur te staan.
ln Pafos staat de stenen zuil waar volgens de legende de heilige Paulus in het jaar 45 n.Chr. is gegeseld, alvorens de Romeinse gouverneur te bekeren.
Een groot aantal schitterende voorbeelden van Byzantijnse kunst hebben de tand des tijds weerstaan op het eiland. Verscholen in dennenbossen staan de kerken van Cyprus, met hun kleurrijke fresco's op muren en abdissen. Tien van deze kerken zijn op de World Heritage lijst van Unesco geplaatst.


Warmte en gastvrijheid
Het welkom op Cyprus is overal even hartelijk. Tijdens uw tochten over het eiland zult u merken hoe gastvrij de Cyprioten zijn.
De Cyprioten staan bekend als vriendelijke mensen,
dus wees niet verbaasd als u bij iemand thuis wordt uitgenodigd en als een lid van de familie wordt beschouwd. Als u het landelijke leven wilt meemaken, kunt u in een traditioneel huis in een dorpje verblijven of in een familiepension, mogelijkheden die vallen onder het agro-toerisme, "een vorm van toerisme die het lokale traditionele leven op Cyprus benadrukt."
De meeste Cyprioten spreken Engels
en u zult zich onmiddellijk geaccepteerd voelen en opgenomen worden in de lokale cultuur en manier van leven.
De Cyprioten zijn van nature behulpzaam en dit betekent dat ook als u met pech onderweg staat, het nooit langer dan een paar minuten duurt voordat er iemand stopt om u te helpen.
Bij uw vertrek van het eiland zult u zeker een aantal goede vrienden rijker zijn!


Het Troodosgebergte
Laat de hitte van het binnenland en de kust achter u en zoek de koelte op in de bergen.
Vanaf de toppen van het Troodosgebergte, met een hoogte van bijna 2000 meter boven zeeniveau waar 's winters wordt geskied, zijn de vergezichten spectaculair.
Lieflijke dorpjes met nauwe, rustieke straatjes en gerestaureerde huizen,
liggen verscholen op de terrashellingen, tussen de wijngaarden en amandel-, hazelnoot-, en kersebomen. Stap even uit bij een café of een restaurant aan een kabbelende bergbeek om de geconfituurde vruchten te proeven die traditioneel aan gasten worden geserveerd, of probeer de regenboogforel die hier wordt gekweekt en een specialiteit van deze streek is.

Volg één van de vele natuurpaden en rust onderweg uit op een picknickplaats of ga naar het bezoekerscentrum in de bossen van het Troodos natuurpark.
In de Cedervallei staan een ongebruikelijk groot aantal Cypriotische ceders bij elkaar en het ligt zo ver weg van de bewoonde wereld dat de geluiden van de natuur het enige is dat u hoort als u uit de auto stapt. En s'avonds wordt u in slaap gezongen door de nachtegaal.
In het Troodosgebergte vindt u ook de kerken met hun beroemde, beschilderde interieur,
schitterende voorbeelden van Byzantijnse kunst. De Agios Nikolaos tis Stegis kerk in Kakopetria, de kerk in Asinou en de Panagia tou Araka kerk in Lagoudera, behoren tot de mooiste kerken van het eiland. In het Kykkosklooster, het grootste klooster van het eiland, kunt u het prachtige Byzantijnse museum bezoeken en een gouden icoon van de Maagd Maria bewonderen die volgens de overlevering door de heilige Lucas is geschilderd.

** Uw accommodatie in Cyprus kunt U goed boeken via Booking.Cyprus. Er zijn 176 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
 Hotels in de populairste steden:

 Larnaca  -  Limassol  -  Paphos   -  Nicosia  -  Ayia Napa  -  Kouklia  -  Miliou  -  Protaras  -  Kalavasos  -  Pissouri  -  Polis  -  Pano Platres
 Hotels in de populairste regio's:

 Famagusta  - 
Larnaca  -  Limassol  -  Nicosia (supply target)  -  Paphos
 Hotels op / nabij populaire luchthaven:

 Larnaca (LCA)  -  Paphos (PFO)
** Waarom zouden we voor onze accommodatie kiezen voor Booking?