BAD DRIBURG, kuurplaats: modder- en mineraalbaden, fietsen en wandelen in Teutoburger Woud.
Naar deelstaat
Noordrijn-Westfalen.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie.

    

Het Teutoburger Woud rondom Bad Driburg ­kuurplaats nr. 1 in Noordrijn-Westfalen - is een regio, waarin je je kunt overgeven aan de natuur en een gezonde vrije tijdsbesteding. De hier gelegen natuurparken zijn karakteristiek voor het landschap van het middelgebergte. Getuigen uit een 2000 jaar oud verleden, zowel historisch als cultureel, zijn er volop te vinden en vormen ideale bestemmingen voor uitstapjes, zoals het Hermannsdenkmal bij Detmold en de met sagen en legenden omgeven Externsteinen.

Molenpoort in Bad-DriburgHet door de Staat
 
officieel erkende modder- en mineraa
lkuuroord Bad Driburg ligt in het centrum van het "Natuurpark Teutoburger Woud/Eggegebergte". Met rondom groene bossen en glooiende heuvels kun je hier, ver weg van het drukke leven van alledag, genieten van ontspannende en afwisselende vakantiedagen. Hier voel je als het ware de genezende kracht van de natuur. De idyllische ligging, de natuurlijke, geneeskrachtige middelen en de moderne zeven medische klinieken, het therapiecentrum in het grafelijke park en het thermaalbad, staven de meer dan 225-jarige geschiedenis van Bad Driburg als kuuroord. In een kwaliteitsonderzoek van het Europese Instituut voor Toerisme (ETI) kwam Bad Driburg onlangs als beste kuurplaats in Noordrijn­Westfalen uit de bus.

Onder wandelliefhebbers
 

staat Bad Driburg bekend om zijn landschappelijke schoonheid, die via 60 goed bewegwijzerde wandelpaden en via de als kwalitatief hoogstaande "Eggeroute" ­die het kernstuk van de wandelregio "Hermannshöhen" vormt - als 'n paradijselijke wandel regio beschouwd wordt.
In 2009 werd de Varusslag, waarvan de uitkomst van wereldhistorische betekenis was, voor de 2000ste keer herdacht. Het Teutoburger Woud stond toen in het middelpunt van de terugblik op deze historische gebeurtenis.

Informatie 
Bad-DriburgTouristik GmbH - Lange Str. 140 - 33014 Bad Driburg /Duitsland·- Telefoon +49 S2 539894-0·  - info@bad-driburg.com  - www.bad-driburg.com   
De kuurplaats Bad Driburg (modder- en mineraalbaden) heeft, gelegen in het zuidelijke Teutoburger Woud, omzoomd door het Münsterland in het noorden en het Sauerland in het zuiden, hee
ft bijzondere fiets-, wandel- en culturele belevenissen te bieden.
Ontdek hier actief de geneeskrachtige natuur, die vol verrassingen zit, de Westfaalse keuken en vriendelijke gastheren en geniet na inspannende fietsen wandeltochten van ontspannende wellness aanbiedingen.

Verheug u op de evenementen die in het Teutoburger Woud georganiseerd worden.

** Uw accommodatie in Bad Driburg kunt u goed boeken via
Hotels/Booking/Bad-Driburg.
Aanbevolen worden:
Hotel Am Rosenberg - Geniet van de perfecte locatie van het hotel. Het hotel is omgeven door bossen met fantastisch uitzicht over het Aabachtal. Vlakbij het hotel vindt u bossen, waar u heerlijk kunt wandelen of fietsen.
Hotel Erika-Stratmann - Dankzij de nabijheid van het stadscentrum en de prachtige spa-tuinen is het VCH-Hotel Erika-Stratmann uniek te noemen. De goed onderhouden eigen tuin nodigt u uit tot ontspanning en recreatie
RESIDENZ Neuhaus - Dit aantrekkelijke pand biedt comfortabele appartementen midden in de rustige weilanden en bossen rond het kuuroord Bad Driburg, op de oostelijk gelegen hellingen van het Eggegebirge.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” bijv.:
 
Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets