BÜDINGEN, met nog levendige Historie, behoort tot de best behouden gebleven stadsaanzichten van Duitsland.
Naar deelstaat
Hessen.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie

    

Büdingen, met imposante vestingMet veel lagen, zoals de jaarringen van een boom, omzomen eeuwenoude gebouwen het centrum van dit oude Duitse stadje.
Het motto van dit stadje is dan ook heel treffend: "hier is de historie nog levendig". Want deze plaats, vlakbij frankfurt presenteert zijn culturele erfgoed niet alleen authentiek aan de hand van veel goed bewaard gebleven gebouwen en vestingmuren. Het verleden komt vooral tot leven tijdens een enerverende rondleiding door de stad, waarbij de gidsen voor deze gelegenheid historische kostuums hebben aangetrokken. Zoals 't slechts weinig plaatsen gegund is, heeft B
üdingen de troebele tijden uit het verleden zonder schade overleefd en gered voor het heden: vakwerkhuizen en stenen erkers, trotse muren en torens doen de tijd van weleer herleven.
 

Büdingen, historische binnenstadDe bezoeker ontdekt al snel dat in de beschutting van de waterburcht van de Ysenburger graven,  
sinds de 12e eeuw een stadje is gegroeid, dat graag vooruit wilde komen in de vaart der volkeren. Uit woonhuizen, die voor de residentie stonden, ontstond een burgerlijke, door privileges beschermd stadje, dat zich een groot raadhuis, de kunstzinnig vormgegeven Mariakerk en representatieve gebouwen, zowel van steen als in vakwerk, kon veroorloven.


Een imposante vestingring
 
Op het hoogtepunt van deze ontwikkeling werd in de late middeleeuwen een imposan­te vestingring aangelegd, die de vroegere stadsmuur uit de 14e eeuw verving. Het meer dan twee kilometer lange bastion met zijn twaalf torens en schietgaten, kan worden beschouwd als een van de beste voorbeelden van de vernieuwende vestingbouw sinds de opkomst van vuurwapens.
Op sommige plaatsen is de oorspronkelijke muur behouden gebleven. Het langste stuk staat bij de "Garten Kölsch", een volgens het principe van een het gehele jaar bloeiende heestertuin aangelegde groene oase, die in het centrum van de stad een plek van rust biedt. Direct daarnaast ontstond een "Beeldentuin", die een indruk van de verschillende geologische tijdperken geeft.

Buiten de muren en torens van Büdingen liggen uitgestrekte bosgebieden.  
Meer dan 300 ha.
hiervan zijn bestemd voor bosbouw en op diverse plekken wordt via informatieborden, uitleg gegeven over de flora en fauna. Tevens bevindt zich in dit "droombos" een Hochseilgarten en in het dal van de zeven beken een groot, vrij toegankelijk dierenpark voor moeflons, rood­
en damwild. Andere bezienswaardigheden in de directe omgeving zijn de prachtige barokke gebouwen op de Herrnhaag, de intact gebleven Ronneburcht en de opgravingen op de Glauberg van voorwerpen, die zouden hebben toebehoord aan beroemde Keltische vorsten.
Via een goed uitgebouwd wegennet zijn al deze bezienswaardigheden ook op de fiets uitstekend te bereiken.

Büdingen, wapenschildB
üdingen "Een stukje middeleeuwen van zijn meest aantrekkelijke kant getoond" 
Niemand anders dan Albert Einstein heeft met deze woorden de stad als het ware in de adel verheven. B
üdingen hoort tot de best behouden gebleven historische stadsbeelden van Duitsland: vakwerk en stenen erkers, façades en dakramen, robuste muren en torens zorgen ervoor, dat de geest van het verleden hier nog altijd aanwezig is.
Laat je meevoeren op een reis door de tijd, beginnend bij het middeleeuwse waterslot, via de oude stadskern met de imposante vestingsgordel tot aan de planmatig aangelegde voorstad uit de 18e eeuw.

** Uw accommodatie in geheel Duitsland kunt U goed boeken via
Hotels.Appart./Duitsland.

**
Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” bijv.:

 
Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets