DETMOLD, Cultuur- en muziekstad in het Teutoburger Woud. Bezienswaardigheden: beroemde Hermanns-Monument, Adelaarspark in Berlebeck  en Het Vogel- en Bloemenpark Heiligenkirchen.
Naar
deelstaat Noordrijn-Westfalen. Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie.

 
    

De meer dan 740 jaar oude residentie- en voormalige hoofdstad van het Vorstendom Lippe is bekend door het Hermanns-Monurnent, dat herinnert aan de Slag in het Teutoburger Woud. Maar ook de historische binnenstad en veel andere bezienswaardigheden maken de stad aantrekkelijk voor bezoekers. De Hogeschool voor Muziek geniet wereldreputatie en het Landestheater is het grootste reizende toneelgezelschap van Europa en een belangrijk onderdeel van het culturele leven.

Ligging en bereikbaarheid 
De oude residentiestad, 134-390 m, is een van de oudste excursiedoelen in het Teutoburger Woud en ligt op ca. 30 km van Bielefeld verwijderd.
Per auto: A2, uitrit Ostwestfalen/Lippe, en de A33, uitrit Schlosz Holte-Stukenbrock.
Per trein: het station ligt aan het traject Herford-Altenbeken, de IC-/ICE-aansluiting is in Bielefeld.
Luchthaven: de dichtstbijzijnde luchthaven is Paderborn/Lippstadt, ca. 65 km.

Bijzondere tip 
Drie bezienswaardigheden voor een combinatieprijs. Hermanns-Monument, Vogel- en Adelaarspark.

Bezienswaardigheden
 
Detmold, Vorstelijke Residentieslot
* Prachtige gobelins en pronkerige zalen in het Vorstelijke Residentieslot, midden in de oude binnenstad. Het Slot kreeg een onderscheiding voor de uitmuntende restauratie.
* Behalve het beroemde Hermanns-Monument heeft Detmold nog meer te bieden.
* Bezoek aan het oudste en meest gevarieerde Adelaarspark in Berlebeck is vooral tijdens de vlieg demonstraties bijzonder aantrekkelijk.
* Het Vogel- en Bloemenpark Heiligenkirchen met meer dan 2.000 vogels uit de hele wereld is een kleurrijke bloemenpracht.

Musea 
* Het Westfaals Openluchtmuseum is het grootste museum in zijn soort in Duitsland. Is gewijd aan bouw- en wooncultuur van de Westfaalse boerenbevolking.
* In de omgeving van het Slot ligt het Lippische Landesmuseum: alle zes afdelingen, zoals natuurlijke historie, geologie en mineralen, volkskunde, geschiedenis en cultuurgeschiedenis, kunstnijverheid, kunnen zich verheugen in een internationale belangstelling.
* Wereldwijd beroemd is het Kunstdrachenmuseum art kite museum met zijn vliegende kunstwerken.
* Brotmuseum, laat de geschiedenis zien van het broodbakken.

Evenementen
 
* Gourmetfeest Lippe culinair in het Slotpark.
* Palais-tuinfeest in de tuin, onder Monumentenzorg, van het oude paleis.
* Detmolder Zomertoneel in de historische binnenstad, in juli en augustus.Hoogtepunten in de omgeving
 
* Natuurmonument Externsteine
* Oude hanzestad Lemgo met het Wezerrenaissancemuseum.
* Schiedersee.
* Historische Extertal-baan.
* Fiets-Draisine.
* Burcht Blomberg.
* Industriemuseum Ziegelei Lage.
* Historische stadskernen etc.

Service voor de gasten 
Stadsrondleidingen worden elke zaterdag om 11.00 uur en zondag om 11 00 uur, aangeboden. Boekingen voor groepen zijn altijd bij de VW mogelijk. Hetzelfde geldt voor excursies door het Lipperland. De VVV bemiddelt bij logies en verzorgt graag uw reservering.

Tourist lnformation
 
Rathaus am Markt, 32754 Detmold  - Tel.: +49(0)5231/977 327, Fax: +49(0)5231-977 327 - E-mail: tourist.info@detmold.de  - Internet: www.detmold.de

** Uw accommodatie in geheel Duitsland kunt U goed boeken via Hotels.Appart./Duitsland.
** Voor Detmold kan dat via Hotels/Detmold

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” of kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets