HANN. MÜNDEN, vakwerkstad en stad aan 3 rivieren. Gesloten middeleeuws stadsbeeld, Renaissance Stadhuis met Doktor Eisenbart klokkenspel, Welfenslot, Wezersteen, Watersporten, interactieve waterspelen, deelstaat Neder-Saksen

Hann. Munden, VakwerkhuizenAlexander von Humholdt zou de stad aan de samenvloeiing van Werra, Fulda en Wezer als volgt hebben omschreven: "een van de zeven mooist gelegen steden ter wereld".
Met meer dan 700 indrukwekkende vakwerkhuizen behoort de bijna geheel door water omgeven stad tot de selecte groep van vakwerksteden van Europees niveau.
Ligging en bereikbaarheid
Hannoversch Münden is via de autosnelweg A7 te bereiken en ligt centraal in Duitsland aan het begin van het Wezerbergland tussen de ICE-Stations Kassel en Göttingen, afstand tot beide steden ca. 25 km.
Luchthavens: o.a. Kassel-Calden, 35 km, Hannover, 150 km, en Frankfurt, 200 km.
Bezienswaardigheden
Gesloten middeleeuws stadsbeeld, Renaissance Stadhuis met Doktor Eisenbart klokkenspel, Welfenslot, Wezersteen, "Watersporen"-interactieve waterspelen.
Culturele tips
* Stedelijk Museum in het Welfenslot
* Museum van de Arbeid in de Fährenpfortentoren, voorheen gebouw voor industriële schrootverwerking.
* Uitzichttoren Tillyschanze.
Evenementen
* Juni t/m augustus: Doktor Eisenbart Toneelopvoeringen: openluchttheater rond- om de beroemde rondtrekkende medicus in de baroktijd.
* Juni, Rosenfest - stadsfeest
* September, Stapelmarkt - historisch stadsfeest.
* December, Sprookjesachtige Kerstreis - culturele kerstverrassingen en nog veel meer.
Shopping en gastronomie
Veel individuele winkels, cafés en restaurants nodigen uit tot winkelen en genieten in de middeleeuwse ambiance van vakwerkhuizen in de verkeeriuwe oude binnenstad. Op woens- dag- en zaterdagochtend wordt rondom het stadhuis een warenrnarkt gehouden.
Hoogtepunten in de omgeving
Familie- en Pretpark Ziegenhagen, Romaans klooster Bursfelde, Bergpark Kassel-Wilhelmshöhe met waterspelen en kasteel.
Universiteitsstad Göttingen, Doornroosje-slot Sababurg met dierenpark.
Excursiemogelijkheden

Fietsen en wandelen langs de drie rivieren, kanoën en boottochten.
Service voor de gasten
Gratis bemiddeling bij accommodatie, samenstellen van verblijfsprogramma's en suggesties voor excursies. Thematische Duitstalige rondleidingen van mei tot oktober om 14.00 uur vanaf het stadhuis. Rondleidingen in andere talen op aanvraag. Informatiemateriaal en kaarten in diverse talen.

Hann. Münden
'Een van de zeven mooist gelegen steden ter wereld', zo moet de bereisde "
Alexander von Humboldt de vakwerk- en drierivierenstad Hann.  Münden ooit hebben genoemd.
Bij deze vakwerkstad, die een pareltje van middeleeuwse bouwkunst is, komen de Werra en de Fulda bijeen en vormen ze samen de Weser. Meer dan 700 vakwerkhuizen uit 6 eeuwen, verdedigingstorens, vestingwerken, het Welfenslot, stenen bruggen en het imposante renaissancestadhuis zijn getuigen van een rijk verleden als handelsstad aan het water en zijn al meerdere malen onderscheiden. Dankzij intensieve saneringswerkzaamheden geldt Hann. Münden tegenwoordig als een vakwerkstad van internationale klasse, die als complete stad onder monumentenzorg valt.
Lekker een ijsje eten of te gast bij dokter Eisenbart
Slenter op uw gemak door gezellige steegjes en straatjes, ontdek prachtige vakwerkgebouwen met hun opschriften, erkers, historische deuren en portalen of verbaas u over moderne waterkunst. Breng een bezoek aan een van de authentieke restaurants of verken de stad onder leiding van een gids. De legendarische barokarts dokter Eisenbart begroet u zaterdags hoogstpersoonlijk tijdens zijn spreekuur in het stadhuis. Zo komt de geschiedenis in Hann. Münden tot leven. PS: de binnenstad van Hann. Münden is autovrij.
Knooppunt van langeafstandsfietspaden
Het unieke rivierenlandschap met waarden, eilanden en dammen is bij uitstek geschikt voor rondvaarten en kano-, fiets- en wandeltochten. Veel vakantieroutes zoals de Duitse Vakwerkroute, de Duitse Sprookjesroute, pelgrimsroutes en grote wandelroutes voeren door de drierivierenstad. Hann. Münden is een populaire bestemming voor een stedenreis of vakantie. Het is een stad met veel flair en een groot aanbod op het gebied van fietsen, scheepvaart, kanoën, wellness, winkelen, culinaire geneugten, cultuur en kunst.
Zie ook Hann. Münden
Meer info: Tel. +49554175-313
www.hann.muenden-tourismus.de

Touristik Naturpark Münden e.V.,
Rathaus, 34346 Hann. Münden  - Tel.: +49(0)5541/75313-31 5, Fax: +49(0)5541/75404 - E-mail: Tourist-info@hann.muenden.de - Internet: www.hann.muenden.de

> ** Uw accommodatie in geheel Duitsland kunt U goed boeken via Hotels.Appartementen./Duitsland. Voor Hannoversch Münden kan dat goed via: Hotels/Appart./Hannoversch-Munden  Van hotel Freizeit Auefeld lezen we “Een heel mooi verzorgd hotel, schoon vriendelijk goede parkeer mogelijkheid, en niet te vergeten het goed verzorgde ontbijt, wij hebben genoten van al het lekkers, verse bruine broodjes met korn, totaal geen klachten, volgende keer boeken wij zeker dit hotel weer. vr.gr. Inge.”>
** Kaart met de mooiste vakantieregio's
** Zie hier voor lettertype, grootte en hoe de leesbaarheid te verbeteren.
** Zie hier voor: "Hoe maak ik een printversie van de pagina"?
** Het zoekveld is vernieuwd! U kunt nu aangepast zoeken op "Stedentips" .
** Uw tablet-pc en Stedentips voor Trips, een ideale combinatie!