ODENWOUD-BERGSTRASSE, burchten en steden.
Naar overzicht regio Hessen.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie!

    

Het Odenwoud, het bosrijke landschap gelegen tussen de Rijn, Main en Neckar, wordt gekenmerkt door bergtoppen, waartussen zich uitgestrekte dalen met weiden en velden openen.

Het achterliggende oostelijke
 
Odenwoud heeft een ander karakter: uitgestrekte hoogvlaktes met naaldbossen en diepe dalen. Een reis door deze vakantiestreek is tevens een reis door het verleden: burchten, kastelen, eerbiedwaardige kerken en middeleeuwse vakwerkhuizen zijn de huidige getuigen van een afwisselend verleden.

In het zuiden
 
baant de Neckar zich, in bochten wringend door het dal dat overheerst wordt door burchten, een weg naar de Rijn.
Als parels aan een snoer liggen de Vier Burchten van Neckarsteinach, Slot Hirschhom, Burcht Zwingenberg, Burcht Homberg, Slot Gundelsheim en Burcht Guttenberg naast elkaar.
In het hart van het Odenwoud liggen niet alleen het prachtige slot van de Graven zu Erbach met zijn kostbare collecties, maar tevens de middeleeuwse Burcht Breuberg en het Slot Lichtenberg in het dal van de Fischbach, waar bezoekers regelmatig genieten van prachtige slotconcerten.
Op een bergkegel, van veraf zichtbaar, troont de Vesting Otzberg, waarin een streekmuseum gehuisvest is en waar met grote regelmaat markten (Paasmarkt, Pottenbakkersmarkt, en Kerstmarkt) plaatsvinden.
Ook de ruïne Rodenstein is bijzonder aantrekkelijk. Vanaf Burcht Frankenstein bij Mühltal heeft men een adembenemend uitzicht op de Rijnvlakte.

In het westen,
 
waar het Odenwoud steil afloopt, bevindt zich de BergstraBe. Vanwege het milde klimaat begint de lente hier vroeger dan in de rest van Duitsland. In dit kleine, maar fijne, wijnbouwgebied, waartoe ook het Odenwoudse wijneiland GroB-Umstadt behoort, groeit een uitstekende wijn, waarvan de oogst, elk jaar weer in de herfst, met talrijke wijnfeesten gevierd wordt.Via de Frankische Wijnroute
 
komt de wandelaar bij wijngoederen rondom de Miltenberg en langs de Main. In Miltenberg, de "parel aan de Main" is een bezoek aan het beroemde marktplein Schnatterloch bijzonder aan te bevelen. Hier staat ook het stedelijk museum met voorwerpen uit de 2000 jaar oude geschiedenis van de stad. Uit het prachtige ensemble van vakwerkgebouwen, springt Gasthof Riesen eruit, het oudste gasthof van Duitsland.

Barokke ornamenten
 
voeren de boventoon in het stadsbeeld van Amorbach en in ; het Fürstenhaus in Leiningen klinken dagelijks de tonen van orgelconcerten in de voormalige Benedictijnenabdij. Vorstelijke kerk, de groene zaal en bibliotheek getuigen van de meesterlijke bouwkunst uit rococo en classicisme.
Wereldberoemde kleinoden van vakwerkbouw zijn ook het raadhuis in Michelstadt uit het jaar 1484 en het Palm'sche Haus in Mosbach.
Beroemd is ook de uit de 9e eeuw daterende Einhards­basiliek, een voorbeeld van Karolingische bouwkunst, evenals de Koningshal in Lorsch (UNESCO werelderfgoed).

Odenwald
 
Ontdek de mythische vakwerkstadjes, burchten, kastelen, musea, theater en concerten, advents- en kerstmarkten. Er valt altijd wat nieuws te beleven! Het Odenwoud is ideaal om te ontspannen, te wandelen en te fietsen. Laat u eens een paar dagen verwennen door de vriendelijke gastronomie. In hotels, pensions, vakantiehuisjes en op vakantieboerderijen bent u altijd van harte welkom!

Informatie:
 
Touristikgemeinschaft Odenwald e.v. ScheffelstraBe 1 .74821 Mosbach Tel.: +49(0)6261/84-1383 . Fax: +49(0)6261/84-4750 info@tg-odenwald.de  -   www.tg-odenwald.de

 
** Uw accommodatie in geheel Duitsland kunt U goed boeken via Hotels.Appartementen.Booking Duitsland.
 ** Via Hotels/Appartementen/Wereldwijd kunt u goed zoeken naar een accommodatie in 190 landen. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, boeken in uw taal is mogelijk!
 
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets