XANTEN, al eeuwenlang levendig. Middeleeuwse stadskern met St. Victor Dom en Klooster - LVR-Archeologisch Park Xanten - Romeins Museum.
Naar deelstaat Noordrijn-Westfalen.
Naar kaart met de deelstaten. Naar stedenlijst Duitsland. Naar uw accommodatie.

    

De charmante stad aan de Nederrijn houdt jong en oud in haar ban; en dat al 2000 jaar lang! Destijds bouwden de Romeinen hier een van hun belangrijkste nederzettingen van Neder-Germanië. Nu wordt het open oog voor de dingen van de wereld hier gecombineerd met een landelijke gemoedelijkheid in de middeleeuwse straten rondom de Dom. De omgeving van Xanten behoort tot een van de mooiste vakantiestreken van Duitsland.

Ligging en bereikbaarheid
  
Ten noordwesten van het Ruhrgebied aan de Nederrijn gelegen, op 40 km afstand van Duisburg.
Per auto: A57, Nijmegen-Keulen, uitrit Sonsbeck, verder via, de B57.
Per trein: elk uur verbinding met Duisburg/Ruhrgebied.
Luchthaven: Düsseldorf, 60 km.

Bezienswaardigheden
  
Middeleeuwse stadskern met St. Victor Dom en Klooster.

Musea
  
Het Romeins Museum* LVR-Archeologisch Park Xanten
Op het terrein van de voormalige Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana nodigt het grootste archeologisch openluchtpark van Duitsland uit om een enerverende reis door de tijd te gaan maken. Meer dan 400 jaar lang was Xanten een van de belangrijkste Romeinse steden in Germanië. In het uitgestrekte park zijn natuurgetrouw nagebouwde locaties te zien, zoals de haventempel en het amfitheater, de stadsmuur, woonhuizen en badhuizen . Zij geven een bijzonder goede indruk van het alledaagse leven van de Romeinen in Germanië.
De grotere evenementen zoals het Romeinse feest "Zwaarden, brood en spelen" en het zomerfestival in de Arena geven aan het park op een bijzondere manier veel levendigheid.


* Romeins Museum in het LVR-Archeologisch Park Xanten, Museumgebouw van staal en glas 
  
Welkom in het nieuwe Romeins Museum in het LVRArcheologisch Park Xanten het moderne museumgebouw van staal en glas staat op historische grond binnen het complex van de voormalige Romeinse metropool Colonia Ulpia Traiana. Het gebouw is opgetrokken boven de opgegraven fundamenten van de entreehal van het Romeinse stadsbadhuis en lijkt qua omvang en formaat op het oudheidkundige origineel. Ook binnen in het Romeins Museum, dat een lengte van 70 meter en een hoogte van 20 meter heeft, zijn de indrukwekkende dimensies van de architectuur uit de oudheid nog te bespeuren.
De tentoonstelling leidt de bezoeker in de vorm van een chronologische rondleiding
  
vanaf de periode van Cesar tot aan de Frankische tijd door gebeurtenissen, die zo'n belangrijke rol hebben gespeeld in de Romeinse historie van Xanten. De bezoekers maken kennis met de eerste legionairs, die kort voor onze jaartelling bij de Rijn arriveerden, zij beleven de dramatische consequenties van : de wereldpolitieke gebeurte15 nissen in Rome aan de Nederrijn en zijn getuige van
de opkomst en neergang van de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana.
Meer dan 2.500 voorwerpen
 Naar uw accommodatie.
 en moderne media laten op zo'n 2.000 m2 een levendig beeld zien van het leven van alledag in het Romeinse Germanië. Onder de getoonde vondsten zijn vooral de restanten van een Romeins schip, dat op een hoogte van twaalf meter als het ware in de lucht lijkt te zweven, indrukwekkend.
* 19 Grote thermen (GTX).
* Regionaal Museum (RMX) Klever Poort.Evenementen
  
* Mei, historische ambachtelijke markt.
* Juni, stadsfeest.
* Medio juli-augustus, Zomer-festival voor muziekliefhebbers in het Romeins Amfitheater.

Tips voor kunstliefhebbers
  
Wisselende exposities in het RMX

Hoogtepunten in de omgeving
  
* Xantener Nord- en Südsee met watersportmogelijkheden, haven, strand en Nibelungen bad (1-5 km).
* Bewegwijzerde wandel- en fietsroutes/verhuur van fietsen, in stadscentrum.
* Boottochten op de Rijn, 2 km.

Tips voor onze jonge gasten
  
Recreatiecentrum Xanten: funsport op het water.

Shopping
  
* Weekmarkten met regionale producten.
* Op zaterdag: sfeervolle levensmiddelenmarkt.
* December: de 'andere kerstmarkt".

Excursiemogelijkheden
  
* Bedburg-Hau: Museum Slot, Moyland, met de Josef Beuys Collectie, 15 km.
* Kevelaer: Plantaria Park Niederrhein: vogel- en bloemenwereld, 25 km.
* Arcen/NL: thermaalbad, 30 km.

Service voor de gasten
  
Rondleidingen, gratis logies bemiddeling, programma's, arrangementen, incentives, vergaderingen, voorverkoop van kaarten, souvenirs 

Tourist-information Xanten (TIX),
  
Kurfürstenstrasse 9 46509 Xanten  -  Tel.: +49(0)21001/98300. Fax +49(0)21001/71664   -  E-mail: info@xanten.de  -  Internet : www.xanten.de - www.apx.lvr.de
 
** Uw accommodatie  kunt U goed via Booking Xanten boeken. Er zijn 5 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes” óf kies direct:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets