COUTANCES, ligt in het departement La Manche. Coutances, de 'religieuze hoofdstad' van het schiereiland Cotentin, ligt op een heuvel die bekroond wordt door de kathedraal. De stad is in juni 1944 zeer zwaar beschadigd, maar de kathedraal is goeddeels gespaard gebleven. Aan de ingang van het fraaie stadspark, in het voormalige Hotel Poupinel, is een klein, plaatselijk museum ingericht. naar overzicht regio Normandië. Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

    

Kathedraal van Coutances in departement La MancheKathedraal:
het huidige bouwwerk, in Normandisch-gotische stijl, werd na de grote stads brand van 1218 opgetrokken op de resten van een 11de­ - 12de-eeuws kerkgebouw bestaande uit schip, koor, transept, kruisingstoren en façade, geflankeerd door twee achthoekige torens. Op bewonderenswaardige wijze hebben de bouwmeesters de bewaard gebleven delen 'omkleed'. Zo werden de beide westtorens voorzien van ranke kleine torens, 'fillettes' genoemd, en hoge spitsen. Een waar meesterwerk is de kruisingstoren, die de bijnaam 'Le Plomb' heeft gekregen en die is omgeven door een simpele balustrade. Het interieur is sober en harmonieus.

Coutances, de lantaarn van binnen in de kathedraalOok hier is de blikvanger de koepelvormige lantaarn, door pendentiefs gedragen. Drie van de 13de-eeuwse glasramen, gerestaureerd, en één uit de 14de eeuw zijn bewaard. In de kapel, die 'La Circata' wordt genoemd, staat het beeld Notre-Dame de Coutances (14de eeuw), dat in 1944 uit de Saint­Nicolas gered werd.

Saint-Pierre
Dit fraaie bouwwerk uit de 15de-16de eeuw heeft eveneens op de kruising een lantaarn, naar het voorbeeld van de 'Plomb', maar in renaissancestijl, met een versiering die naar boven toe steeds rijker wordt. In de kerk een 18de-eeuws orgel.

COUTANCES OFFICE DE TOURISME 
Tourisme et Culture en Pays de Coutances - Pays d'art et d'histoire Manche (50) - Normandie, Place Georges Leclerc, 50200 COUTANCES  - tél. 02.33.19.08.10  -  télécopie : 02.33.19.08.19
Courriel : tourisme-coutances@wanadoo.fr  -  Site internet : http://www.ville-coutances.fr et http://www.paysdecoutances.fr   Internet: http://www.bons-plans-tourisme.com   -  Internet: http://www.orgel.com/vlm/f2-e.html Klik nu op Coutances en u ziet een prachtige interieur foto.  -  Ga voor meer afbeeldingen naar: Coutances+cathedrale=Google+zoeken  Daar vindt u ook afbeeldingen waaruit blijkt dat Coutances ook bekend is om zijn dahlia's

** Uw accommodatie in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 20.000 accommodaties online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets