GAP en omgeving zoals Tallard. Gap met Musée Départemental, Avenue du Maréchal Foch. In de museumzalen zijn uiteenlopende voorwerpen te zien, waaronder het mausoleum van de connétable de Lesdiguières en het graf van zijn echtgenote, 17 de eeuw. Lesdiguières was een van de protestanten die zich in de 17 de eeuw tegen het katholicisme keerden.
N
aar regio Provence-Alpes.   Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

    

Deze prefectuur van het departement Hautes-Alpes ligt aan de Luye, een zijrivier van de Durance.
Gap, neogotische kathedraalKathedraal
, stadscentrum.
Het uit 1866-1895 daterende gebouw is neogotisch.

Musée Départemental
, Avenue du Maréchal Foch.  

In de museumzalen zijn uiteenlopende voorwerpen te zien, waaronder het mausoleum van de connétable de Lesdiguières en het graf van zijn echtgenote, 17 de eeuw. Lesdiguières was een van de protestanten die zich in de 17 de eeuw tegen het katholicisme keerden.
Verder zijn in het museum tentoongesteld:
sieraden uit de bronstijd; Gallo­Romeinse, Germaanse en Merovingische voorwerpen; kisten uit de Queyras; regionale volkskunst; faience uit Moustiers; een banier waarmee Napoleon de stad vereerde bij zijn terugkeer van Elba.

Bovendien bezienswaardig
.  

Het huis, Rue de Frence nr. 17, waarin Napoleon de nacht van 5 op 6 maart 1815 door­bracht.

Omgeving 
 
 
Chäteau de Charance,  4 km N.W..
Vanaf het vroegere verblijf van de bisschoppen van Gap heeft men een prach­tig uitzicht over de hele stad.

Chäteau des Diguières
, 35 km N..
De ruïnes van dit kasteel liggen aan de oever van de Drac, Z. van La Trinité.

Chäteau de Malmort
, 47 km N.W..  

Ruïnes van de burcht in het wilde dal van de Soulouise.

Chorges 17 km O. van Gap, kerk uit de 15de eeuw
Chorges,  17 km 0..
Het in een breed bekken gelegen dorp heeft een kerk uit de 15de eeuw.

Notre-Dame-du-Laus,
19 km Z.O..  

In 1666 werd hier een aan Maria gewijde pelgrimskerk neergezet. De legende vertelt namelijk dat Maria in 1664 op deze plek aan een herder verscheen.

Saint-Pierre-d' Argençon
, 40,5 km Z.W..
Met de bouw van deze burcht werd in de 14de eeuw begonnen. Uitbreidingen in de 16de en 19de eeuw.

Serres
, 42 km Z.W..  

Het door de rivier de Buech omgeven dorp Serres, heeft een 12de-eeuwse kerk en nog enige 15de- en 16de-eeuwse huizen.

Tallard, 12 km Z..  
De op de rechteroever van de Durance gelegen plaats was in de middeleeuwen in het bezit van de graven van Orange en vanaf de 13de eeuw van de johannieterorde. In 1322 werd zij eigendom van Arnaud de Trians, een neef van paus Johannes XXII. Vervolgens raakte ze in handen van de familie Sassenage, 1426, daarna van de familie Clermont. In de 15de en 16de eeuw werd de burcht, in het zuiden van de stad, uitgebreid.
De godsdienstoorlogen
en de troepen van de hertog van Savoye veroorzaakten zware schade. De burcht werd in 1957 stedelijk bezit, gerestaureerd en ingericht als museum. Behalve een kapel zijn ommuring, woonvleugel en andere onderdelen nog steeds ruïneus. Een rondboogportaal leidt naar een bijna vierkante binnenhof.

De aangrenzende kapel 

heeft een façade met kenmerken van de weelderige, late gotiek. Het spitsboogportaal is door een trumeau in tweeën gedeeld en heeft een vlakke schelpversiering op het boogveld. De kielboog eindigt in een fiaal met kruisbloem. Tussen het portaal en de steunberen zijn aan weerszijden maaswerkvensters geplaatst.
Een kleine klokkenstoel
met koepelbekroning staat aan de westkant. De binnenruimte, met twee traveeën, heeft grote vensters in de rechte koorafsluiting.

Een deur in de galerij  

van de kapellen geeft toegang tot de Salie des Gardes op de bovenste verdieping van de woonvleugel. De zaal meet 35 x 15 m en heeft aan de hofzijde een rij vensters met geprofileerde, stenen kozijnen. Vanaf de hof leidt een rondboogportaal op de begane grond naar de woonverdieping. Door een spitsboogportaal bereikt men de tweede binnenhof van het burchtcomplex.

Veynes
, 26 km Z. W..  

heeft een fraai oud raadhuis en een kasteel uit de 16de eeuw, dat in de loop van de tijd grondig werd gerestaureerd.

Office de Tourisme: 

B.P. 41  -  05002   GAP Cedex  -  Tel: 33 (0) 4 92 52 56 56     -  Fax: 33 (0) 4 92 52 56 57  -   Provenceweb.fr/e/hautalpe/gap/gap.htm  E-mail: office.tourismeGap@wanadoo.fr

** Uw accommodatie in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 20.000 accommodaties online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken! 

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets