DE GROTE BESTEMMINGEN VAN DE HERAULT, naar overzicht regio Languedoc-Roussillon, naar  wetenswaardigheden over de Herault. De grote bestemmingen van de Hèrault kunt u op het kaartje links vinden.
  Naar stedenlijst Frankrijk. Naar regiokaart Frankrijk. Naar uw accommodatie!

    

Garrigues
Pic, bergtop, St. Loup - Haute Vallée, hoogvallei, de I'Hérault vlak bij Montpellier, tussen de Cevennen en de Middellandse Zee. Een geheim land, met intact gehouden charmes, te savoureren op het langzame ritme van recreatie in de buitenlucht.
Pays &Accueil: Tel.
+00 33(0)4 67 55 16 82 - Fax: +00 33(0)4 67 55 16 97   -  E-mail: paysdaccueil@cardonille.com

Causses et Vallees
 

In het hart van de Hérault, rond 4 uitzonderlijke bezienswaardigheden (Cirque, keteldal, de Navacelles, Saint-Guilhem-le- Désert, Lac, Meer, du Salagou, Pézenas) combineren de goudkleurige vallei en de uitlopers van de Larzac met geluk natuur en cultuur.
Pays &Accueil: Tel. +00 33(0)4 67 57 58 83 - Fax: +00 33(0)4 67 57 67 95

Haut-Languedoc
 

Héraultais gedeelte van het Parc Naturel Régional (Regionale Natuurgebied) du Haut-Languedoc, tussen Atlantisch en Mediterraan klimaat. De bergen verheffen zich boven de wijnbouwvlakten. Het Groene Toerisme is hier thuis!
Parc Haut-Langnedoc: Tel. +00 33(0)4 67 97 38 22 - Fax: +00 33(0)4 67 97 38 18
E-mail: accueil@parc-haut-languedoc.fr   -  Maison du Tourisme, St Pons: Tél.
+00 33(0)4 67 97 06 65

Pays de Thau
 

Land van zon, rond het Etang (meer) de Thau en het Massif de la Gardiole. De steden en dorpen van dit land van vissers en schelpdiertelers zullen u verrassen door de diversiteit van de natuurlijke-, culturele- en traditionele rijkdom.
Pays de Thau: Tel.
+00 33(0)4 99 57 22 50 - Fax: +00 33(0)4 99 57 22 59   -  E-mail: contact@paysdethau.com

Pays de Beziers
 

De bakermat van Pierre Paul Riquet (ontwerper van het Canal du Midi) en lange tijd hoofdstad van de wijn en het rugby, Béziers en zijn streek beschikken rondom opmerkelijke bezienswaardigheden (sluizen van Fonséranes, Kathedraal St Nazaire, Oppidum (burcht) d’Enserune, Etang (meer) de Vendres, over een grote culturele rijkdom.
Office du Tourisrne: Tel.
+00 33(0)4 67 76 47 00 - Fax: +00 33(0)4 67 76 50 80  -   E-mail: tourisme@ville-beziers.fr
Montpellier Mediterranee

Kleine Camargue
 

Een stad van het Zuiden! Zij heeft er het accent van, de schaduwrijke pleinen, en wordt omringd door kreupelhout, meren, de Kleine Camargue en de Middellandse Zee met zijn badplaatsen Palavas, Carnon en La Grande Motte. Office du Tourisme: Tel +00 33(0)4 67 60 60 60 - Fax: +00 33(0)4 67 60 60 61 I  E-mail: contact@ot-montpellier.fr

Wijnbouw
 

Faugerois - Saint-Chinianais
In het land van de Orb, beroemde wijngaarden en een onthaal van kwaliteit om een landelijke streek te ontdekken.
Charte Coteaux de l’Orb: Tel.
+00 33(0)4 67 38 11 10 - Fax: +00 33(0)4 67 38 20 50  -  E-mail: charte.orb.vern@wanadoo.fr

Minervois
 

Katharenland
Van het prestige van de Stad van Minerve, belangrijk centrum van het Katharisme, tot de heuvelachtige landschappen bedekt met wijngaarden en kreupelhout, maakt u kennis met 2000 jaar geschiedenis en wijnbouw.
Maison du Minervois: Tel. +00 33(0)4 68 27 80 00 - Fax: +00 33(0)4 68 91 70 95  

Etang de Thau      
Het bassin van Thau is een speciale, gekleurde en levendige wereld, waar van zonsopgang tot zonsondergang schelpdierkwekers op hun bootje met een platte bodem, vissers van zeebaars, goudbrasems en paling, en wijnboeren - restaurateurs die somptueuze plateaus zeevruchten opdienen in een gezellige sfeer actief bezig zijn.

Thau is een kalme en visrijke binnenzee.
 

Het is ook sinds de Oudheid een meer voor het kweken van oesters en schelpen. Het oesterpark strekt zover de blik reikt, net als kleine goed verzorgde tuintjes, net onder het water. Als men de oever volgt, kruist men dorpen niet witgekalkte huizen en een klein haventje met gekleurde bootjes, vissers met gebaren uit de oudheid, netten die drogen in de zon, een zeer bijzonder licht... en duikt men in een sfeer geladen met herinneringen aan een mengsel van oud Griekenland, Italië en Spanje.

Het Bassin van Thau
 

alleen beslaat 7500 hectare en er werken twee duizend personen, met name in familiebedrijfjes, met een omzet die op de tweede plaats komt, net achter die van de wijnbouw. Het Bassin van Thau produceert meer dan de helft van de oesters die in Frankrijk worden gegeten: de Bouzigues, gewone en Portugese. De instandhouding van de kwaliteit van de producten dankzij de traditionele knowhow van de kwekers en de beheersing van de ecologie van het meer zijn vandaag de dag de voornaamste bekommeringen van de beroepssector.
 
Ontdek de kleine wereld van het Etang de Thau:
 

begin met het panorama vanaf de Mont Saint-Clair in Sète. Vervolgens, langs de oever per mountainbike of langs de kust per boot, maar niet te dicht bij de oesterbanken. Vanuit Sète en Pointe Courte, de visserswijk met zijn hutjes vlak aan het water, Balaruc-les-Bains en Bouzigues, hoofdstad van de productie van oesters, mosselen en venusschelpen, Mèze, een Griekse stad en het paaldorp Le Mourre-Blanc, tot aan Marseillan en zijn haven... Het Etang de Thau is het enige zoute meer waar rivierboten kunnen komen, omdat zij de ondiepe kuststrook vermijden. 

Beschermde bezienswaardigheden  
    
* Estagnol
Goed beschut tegen de wind, is dit meer van zoet water een reservaat voor waterwild: eenden, talingen ... .
* Het Massif de la Gardiole
Biedt een grote botanische en geologische schat en vanaf de top heeft men een mooi uitzicht over de meren, de wijngaarden en het achterland.
 
* De Gorges (kloven) d'Héric
 

Indrukwekkend ravijn dat het Massif du Carroux scheidt van het Massif de I'Espinouse met een niveauverschil van 800 mm over 8 km. Een weggetje volgt de bodem van de canyon tot aan het Cirque (keteldal) de Farrière en de Gouffre (kloof) du Cerisier.
* Pic Saint-Loup en de Montagne (berg) de I'Hortus
Ten noorden van Montpellier, is de Pic (658 m) al sinds mensenheugenis een hoogtepunt en biedt het een mooi uitzicht op de zee tot aan de Cevennen. Ter plaatse vindt men talrijke prehistorische overblijfselen; grotten, hutten, dolmens.

* De natuurlijke bruggen van Minerve
 

De Cesse heeft in de kalkplateaus een canyon, kloven en natuurlijke bruggen uitgehold. 's Zomers kan men de loop van de rivier volgen en onder het indrukwekkende gewelf doorlopen.
* Het Etang (meer) de Montady
Aan de voet van het Oppidum d'Ensérune, werd dit voormalige moeras in 1270 drooggelegd door het graven van greppels "in zonvorm", vervolgens aangevuld door een irrigatienetwerk.
 
* De Ravin des Ares
 

Na een wandeling door het kreupelhout, biedt dit wilde ravijn in de vorm van een natuurlijke boog, gevormd door de Lamalou, een ter verkenning van de flora en de geërodeerde rotsen in de vorm van "reusachtige marmeren".
* Het Cirque (keteldal) de Mourèze
Chaos van rosten die er als een maanlandschap uitzien, gedomineerd door de Montagne (berg) du Licusson (526 m), gevormd door de erosie van dolomietstenen en dolomietkalksteen.

* Roque-Haute
 

In het hart van de "zwarte gronden" tussen Vias en Porüragnes, is de basalten heuvel van vulkanische oorsprong bedekt met een buitengewone flora in de spleten en vijvertjes van de voormalige zwarte steengroeven.
* En ook:
de Gorges (kloven) de la Vis, het monumentale Cirque de Navacelles, het Cirque (keteldal) en gehucht Gourgas, de canyons van Saint-Jean de Dieuvaille, de middeleeuwse tuin van Roquebrun, de plantentuin van Montpellier.

Werkingsschema Canal du MidiHet Canal du Midi, de grote recreatieweg  
    
Een economische ader, die oorspronkelijk was bestemd voor het vervoer van goederen, en herleeft in onze recreatiesamenleving.
U hoeft zich niet te haasten... De economische ontwikkeling van de Languedoc heeft veel te danken aan deze lange groene band waarop aken en andere schuiten vol met wijnvaten, graan en doek langzaam voorbij gleden. Op de oevers zat men als sardientjes opeengepakt: dokwerkers van de havens en de opslaghallen, kleine beroepen voor het onderhoud van de sluizen, wegen, trekpaarden en draagriemen, verkopers van touw, hout, groente

Na enkele tientallen
 

jaren rust, ontwaakt het Canal du Midi vandaag de dag dankzij het riviertoerisme. Wat ontspant meer dan een tocht met een binnenschip... op 6 km per uur, onder de bladeren van honderdjarige platanen, van een sluis in de vorm van een amandel naar een klein gewelfd bruggetje, te midden van licht glooiende landschappen tot aan de strandmeren.
Een rit door de steden
krijgt ook een andere betekenis, Capestang en zijn gotische kapittelkerk, Béziers met het onvergelijkelijke uitzicht op de Kathedraal, de steden van zwart basalt: Vias, Portiragnes en Agde, en vervolgens Sète, het zicht op de meren... Het Canal du Midi, dat deel uitmaakt van het Werelderfgoed van Unesco sinds 1996, is ervan verzekerd zijn persoonlijkheid en zijn charme nog lang te behouden.
 
Geschiedenis
 

Het kanaal van 240 km
tussen Toulouse en de Middellandse Zee, ontworpen door Pierre Paul Riguet, bestond al in de geest van de Romeinen. Door het probleem van de watertoevoer naar het kanaal op te lossen, lanceerde de ondernemer uit Beziers met steun van Colbert, minister van Lodewijk XIV, de werkzaamheden die 15 jaar gaan duren. Van 1667 tot 1681, graven en bouwen 12.000 arbeiders buitengewone bouwwerken. Riquet sterft, geruïneerd, een jaar voor de inwijding van het kanaal.

Te zien:
 

de ronde sluis van Agde, de watertrap van Fonséranes, de kanaalbrug en de tunnel van Malpas, het vogelreservaat van Roque-Haute…
Om zo goed mogelijk te profiteren van het Canal du Midi, moet men te voet, per fiets, soms te paard of per boot gaan. 

Réserve du Bagnas, De natuur is van de vogels  
   
Wordt gevormd door een complex van meren, moerassen, sansouires en landbouwgronden, beslaat 562 hectaren tussen Agde en Marseillan.. een uitnodiging om, volgens de regels honderden nest- en trekvogels te observeren. Sansouire: een terrein van aanspoelsels dat bij zeer warm weer bedekt wordt met witte zoutverwering en een begroeiing die engane wordt genoemd.

Het Etang
 

maakte oorspronkelijk deel uit van de grote delta van de Herault. Dichtgeslibd door de aanspoelsels en minder zout gemaakt door het water van het Canal du Midi, werden de laag gelegen zones begroeid met dun en lumineus riet, zeer op prijs gesteld door de vogels.
Het is een groot vochtig gebied
waar meer dan 150 vogelsoorten in de verschillende seizoenen zijn geobserveerd. In de winter, zijn er talrijke eenden en meerkoeten. In de herfst en het voorjaar nestelen of rusten hier trekvogels als mussen, mezen en waadvogels. Er nestelen tevens sedentaire vogels: zwartkoprietzangers, rietzangers, waaierstaartrietzangers, rietgorzen, purperreigers, roerdompen, wouwaapjes, steltkluten en natuurlijk enkele flamingo’s.

Observatie:
 

observatiepunt met verrekijkers op de D 51, tussen Marseillan – Strand van Marseillan – Dorp. Société de Protection de la Nature van Agde organiseert tochten.

** Uw accommodatie
in departement Herault kunt U goed boeken via Region.Herault. Er zijn 155 hotels online boekbaar. Op basis van de beoordelingen van gasten zijn de populairste hotels  per thema gerangschikt. Laagste prijsgarantie!

** Uw accommodatie in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 20.000 accommodaties online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets