PAYS ROYONNAIS. De kuststreek, de steeds veranderende grens tussen land en water, neemt hier talloze vormen aan onder invloed van de getijden. Naar overzicht Poitou-Charentes. Naar stedenlijst Frankrijk.  Maak uw keuze

Recreatie Streekgerechten Strandplezier
Romaanse Kunst Het protestantisme Een unieke streek
Les Mathes/La Palmyre Meschers-sur-Gironde Royan met Jardins du Monde
Saint-Georges-de-Didonne Saint-Palais-sur-Mer Saujon
La Tremblade / Ronce-les-Bains Vaux-sur-Mer  

De kuststreek van Pays RoyannaisNatuur, u waant zich in een andere wereld

    

Volgens de legende "wandelen de bergen in Arvert" en hebben de duinen menig gehucht opgeslokt. Vanaf 1824 is de erosie een halt toegeroepen door de aanplanting van bossen. De bewoners hebben om de voortgang van het zand tegen te gaan duizenden dennenbomen geplant, die beschut worden door een lange duinenrij.
Aldus is langs de gehele Cöte Sauvage het Rijksbos van La Coubre ontstaan,
een gebied van tienduizend hectare waar herten, reeën en everzwijnen leven. Maar de legende wordt levend gehouden, want de strijd tussen het land en de zee woedt nog altijd voort aan de kust.
Tijdens een ontspannende toertocht
via de wandel- en fietspaden tussen Ronce-Les-Bains en Saint­Palais-Sur-Mer ontdekt men de duizend-en-één wonderen van dit machtige woud.
Het strand loopt door tot aan de monding van de Gironde.
Wanneer men deze brede monding van 1.000 km2 opvaart, waar tal van vissen en trekvogels zich verpozen, ontdekt men een indrukwekkende witte rotswand, waarin de getijden eeuwenoude sporen hebben achtergelaten.
De «Groene Route» door het zuiden van de streek Royannais
vertrekt vanuit Meschers-sur-Gironde en biedt talrijke, schitterende uitkijkpunten op een vijftig kilometer lange riviermonding onder een steeds wisselende lichtval: Boutenac-Touvent, Brie-sous-Mortagne, Floirac, Saint­ Romain-sur-Gironde. In de tijd dat het land nog niet begroeid was door wijngaarden, telde deze streek talloze windmolens.
De overblijfselen hiervan vormen één van de kenmerkende bijzonderheden van dit landschap.
De oude stad Mortagne-sur-Gironde,
die gebouwd werd op de klif boven de Gironde, biedt een prachtig panorama over de grootste riviermonding van Europa: een uniek uitzicht op de kust van de Médoc.


Een bezoek waard:  

* Bloemenbeurs

  in Arces-sur-Gironde : Pinksterweekend
* De windmolenroute
* Het waterleliemeer
  in Brie-sous-Mortagne
* Het panorama van Beauregard in Chaillevette :
 
één van de fraaiste uitkijkpunten vanuit het schiereiland van Arvert op de Seudre-vallei, de bruggen van de Seudre en Oléron, de klokkentoren van Marennes en bij helder weer de zweefbrug van Le Martrou.
* Het fauna en het moeras:
  ooievaar, reiger...
* Het Park van de Inham:
ontdekkingsbezoek Natuurpool van het departement om alles te weten te komen over de grootste inham van Europa. Tel. 05 46 23 77 77
* Uitzicht:
  panoramawijzer in Mortagne-sur-Gironde

** Uw accommodatie in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 11.000 hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!
** Via Hotels/Appartementen/Wereldwijd kunt u goed zoeken naar een accommodatie in 192 landen.