SAINT-LÔ, is de hoofdstad van het departement La Manche. De door een hevig bombardement in juni 1944 bijna geheel verwoeste prefectuur van het departement Manche is na de wederopbouw een 'cité moderne' geworden. Naar overzicht regio Normandië. Naar stedenlijst Frankrijk.

    

Slechts de vrijgelegde, gedeeltelijk goed bewaarde stadsmuur  
van de voormalige 'capitale des ruines' is behouden, samen met de torens van de indrukwekkende kerk Notre-Dame. Deze aan het einde van de 13de en het begin van de 14de eeuw gestichte kerk werd na de oorlog echter geheel gerestaureerd.
Haar tegenwoordige façade van groene leisteen
heeft drie mooie bronzen deuren van Jean Bernard. Aan de noordzijde een buitenkansel. In het koor een grote 18de-eeuwse Christusfiguur en de reeds in de 15de eeuw vereerde Notre­Dame-du-Pilier.
Het Stadhuis herbergt een museum met goede tapijtseries en schilderijen, o.a. Jordaens en Corot.

Omgeving
 

Torigni-sur-Vire
,
14 km ten zuidoosten van Saint-Lô: een in 1944 zwaar beschadigd stadje. Het op de muren na geheel verwoeste kasteel, 17de eeuw, werd weer opgebouwd. Het bevat bezienswaardige meubelen en tapijten.
Château de l'Angotière,
10 km ten zuidwesten van Torigni: een aardig landhuis uit de 15de tot de 19de eeuw. Het bevat mooie schouwen en meubelen uit de 17de en de 18de eeuw.

** Uw accommodatie
in Frankrijk kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Frankrijk. Er zijn meer dan 11.000 hotels/appartementen online boekbaar. Laagste prijsgarantie, maximale keuze, tevreden gasten, onpartijdige hotelbeoordelingen, uw taal wordt altijd gesproken!

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets