TOERISME DISTRICT CHANIA. Dankzij de vorm van het landschap en de combinatie van bergen en zee, is het district Chania een waar paradijs voor avontuurzoekers.
Naar overzicht District Chania; Naar overzicht regio Kreta. Naar startpagina Gr.. Naar steden- , regio- en eilandenlijstaz.  Naar uw accommodatie! 

Alternatief toerisme  - Natuurlijke schoonheid  -  Kosmopolitische stranden  -  Wegen langs het werk van de natuur en de mens  -  Waar festiviteiten nooit stoppen

    
Alternatieve vorm van toerisme
 
dat de laatste jaren uitermate populair aan het worden is: agrotoerisme, ecotoerisme, natuurtochten, bergwandelingen, kerkelijk getinte reizen, wandeltochten enz.

Het Europese wandelpad, E4 Alpine,  
dat begint in de PyreneeŽn en door Griekenland loopt, gaat door op Kreta bij Kasteli in Chania en eindigt bij Zakro in oost Kreta. Het doorsnijdt bijna de gehele bergketen van het district Chania, met paden die unieke mogelijkheden voor natuurliefhebbers en wandelaars bieden.
In de laag- en hooggebergten  
zal de reiziger traditionele dorpen met stenen huizen en smalle wegen, door de tijd vergeten, tegenkomen. In dorpen die beter zijn georganiseerd, zijn vele mogelijkheden voor alternatieve vormen van toerisme, bijv. het agrotoerisme of ecotourisme. Hier verblijft de bezoeker in traditionele - meestal gerenoveerde - landelijke accommodatie, leert de Kretenzer natuur en het Kretenzer plattelands leven van dichtbij kennen en proeft biologische, lokale producten. Vamos in Apokoronas, Milia en Spilia in Kisamos zijn zulke dorpen die honderden bezoekers uit de hele wereld ontvangen.

Bergwandelen en wandklimmen 
zijn zeker uitdagingen voor de durfals. In Chania is de Alpine Club actief en er zijn vier berghutten in de Witte Bergen: in Kallergi, Omalos (1.680 m.hoogte) met een capaciteit van 40 personen, in Volikas, Keramia (1.430 m. hoogte) met een capaciteit van 30 personen, in Svourihti de "H. Chouliopoulos" (1.970 m. hoogte) met een capaciteit van 22 personen en in Tavri Askifou (1.200 m. hoogte) met een capaciteit van 46 personen. Het is ook mogelijk om de Witte Bergen in de winter te doorkruisen met bergskiŽn. Men kan gaan klimmen in Kalathas en in Stavros, Akrotiri, op de helling van de Gigilos berg, in de kloof van Theriso, Topoli, Agia Irini, in Gre Leska en op veel meer plaatsen. Mountain biking en parapente zijn ook uitdagingen voor geinteresseerden, terwijl het bergachtige binnenland periodiek geschikt is voor de jacht.
Het is een plezier
om zeldzame vogelsoorten te observeren in de wetlands van het meer bij Agia.

De eindeloze stranden 
van het district bieden de bezoeker de gelegenheid om naast zwemmen een breed scala van watersporten te beoefenen: zeilen, kajakken, surfen, waterskiŽn en duiken onder toezicht van georganiseerde duikcentra, terwijl voor de liefhebbers van de vissport er mogelijkheden genoeg zijn. Alsof dit alles nog niet genoeg is: van Agia Marina tot Kisamos zijn behoorlijk wat georganiseerde campings voor de liefhebbers van kamperen (vrij kamperen is verboden in heel Griekenland). Jachthavens zijn er in Chania, Kisamos en Paleochora. Tenslotte zijn er een aantal sportactiviteiten mogelijk in goed georganiseerde openbare en privťgelegenheden.

De mogelijkheid tot conferenties 
een ander type alternatief toerisme, bestaat in het Polytechnisch Instituut van Kreta en de Technische Training Stichting van Chania, het Mediterraanse Landbouwkundig Instituut voor Olijfbomen en Subtropische Planten van Chania, het Centrum van Mediterraanse Architectuur, de Orthodoxe Academie van Kreta in Kolymbari, de Stichting Agia Sofia, de Nationale Stichting voor Onderzoek "Eleftherios K. Venizelou" enz. Alle eerdergenoemden organizeren seminaria, lokale en internationale conferenties en bijeenkomsten. Naast deze gelegenheden, worden ook vaak A klasse hotels als accommodatie gebruikt.

Natuurlijke schoonheid      
Als men een kenmerk zou moeten noemen van het district Chania, zou waarschijnlijk de juiste benaming het "District van de Kloven" zijn, want tientallen kloven doorklieven de bergketens van Chania. Zonder twijfel is de bekendste de Samaria kloof of  "Farangas" met een ongeŽvenaarde schoonheid. De kloof heeft een lengte van 16 km en de breedte varieert van 3,5 tot 150 meter, met kliffen die een hoogte van 500m kunnen bereiken. Om hierdoor te wandelen heeft men ongeveer 5 tot 6 uur nodig en de kloof is geopend van mei tot oktober.
Het is een nationaal park  
waar men zeldzame soorten Kretenzer planten vindt, van de cypres en de pijnboom tot het dictamus en de wilde bloemen, maar het is ook de habitat van de wilde geit of Agrimi. Indrukwekkend zijn de tektonische aardlagen van samengeperst kalksteen die men op de rotswanden kan onderscheiden. De Agia Irini kloof in Selino is 7,5 km. lang, en op het smalste punt 10 meter breed terwijl de hoogte van de loodrechte wanden 500 meter is. Het opvallendste kenmerk is de overvloedige vegetatie.

De Imbros kloof in Sfakia 
is een van de meest indrukwekkende, smalle en diepe kloven van Kreta. De kloof heeft een lengte van 7 km. en is op sommige plaatsen 2 m. breed met steile wanden die soms tot 300 m. hoogte reiken. De wanden, op sommige plaatsen 30 - 40 meter in hoogte, hellen naar elkaar toe en laten een smalle opening van 2 - 3 meter vrij, zo de indruk van een tunnel wekkend.

De Topolia kloof 
is magnifiek en wild, uniek dankzij de fantastische echo. De kloof heeft een lengte van 1.500 meter met loodrechte wanden tot 300 meter en en zijn vele grotten, terwijl de breedte varieert van 5 tot 50 meter. Er zijn vele andere kleinere maar minder bekende kloven met een schoonheid die niet onder doet voor die van de grote kloven zoals Tripiti, Klados, Eligia bij Samaria, Aradena, Katre, Asfendou, Agios Nektarios en Kallikrati in Sfakia, Theriso, dichtbij Chania (en de enige die men met een auto kan doorrijden), Rokka en Polyrhenia in Kisamos, Boriana in Karanou en Dictamus in Keramia, de enige die van west naar oost loopt.

Als de benaming "District van de Kloven" 
niet gerechtvaardigd is, dan is de benaming "District van de Grotten" misschien een betere want er zijn meer dan 1.500 land en zeegrotten. Een erg bekende is de Elefantos grot, dicht bij Plaka, Apokoronas, welke een onderwater ingang heeft en vandaag de dag nog slechts gedeeltelijk is onderzocht. Behalve door de witte en rode stalactieten, is de grot wereldwijd bekend geworden door de tot nu toe 4 vondsten van de unieke olifantsoort (Elephas Chaniensis) en vele vondsten van dwergherten die hier tienduizenden jaren geleden geleefd hebben.
De grot van Sfakia,
dicht bij het dorp Asfendou, is van groot historisch belang, daar er rotstekeningen uit de antieke tijd gevonden zijn. Dan is er de steile grot "Tzani" in Omalos met een lengte van 2.500 meter en de afgronden in de Witte Bergen waarvan de belangrijkste de 1.208 meter steile afgrond van Gorgouthakas, de grootste van de Balkan, met bronnen, watervallen en rivieren.

De grot van de Beer 
of van de Maagd Maria Arkoudiotissa, dicht bij het klooster van Gouvernetoin Akrotiri, met de stalagmiet die op een beer lijkt, het reservoir met het "heilige water"- het gevolg van een druipsteen- en de kleine kerk gewijd aan de Ypapanti zijn ook de moeite van een bezoek waard. Evenals die van Agios Ioannis de Kluizenaar in het klooster van Gouverneto.
Wat men zeker ook niet mag missen:  
de Agia Sofia in Topolia, met de kerk met dezelfde naam, in een mooie grot met een 20 meter hoge koepel met een diameter van 70 meter waarvan het grootste deel bedekt is met stalagmieten, de Agios Ioannis de Kluizenaar in de grote grot van Kisamos met de gelijknamige kerken met een wonderdoende stalactiet en stalagmiet, de Demonospilios in de helling van de Gigilos berg in de Samaria kloof, en vele andere kleinere zoals Skourachlada in Kerawia, Samonas, Kournas, en Melidoni e.a.

Kosmopolitische stranden      
Deze grillige vormen zijn echter slechts een kant van de medaille. Het district Chania, uitkijkend over zee, heeft aan de kustlijn van 350 km ontelbare stranden: verlaten en maagdelijke of georganiseerde kosmopolitische stranden. De stranden van Nea Chora (het enige georganiseerde strand van de stad Chania), Chrisi Akti, Agioi Apostoli, Aghia Marina, Platanias, Gerani, Maleme, Kolymbari, Kisamos, Paleochora, Frangokastelo, Kalives, Almirida, Georgioupolis en Kavros zijn georganiseerd en in staat om de bezoekers een scala van service, faciliteiten en gemakken te bieden. Minder drukke en ongereptere stranden, met schoon zand en kristalhelder blauw water kunnen door natuurliefhebbers worden ontdekt als ze de toeristische centra mijden.

In Falasama  
heeft het zandstrand, dat in 2002 als beste in Europa werd gekozen, een lengte van 3 km en men kan hier tevens de oude haven bezoeken. Elafonisi, het smalle, ondiep gelegen eiland (hoogte 20 m.) is verbonden met de kust door een landengte met een diepte van 0,60 - 0,90 m. en een lengte van ca. 800 meter, de zgn. Perasma. Hier is het graf van de bemanning van het Oostenrijkse schip de "Imperatrice" dat in 1907 is gezonken. In het nabije Kedrodasos kan men genieten van de combinatie van zandstranden en overdadig cederbos. In Sougia, wordt men betoverd door het magnifieke kiezelstrand, de grotten aan de kust en de maagdelijke zee.

Balo
 
heeft een exotische lagune, een wit zandstrand en ondiep, helder water. Bij Tigani, het kleine eiland, kan men een duik in zee combineren met een bezoek aan het Venetiaanse fort van het eiland Imeri Gramvousa. Het kleine kiezelstrand bij Menies, bij de archeologische opgraving van de antieke tempel van Diktyna, is ideaal voor wandelen en een paradijs voor rustzoekers.

Tenslotte, een unieke schoonheid is  
Madara
,
of de verzameling onvruchtbare en kale toppen van de Witte Bergen. Op een hoogte van meer dan 2.000 meter, is het een absolute uitdaging voor de wandelaar. Er zijn rotsachtige landschappen, met erg weinig, lage, struikachtige vegetatie, redelijk wat wilde bloemen en een uitzicht dat je de adem beneemt. 

Eveneens uniek op Kreta is het meer van  
Kournas
,
bij het gelijknamige dorp, dicht bij de grens van het district Rethymno. Het ligt op een hoogte van 20 meter boven de zeespiegel en heeft een omtrek van 3,5 km met als diepste punt 23 meter. Wilgen en myrtebomen omringen het meer en de steile bergen rondom weerspiegelen in het kalme water, op deze manier de illusie wekkend dat het dieper is dan in werkelijkheid. Dit fenomeen is verantwoordelijk voor de legende die het "bodemloos" noemt.

Wegen langs het werk van de natuur en van de mens      
Er zijn vele routes in het district Chania die we zonder twijfel aan de bezoeker kunnen aanbevelen. Routes die menselijke beschaving combineren met het werk van de natuur, met constante verandering van omgeving, indrukken en gevoelens.


In Souda  
kan de bezoeker de tijd nemen om de begraafplaats van de geallieerden te bezoeken en zo zijn eerbetoon te brengen aan de Britten, Australiers en Nieuw Zeelanders die hun leven lieten voor de vrijheid van Kreta.
Oostwaarts, langs de kust, komt men bij het kleine dorp

Kalami
 
met een panoramisch uitzicht over de baai, het eiland Souda en het fort Itzedin. De weg gaat verder langs de kust en door het toeristisch ontwikkelde

Kalives
,  
met mooie zandstranden, dan door het charmante

Almirida
,  
een kleine vissersplaats vol taverna's. Hij kan dan in zuidelijke richting het binnenland ingaan naar het traditionele dorp

Gavalohori
, 
met het noemenswaardige folklore museum.
Een paar kilometer zuidoost, is het gastvrije dorp

Vamos
 
met een intense traditionele sfeer en goed georganiseerd agrotoerisme. De weg gaat oostwaarts en komt weer bij de kust bij het lange zandstrand van

Georgioupolis
,  
een sterk toeristisch ontwikkelde plaats met veel hotel accommodatie. De route door het district Chania kan eindigen bij het dorpKourna
,  
met een bezoek gelijknamige meer, waar de bergen rond het meer weerspiegelen in het oppervlak en een mystiek beeld creŽren. Vlakbij Kournas, in het oosten van het district Rethymno, ligt het weelderig groene
Argyroupolis
.

Het dorp Megala Chorafia  
ligt voorbij Souda en daar vlakbij vindt de bezoeker de resten van het antieke Aptera en de Turkse Koule waarvan hij een adembenemend uitzicht over de Souda-baai, het fort Itzedin en de vlakte van Armeni heeft. In het zuiden, loopt de weg door het weelderig groene dorp

Stylos
 
met een overdaad aan koele, stromende bronnen en vervolgt via een schilderachtige route naar Vryses met de grote, schaduwgevende plataanbomen. Ten oosten van het dorp, dicht bij de kruising met de nationale weg, zal hij de "Griekse Boog" ontdekken: een imposante brug uit de Helleense tijd. Door gaat het in noordelijke richting via een aangename, bergachtige weg, door het wildste en meest onaangetaste landschap van Kreta, door de unieke wilde schoonheid van de Witte Bergen loopt de weg over de hoogvlakte van Askyfou en bereikt het pittoreske

Chora
Sfakion.  
Van hier heeft men de mogelijkheid om per boot te varen naar

Loutro
,  
het meest schilderachtige dorp van Sfakia, met een idyllische baai. De enige manier om naar Loutro te, gaan is per boot van Sfakia, Sougia of Paleochora, tenzij men natuurlijk een natuurliefhebber is in welk geval er een wandelpad bestaat dat Loutro verbindt met

Anopoli
, 
het hoogst gelegen dorp van Sfakia. Men kan van Sfakia en van Paleochora per boot naar Gavdos.

Gavdos
 
is het meest zuidelijke punt van Europa en het eiland waar, volgens Homerus, Kalypso Odysseus acht lange jaren vasthield.
Met sporen van leven reeds uit de MinoÔsche tijd, is dit een van de laatste toevluchtsoorden in Griekenland, met ongerepte natuur en magnifieke brandschone stranden. Een alternatief voor de bezoeker is om van Chora Sfakion oostwaarts naar

Frangokastelo  
te gaan, het historische fort te bezoeken, en te genieten van het lange, schone zandstrand en de kristalheldere zee. In

Akrotiri
,  
op de heuvel van Profiti Ilia, met een magnifiek uitzicht over de stad Chania en zonsondergangen zoals men nooit eerder gezien heeft, liggen de graven van Eleftherios en Sofokli Venizelos. Op Akrotiri ziet men de wilde schoonheid en de vele kleine, traditionele dorpen. Voorbij de luchthaven ligt het klooster van de Heilige Drie-eenheid en meer naar het noorden het klooster van

Gouverneto
.  
Vanaf hier kan men naar de Arkouthospilo (Beregrot) en zelfs verder naar de grot van Agios Ioannis de Kluizenaar en naar het oude Katholiko lopen. Als men daarna naar het strand wil, bieden Kalathas in het westen, Stavros in het noorden en Marathi in het oosten alles wat een goed zandstrand maar te bieden heeft. Het dorp

Mournies
 
ligt in het zuiden van Chania. Hier kan men het huis van Eleftherios Venizelos bezoeken: een eenvoudig, klein stenen huis op het platteland, waar de beroemde politicus geboren werd en waar nu foto's te zien zijn die ons een idee geven van het leven van deze nationale leider. Dezelfde weg leidt naar de voet van de Witte Bergen, door een wilde, dicht begroeide kloof tot de smalle vlakte van Theriso, de plek van de opstand die in 1905 plaatsvond onder leiding van de grote policicus. Men kan het hoofdkwartier van Eleftherios Venizelos bezoeken, maar ook het recent opgerichte Huis van Nationaal Verzet, waar men eer betoont aan strijd, altruÔsme, zelfopoffering en de denkbeelden van het verzet. Richting zuid, passeert men de schilderachtige dorpen

Zourva
en Meskla  
en daalt men tot de vruchtbare vlakte van Chania. Vervolgens door

Fournes
en Lakki,  
een historisch dorp vanwege het feit dat dit een centrum van opstand tegen de Turken was, en eindigend bij de hoogvlakte van Omalos.

Van hier heeft men de unieke kans om de  
Samaria kloof

door te wandelen waarna men aankomt bij het mooie dorp

Agia Roumeli
 
aan de Lybische Zee. Hier kan men per boot naar Chora Sfakion varen. Een andere mooie route richting het zuiden door de groene vallei van Chania, leidt de bezoeker door de sinaasappelgaarden van

Alikianos
en Skines 
naar de wilde hellingen van de Witte Bergen om uit te komen in het kleine dorp

Agia Irini
 
waar de gelijknamige kloof begint. Van

Rodovani
,  
waar zich de opgravingen van Elyrou bevinden, heeft men twee keuzes: in oostelijke richting naar het prachtige kiezelstrand en het heldere water van Sougia, te combineren met een bezoek aan de oudheden van Syia en aan de indrukwekkende archeologische vondsten in

Lissos
.  
Het alternatief is om in westelijke richting via een kronkelende weg langs de steile en dorre zuidkust, via een afgelegen landschap

Paleochora  
te bereiken, waar het toerisme goed ontwikkeld is en een mooi zandstrand ligt te wachten.
Ten westen van Chania bevindt zich de grootste en meest georganiseerde kuststreek van het district. De stranden van de gemeente

Platanias
 
staan bekend als de beste op het eiland. Ze voldoen aan alle eisen die nodig zijn om de blauwe vlag, het officiŽle certificaat voor een schone zee en een veilig strand, te verdienen. Een belangrijk gedeelte van de kust waar de zeeschildpad Caretta-Caretta haar eieren legt, behoort ook toe aan de gemeente Platanias terwijl men de Vereniging voor Bescherming van de Zeeschildpad  - actief in deze streek sinds 1989) - ook hier aantreft.

In de kustdorpen van de gemeente:  
Platanias, Gerani, Pirgos Psilonerou en Maleme zijn vele hotels, winkels, restaurants en nachtclubs. Er zijn niet alleen luxe hotels, maar er bevinden zich ook hotels in vredige uithoeken van het district.
Dankzij de veelvoud aan accommodatie, de goed georganiseerde lange stranden en het vertier dat voor elk wat wils biedt, is de gemeente Platanias 24 uur per dag een magneet voor zowel toeristen als voor lokale bewoners.
 
Platanias
 
zelf is een schilderachtig dorp gelegen op een heuvel met een prachtig uitzicht over de baai van Chania en in

Maleme
 
bevindt zich de Duitse Begraafplaats van de Tweede Wereldoorlog.
De bezoeker van de gemeente Platanias heeft de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de mooie dorpen in het binnenland, waar natuur van onvergelijkbare schoonheid samengaat met de authentieke Kretenzer tradities: hij kan het bedwelmende aroma van de sinaasappelgaarden langs de wegen bij Vrises, Patelari, Modi, Loutraki en Kondomari inademen, zich de maagdelijke olijfolie en de pure Kretenzer wijn laten smaken in Manoliopoulo, Xamoudochori en Vlaheronitissa, genieten van de pure, lokale tsikoudia in Zounaki, Limni en Kyparisso, de zoet-ruikende honing en de traditionele xerotigano in Sirili proeven, de mooie kerken bezoeken en uitrusten in de groene schaduw bij Dere.
Wat meer naar het westen, in

Kolymbari
,  
is het klooster van Gonia en de Orthodoxe Academie van Kreta. Wat verder kruist de weg Kisamos, net even buiten de opgravingen van Polyrhenia. Indien men het binnenland intrekt, zal men worden verrast door de schoonheid van het landschap. Men kan de

Topolia
kloof  
doorgaan en de kastanjeboom-dorpen bij het berggchtige Kisamos bereiken van waar men of wel naar Elafonisi of via Kantanos naar Paleochora kan gaan.
Als men de weg ten westen van

Kisamos
neemt komt men bij het dorp Platanos,  
slechts een paar kilometer verwijderd van het prachtige strand en de opgravingen van antiek Falasarna. Richting noord is een zeer mooie route door het dorre, rot≠sachtige land met adembenemend uitzicht over de zee, die lei≠dt naar het klooster van Chrysoskalitissa, met de negentig tre≠den en het panoramische uitzicht. Het exotische strand van E≠lafonisi, en het mooie strand van Kedrodasos liggen in het oosten.

Waar festiviteiten nooit stoppen      
De bezoeker van Chania zal niet aan zijn lot worden overgelaten. Hij heeft de mogelijkheid om het gehele jaar door samen met het volk deel te nemen aan sociale gebeurtenissen: van de plechtige religieuze feesten en de traditionele festivals ter ere van beschermheiligen tot de statige herdenkingen van nationale feestdagen zoals de 28ste oktober, de 25ste maart en de herdenking van de Slag om Kreta in mei wanneer de veteranen uit Groot-Brittannie, Australie en Nieuw-Zeeland deelnemen.
Het is echter niet alleen bij dit soort gelegenheden dat de Kretenzer iets of iemand eert of feest viert.
Het produceren van de tsikoudia  
- de "rakokazano" (koperen ketel om raki te distilleren), het oogsten en trappen van de druiven, het oogsten van de olijven of van de sinaasappels zijn in de ogen van de Kretenzer allemaal een excuus om feest te vieren. Speciaal de kastanjeoogst in Elos, Kisamou en in Prase, Kydonia in oktober en de kersenoogst in Karanou Selino worden op een bijzondere manier gevierd. Indrukwekkend zijn de ceremonies rond verlovingen, trouwerijen en doopfeesten die vaak voor publiek toegankelijk zijn en vergezeld gaan van een overdadige hoeveelheid eten en drank en waar men altijd live muziek, dans en een gastvrije aard vindt.

De officiŽle culturele festiviteiten  
zijn van hoge kwaliteit zoals bijv. de Culturele Zomer van de Gemeente Chania die theater- en muziekvoorstellingen, kunsttentoonstellingen, concerten en verschillende activiteiten van dien aard in elk gedeelte van het district omvat. Vooral interessant zijn de festiviteiten rond de Slag om Kreta in mei, de Week van de Marine in juli, met als centrum de haven van Souda, Agrarisch Augustus in Neoria en de festiviteiten bij Itzedin ter ere van de volle augustusmaan.
De gehele dag door wordt er 
nonstop amusement aangeboden langs de kust van de prefectuur, vooral aan de kust bij Chania, vanaf Chania, Agia Marina, Platania, Gerani, Maleme, Tavronitis, Kisamos en Paleochora maar ook bij Georgioupolis en Kavros met de honderden eetgelegenheden, strand bars en watersporten. Er zijn tevens maneges in Dere, Akrotiri en Georgioupoli.

Het uitgaansleven bereikt zijn hoogtepunt  
in de pittoreske Venetiaanse haven van Chania, waar zich een groot aantal restaurants, trendy cafťs en bars bevinden. Maar als men het nachtleven echt goed wil beleven, bezoekt men 's avonds en 's nachts Platanias, met een veelvoud van bars en nachtclubs de plek om uit te gaan. Vergeet niet te informeren naar de geweldige strandfeesten die vele nachtclubs en bars tijdens de warme zomernachten organiseren.
Dit is een plek waar het onmogelijk
is om je te vervelen of je niet te vermaken. Hier eindigt het feest nooit, als je dit niet wilt...
Welkom in het mooie Chania. We hopen dat u uitgerust, herboren en vol energie vertrekt, al uw hartenwensen hier zijn vervuld op een na... de wens om snel terug te keren...      

** Uw accommodatie op een van de Griekse eilanden kunt U goed boeken via Hotels/Griekse/Eilanden. Er zijn 1535  hotels/appartementen online boekbaar. 
** In geheel Griekenland kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appart./Griekenland.

** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ! 
** U vindt er o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets