…RICE, oeroud bergplaatsje, is gelegen op een hoogte van 751 m. Evenals Segesta was het al door de ElymiŽrs bewoond; naar regio SiciliŽ. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

    

Erice, tweelingvaas.Volgens de legende zou Erice door de zoon van de godin Venus gesticht zijn. De tempel van deze godin was wereldberoemd.
De muren en vestingwerken van de stad zouden gebouwd zijn door de voortvluchtige Atheense architect Daedelus. Hij zou ook gouden honingraten voor de tempel gemaakt hebben. Op de afbeelding zien we een typische Elymische tweeling vaas. Is typisch uit de vůůr Griekse tijd.
De stad werd in de vijfde eeuw v.Chr. door de Carthagers veroverd
en  na de slag bij de Aegadische eilanden kwam het in bezit van Rome.
In de tijd van de Noormannen kreeg de stad een andere naam:
Monte San Giuliano. In de jaren dertig van deze eeuw kwam de naam Erice in gebruik.
De stad heeft de vorm van een driehoek heeft nog een middeleeuwse sfeer.
Dat komt door de Punische stadsmuren, mooie bestraten wegen, huizen van natuur steen, pleintjes en kerken.

Tussen Porta Trapani en Porta Spada ligt de 700 m lange cyclopische muur
Met de Porta Carmine geven ze toegang tot de stad.. Ze liggen alle drie aan dezelfde kant van de stad. 
Bij de Porta Trapani ligt de Chiesa Madre. Ze is gewijd aan Maria Hemelvaart en stamt uit de veertiende eeuw. Heeft  een gotisch portaal uit de vijftiende eeuw. De kerk is gerenoveerd (met uitzondering van de zijkapellen) in de neogotische stijl van de negentiende eeuw. Zeer fraai zijn het uit marmer gehouwen beeld van Maria en een altaarbeeld eveneens van marmer uit de vijftiende eeuw. De kerk wordt gebruikt voor wetenschappelijke en culturele activiteiten.
Het Centrum van Wetensschapcultuur "Ettore Majorana", trekt elk jaar wetenschappers uit de hele wereld aan. 
Van de Porta Trapani voert de Viale Conte a Pepoli naar de Noorrmannenburcht, ook wel Castello di Venere genoemd, omdat gebouwd is op de tempel van Venus, waarvan niets meer over is.
Boven de Giardino del Balio ligt de Castello Pepoli.

Azienda Autůnoma
.
Viale Conte Agostino Pepoli. - CAP 9106 - …rice.
 Tel. +39.0923869.388
SiciliŽ, geschiedenis en info over SiciliŽ

Berg van Erice
Het Siciliaanse stadje Erice torent op de top van de gelijknamige berg die 750 m hoog is, uit kalkrotsen bestaat en met mooie pijnbossen begroeid is. De oorsprong van dit stadje gaat zeer ver in de tijd terug. Het is omgeven door monumentale stadswallen die in verschillende periodes opgetrokken werden: sommige zijn van Punische oorsprong, andere werden door de Romeinen en de Noormannen gebouwd en weer andere waarschijnlijk door de FeniciŽrs. Op de foto de top van de berg Erice met het middeleeuwse kasteel; op de voorgrond ziet men de Jurakalklagen.
Agenzia LUISA RICCIARINIóMILANO

** Uw accommodatie in geheel ItaliŽ kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Booking/Italie. Geen reserveringskosten, laagste prijsgarantie, maximale keuze, onpartijdige hotelbeoordelingen, website en klantenservice in het Nederlands en nog veel andere talen.
** Voor Erice kan dat goed via  Hotels.Erice Er zijn 6 (18) hotels online boekbaar.
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets