ETRUSKISCHE KUST, de Costa degli Etruschi, ofwel de Etruskische kust, biedt toeristen een fascinerende regio, rijk aan geschiedenis, cultuur en kunstschatten; naar regio overzicht Toscane, zie ook vakantie in de Maremma. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

    

etruskfold.gif (100122 bytes)Het gebied, dat zich uitstrekt over meer dan 100 kilometer
langs de kust van Livorno tot Piombino, is heuvelachtig met middeleeuwse dorpen, valleien en bossen, waar de ongerepte natuur nog behouden is.

De nabijgelegen eilanden van de Toscaanse archipel,
Elba, Gorgona, Pianosa, Montecristo en Capraia, maken het plaatje van landschappen en natuurvariŽteiten van dit gebied compleet.

Dit overweldigende gedeelte van Toscane biedt

een groot aantal mogelijkheden en verschillende routes tussen stranden, klippen, mediterrane bossen, pijnbossen en wijngebieden, waar men nog altijd de kunst en magie van de Etrusken en Romeinen kan ervaren.

De Romeinse wegen Aurelia en Emilia,
die vandaag de dag nog steeds de oude dorpen met elkaar verbinden, maken het mogelijk over duizenden jaren geschiedenis te reizen met de onuitwisbare sporen van beschavingen uit het verleden. Archeologische routes, met reiswegen langs de middeleeuwse dorpjes, natuur en archeologie, zijn te vinden in het gebied waar Promo Tour u een unieke en exclusieve vakantie garandeert.

Excursies

De Etruskische kust biedt het gehele jaar de mogelijkheid
om deel te nemen aan excursies naar de meest pittoreske plaatsen van het gebied. Vooral 's zomers is het mogelijk deel te nemen aan ťťn van de vele excursieprogramma's, die de verschillende locale bureaus aanbieden, zoals stadsbezoeken met gids naar steden als Florence, Arezzo, Siena, Lucca, Pisa,Tarquinia en Rome, met de mogelijkheid om te winkelen in plaats van culturele bezienswaardigheden te bezoeken.
Ook voor wie liever met eigen vervoer reist
en zijn dag zelf wil indelen, is er, dankzij de centrale ligging van de Etruskische kust, genoeg keus aan prachtige routes en bestemmingen.

De Etruskische kust

Deze streek in Toscane wacht op genieters, die de pracht en de verscheidenheid van de Etruskische kust lief hebben. De zee is kristalhelder, smaragdgroen of diepblauw en wordt vergezeld door uitgestrekte, eindeloze stranden en kliffen, ruikend naar zout en wind, beschermd door de pijnbossen. Bovendien zijn er stranden met fijn, wit zand of donkere kiezelstenen met kliffen gespleten door de wind en de golven. De Etruskische terreinen met archeologische nederzettingen worden blootgesteld aan de zeebries.

De Etrusken
De Etruskische kust is historisch verbonden met de mysterieuze mensen die vele jaren in Toscane leefden. Langs de kust zijn talrijke Etruskische plaatsen Necropolen en andere resten uit de Etruskische tijd, zijn te vinden in Vada, Castiglioncello, Rosignano, Collemezzano, Riparbelia en Casale Marittimo.
Uit archeologisch oogpunt is het gebied rond Campiglia Marittima
en het gehele voorgebergte van Piombino, waar Populonia gesticht werd, ongetwijfeld het meest interessant.

De wijnroute van de Etruskische kust 

In dit gebied worden grote wijnen gemaakt, groot genoeg, dat dit wijngebied door vaktijdschriften en wijnkenners van over heel de wereld geprezen wordt.
De Sassicaia is de beroemdste Italiaanse wijn
in de wereld, zoals beschreven werd in een bekend maandblad. De Ornellaia werd in 1995 door het tijdschrift "Decanter" uitgeroepen tot beste Italiaanse cabernet. De wijnroute van de Etruskische kust werd in het leven geroepen: grote wijnen, jonge, enthousiaste wijnmakers, maar bovenal doordat het gelegen is in een gebied tussen landschap en kust, zodat de bezoeker zich niet beter kan wensen. De wijnroute zal u meenemen naar culturele, natuurlijke en gastronomische wijnroutes.

De Keuken
De locale keuken is eenvoudig en essentieel. Deze is hoofdzakelijk gebaseerd op natuurlijke producten van de streek en de zee en de wortels liggen in de plattelandse traditie en de visserij. Deze keuken biedt verrukkelijke voorgerechten: soepen, die de natuurlijke aroma's van de velden en de bossen uitbuiten, met een buitengewone verscheidenheid aan groenten en heerlijke, eenvoudige desserts.

APT in Livorno

Tel. 0039.0586.898.111 - Fax 0039.0586.896173 -  E-mail info@livorno.turismo.toscana.it  Deze VVV heeft een uitgebreide folder, eng., uitgegeven, TOSCANA mare,  U vindt er: een algemene inleiding,campings, agriturismo gelegenheden, bezienswaardigheden.
Livorno.turismo.toscana.it/Site van Toeristen Bureau van Livorno over de Etruskische kust. Een hele pagina met links naar bijv. provincie Livorno en gemeenten.

** Uw accommodatie aan de Etruskische kust
kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Etruscan-Coast.  Er zijn 45 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets