LAGO DI COMO, meer is verdeeld in drie vertakkingen: Como, Colico en Lecco. Aan het meer liggen schilderachtige dorpen, villa's en mooie parken; naar overzicht Lombardije. Naar Stedenlijst ItaliŽ.  Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie

    

Como
Is in 196 v. Chr. gesticht door de Romeinen. In de Middeleeuwen was het onderworpen aan het Hertogdom Milaan.
Er zijn veel bezienswaardigheden te bezichtigen zoals de Kerk van Sant'Abbondio uit de 11e eeuw en de Basiliek van San Fedele.
Het domplein vormt het hart van de oude stad. Hier aan staat de renaissancistische Duomo. Het is een van de mooiste kerken in Lombardije.
Via het Lariomeer komt men bij Tempio Voltiano, rariteiten van Volta, 1745-1827, bewaard worden. Volta was o.a. de uitvinder van de batterij.

Cernobbio
Bereikt men vanuit Como. Hier kan het schitterende Park van de Villa D'Este, uit de 16e eeuw bezocht worden.

Laglio
Vanhier uit kan een tocht gemaakt worden naar de grot Buco dell'Orso.

Tremezzo
Hier staat de prachtige Villa Carlotta  uit de 18e eeuw. He musuem is vooral beroemd om zijn park wat trapsgewijs op het meer uitkomt. Als de rododendrons en de azalea's bloeien in de lente is het er overweldigend mooi.

Varenna
Vanuit Canabbia en vanuit Menaggio kan men met de veerboot naar deze schilderachtige plaats aan de oostkant van het meer.

Oostoever
Hier komen we in Bellano met de mooie Kerk de Heiligen Nazaro e Celso en de beroemde "orrido", steile afgrond, gevormd door de bergstroom Pioverna. In Colico staat de middeleeuwse Abdij van Piona

Bellagio
Rijst op in de vooruitstekende rots die de twee onderste delen van het meer verdeelt. Centrum heeft steegjes die door bogen overspannen zijn Dan volgt Lezzeno waar men met de boot naar Grotta dei Býlberi kan varen. In Nesso is een spectaculaire waterval. Dan volgt Careno met de mooie Kerk van San Martino uit de 12e eeuw. In Torno kan Villa Pliniana bzichtigd worden met een intermitterende waterval.

Lecco
Ligt uiterst zuidoost van het Comomeer. Je kunt er het stedelijk Museum bezoeken en Villa Manzoni. Manzoni is de beroemde schrijver van "I Promessi Sposi". tussen Lecco en Bellagio liggen een reeks dorpen, bekende vakantie plaatsen.

Turistica del Comasco

Piazza Cavour, 17 - 22100 Como It..  Tel. +39.31.3300111 - Fax: +39.31.261.152  -  E-mail: lakecomo@tin.it  -  Navigazione.Laghi.it Bootdiensten Laghi Maggiore, Garda en Como

Informatie
* Een goede kaart is Como Lecco le province met informatie.
* Ook de kleine handige brochure (73 pag.) Welcome in Cuore del Lago di Como geeft veel gegevens.
* Italiaans Verkeersbureau, adres, geeft de brochure Gids voor de Meren van Noord-ItaliŽ uit. Achterin de brochure staat aangegeven hoe u andere informatieboekjes over de Meren van Noord-ItaliŽ kunt aanvragen.
* Voor Como is er een plattegrond, pianta della Cittŗ COMO, met veel gegevens.
* Guida al Ristorante del Comasco is een volledig Vademecum per Buongustai.
* In Annuario Alberghi e Campeggi kunt u een hotel, een camping, appartement, een berghut, een jeugdherberg , een boerderij of een vakantie woning vinden.

** Uw accommodatie kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Lake-Como.  Er zijn 77 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets