LAGO DI GARDA, het grootste meer van ItaliŽ. Het heeft een lengte van 52 km en een breedte van 4 tot 19 km. Regio Lombardije. Naar Stedenlijst ItaliŽ.  Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie
    

Het meer dankt zijn huidige vorm aan een eeuwen lange schurende werking van geweldige gletsjers uit de laatste ijstijd. Aan het einde van de ijstijd vulde smeltwater het gevormde bekken.
In de winter kan de temperatuur tot -10į  C dalen. Citroen en sinaasappelbomen moeten dan beschermd worden.

Desenzano del Garda
In de dom is een mooi schilderij te zien uit de XVIde eeuw van Tiepolo. Men kan ook een bezoek brengen aan het archeologische museum en de opgravingen van een Romeinse Villa uit de IVde eeuw. Is bekend om depolychrome vloeren.

Peschiera
Ligt schilderachtig aan de zuidpunt van het Gardameer. Hier ontspringt de Fiume Mincio. Vroeger was het al een belangrijke haven omdat men van hier de Adriatische Zee kon bereiken. De oude vestingmuren en de Scaligerburcht zijn bezienswaardig.

Lazise
Is een oud stadje gelegen aan de zuidoost kant van het Gardameer en 9 km van Peschiera. Van de camping ďIdealĒ is het 1.5 km. Het heeft een middeleeuwse ringmeer en een kasteel van de Scaligers. Het kleine romaanse kerkje S. Nicolo stamt uit de 12e eeuw. Het heeft mooie frescoís, een Venetiaans tolgebouw uit de 14e eeuw en  een gotische klokkentoren.
Langs de oever van het meer ligt de mooie boulevard Lungolago. Het haventje loopt door tot bijna in het midden van het stadje.

Sirmione
Ligt op het schiereiland in het zuiden van het Gardameer. Door een smalle landtong waar een weg overheen loopt is het met het vasteland verbonden. De Rocca Scaliger, uit de 13e eeuw, overheerst het hele stadsbeeld. Buiten het stadje op de punt van het schiereiland liggen Romeinse ruÔnes. Naast de ruÔne is een klein museum. Vanaf hier, Punta Sirmione, heeft men een mooi uitzicht op het met cipressen en olijven begroeide schiereiland. Bij helder weer kunnen de Alpen gezien worden. Zon, wind en stroming geen het water vele tinten. Geheel aan het eind van het eiland ligt een prachtig park.

De zwavelbron ďBoiolaí
ligt 18 m beneden de waterspiegel. Met een temperatuur van 80į wordt het geneeskrachtige water naar enkele exclusieve hotels geleid.

A.P.T. Brescia

Viale Marconi, 2 - 25019 Sirmione  -  Tel. +39.030.916.114 - Fax: +39.030.916.22  -  E-mail: aptbs@ferriani.com  * Een goed plattegrond van Sirmione is Pianta della Cittŗ.  * A.P.T. Brescia    Bresciaholiday
 

** Uw accommodatie kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Lake-Garda.  Er zijn 311 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden: Bardolino  -  Riva del Garda  -  Sirmione  -  Desenzano del Garda  -  Malcesine  -  Peschiera del Garda  -  Lazise  -  Torri del Benaco  -  Garda  -  Castelnuovo del Garda  -  Torbole  -  SalÚ.
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets