LAGO MAGGIORE, wordt ook wel het meer van Verbano genoemd. Het ligt 193 m hoog en heeft een oppervlakte van meer dan 200 Km2. De westelijke oevers vormen de grens van PiŽmonte, de oostelijke die van Lombardije; naar overzicht Lombardije. Naar Stedenlijst ItaliŽ. Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie

    

Noordelijk ligt het Zwitserse Kanton Ticino. Het milde klimaat in alle seizoenen veroorzaakt een mediterrane en exotische plantengroei. Vooral de westelijke oever biedt vermaak en ontspanning.
Het meer krijgt zijn water van de rivier de Ticino, die in Zwitserland ontspringt. De Alpen bieden hier bescherming tegen de kou uit het noorden

Cannůbio
In dit dorp, vlak bij de Zwitserse grens, staat langs het meer het Santuario della Pietŗ, een sanctuarium in renaissance stijl,  uit de 16e eeuw en het Palazzo della Ragione uit de 12e eeuw.

Cannero Riviera
Van hier uit kan men goed een tocht maken naar Castelli del Cannero en naar het oude dorp in natuursteen Carmine Superiore.

Verbania 
De twee centra Pallanza en Intra hebben nog een middeleeuwse sfeer. Was een van de zomerverblijven van de dirigent Arturo Toscanini.
lagomagtaranta.gif (55508 bytes) Men kan goed een bezoek brengen aan het 18e eeuwse Palazzo Dugnani en de 19e eeuwse Villa Taranto. Er is een prachtige botanische tuin met honderden soorten planten te zien en men kan er uitstekend wandelen. Ligt in Verbania Pallanza.

Baveno

Men moet zeker een wandeling langs het meer maken. een bezoek aan de parochiekerk en de renaissance kapel. Men ziet hier fresco's uit de 15e en 16e eeuw.

Stresa (regio Piemonte) 
Van hieruit kan er naar de Borromeo-eilanden gegaan worden. De aanlegsteiger is op Piazza Marconi. Hier staat de Parochie kerk van de H. Ambrosius
Bij Villa Pallavicino is een uitgestrekt dierenpark. De dieren lopen er los.
Van uit Stresa kan men met een kabelbaan naar Alpino-Mottarone, 1.500 m hoog de bergen in. Is een van de mooiste "balkons" van PiŽmonte. Vandaar heeft men een prachtig uitzicht over het meer.

Ufficio Turistico
E-mail proloco.stresa@libero.it 

Isola Bella
Hier kan men het in barokstijl opgetrokken Palazzo Borromeo bezoeken. Het huisvest een rijke kunstverzameling. Er zijn verschillende pronkvertrekken zoals: de Spiegelgalerij, de Balzaal, de Medaillezaal, de Muziekzaal en de Napoleonzaal.
De grotten zijn met steentjes en schelpen versierd en wel zodanig dat je denkt onder water te zijn. Ook de beroemde Italiaanse tuin, verdeeld over tien terrassen, is een bezoek waard

Isola Madre
Ook hier een Palazzo uit de 18e eeuw. Verder is er een prachtige botanische tuin.

Arona
Is het belangrijkste handelscentrum van het Lago Maggiore. 
Een interessante wandeling leidt naar San Carlone, een monumentaal beeld van de H. Carlo Borromeo. Het beeld, 24 m hoog en 12 m breed, kan van binnen uit worden beklommen. een prachtig panorama is de beloning!
De Santa Maria kerk staat op het hoogste punt van de stad. Er is een mooi veelluik te zien.
Er is ook een museum met veel naturalistische en archeologische kunstwerken.

Laveno
Ligt aan de oostkust van het meer. Is beroemd om de verlichte kerststal onder water in de kersttijd natuurlijk. Te voet of met de kabelbaan kan men naar de berg Sasso di Ferro. Prachtig uitzicht en men kan het Sanctuarium di Santa Caterina del Sasso uit de 13e eeuw bezoeken.

Aanbevolen
Een tochtje met een rondvaartboot. Je ziet dan pas goed  de omgeving.

Uffici Informazioni Turistica
Via P. Tomaso, 70/72 - 28838 - Stresa (VB) It..  -  Tel.: +39.0323.304.16 - Fax:: +39.0323.934.335  -  E-mail: infoturismo@lagomaggiore.it

Comune di Verbania
Corso Zanitello, 6/8 - 28922 Verbania Pallanza (VB)  -  Tel.: +39.0323,503.249 - Fax: +39.0323.556.669

Informatie
* Het foldertje Lago Maggiore/Lago di Mergozzo bevat een goed kaartje en plattegronden van de omringende steden van het meer.
Navigazione Lago Maggiore geeft de bootdiensten op het meer.
Parco nazionale Val Grande, ligt noordelijk van Verbania.
* The Botanical Gardens of Villa Taranto geeft u informatie en een indruk van de botanische tuin.
* Campeggi, Lago Maggiore en Alberghi Lago Maggiore geven informatie over accommodaties.
* De Stadsplattegrond Verbania, Lago Maggiore, Piemonte is in het Nederlands.
* Het boekje Ville e Castelli beschrijft alle villa's en kastelen rond het meer. Het boekje Giardini e parchi doet dat voor alle tuinen en parken. Het boekje Luoghi Sacri, Luoghi d'Arte doet dat voor alle gewijde plaatsen en kunst plaatsen. Voor de liefhebbers echt de moeite waard. 

** Uw accommodatie kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Lake-Maggiore.  Er zijn 120 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de hotels via Google Earth bekijken!

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets