RIMINI, rijk aan geschiedenis, kunst en cultuur. Ligt in de provincie Forlž, aan de monding van de Marecchia in de Adriatische Zee, aan de Italiaanse RiviŤra. In het jaar 268 v.Chr. stichtten de Romeinen hier de vesting Ariminum; regio Emilia-Romagna. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

    

Na de val van het Romeinse rijk kwam de stad onder het bewind van de Oostgoten, van Byzantium en van de Longobarden.
Van de middeleeuwen  tot aan de Renaissance werd het geregeerd door de families Malatesta. Hierna kwam het achtereenvolgens onder invloed ven de kerkelijke staat, van Napoleontische overheersing en  van het  verenigde Italiaanse rijk.
Rimini heeft een rijke geschiedenis en kent ook kunst en architectuur. De boog van Augustus, de brug van Tiberius, de Malesta tempel gebouwd door Leon Battista Alberti getuigen er van. 
De gotische kerk San Francesca, zgn. Tempio Malatestiano,  uit de 13de eeuw werd in opdracht van Sigismondo Malatesta in voegrenaissancistische stijl vernieuwd door Leon Battista Alberti (1446Ė1456). In het interieur ziet u vele renaissancebeeldhouwwerken van o.a. Agostino di Duccio. Raadhuis dateert uit 1562 en is  herbouwd in 1945. Palazzo dell'Arengo, 1204, is bezienswaardig.
In 1843 is er de eerste badinrichting gebouwd. 
Gastvrijheid, fijne zand, het heerlijke klimaat en de gastvrijheid zijn Rimini's beste kenmerken. Er zijn enorm veel hotels, restaurants en ontspanningsoorden.
Rimini ligt aan de oostkust van ItaliŽ en heeft zeer uitgestrekte stranden. De kuststrook gaat over in heuvels en die weer in de Apennijnse bergen. 

Rimini, Boog van AugustusIn de stad zelf tref je groene lanen, tuinen en parken aan. Het water is niet diep en de ondergrond zanderig.
Rimini, in de Romeinse tijd Ariminum geheten, werd na de verdrijving van de Senonische GalliŽrs een Latijnse kolonie, 268 v.C.. Door de Via Flaminia, 220 v.C., met Rome en door de Via Aemilia, 187 v.C., met Gallia Cisalpina verbonden, speelde het als militaire basis een rol in de Tweede Punische Oorlog en de Romeinse burgeroorlogen. In de late middeleeuwen was Rimini in bezit van de familie Malatesta, die het in 1503 aan de Venetianen verkocht. In 1509 kwam het aan de Kerkelijke Staat. In 1944 werd de stad zeer zwaar beschadigd.

De "pracht" van de familie Malatesta 
Op stap in de vrije natuur

Een grote verscheidenheid aan landschappen is kenmerkend voor de provincie Rimini, waar makkelijk begaanbare wegen vaak de loop van de rivieren Uso, Marecchia, Marano en Conca volgen, De traditie van gastvrijheid, daar waar midden negentiende eeuw het moderne toerisme werd uitgevonden, nodigt uit tot het ontdekken van plaatsen met een grote natuurlijke en culturele aantrekkingskracht, waar ruime accommodatiemogelijkheden overal verzekerd zijn.

Geschiedenis en cultuur 
Rimini is een stad, die rijk is aan geschiedenis en prachtige kunstwerken en monumenten. Deze stad is erg veelzijdig: van het Romeinse Rimini getuigen de beroemde Arco d' Augusto, in 27 v. Chr. ter ere van de keizer opgericht, en de Ponte di Tiberio aan het begin van de Via Emilia, met grote bogen van witte kalksteen; het middeleeuwse Rimini leeft voort in de kerken met fresco's van de beroemde School van Rimini en in het indrukwekkende Castel Sigismondo, het kasteel van de familie Malatesta, dat tegelijk een vesting was; Rimini was ook in de Renaissance prachtig met de Tempio Malatestiano, waarvan het exterieur een meesterwerk van architect Leon Battista Alberti is en die een kruisbeeld van Giotto bevat, bas-reliŽfs van Agostino di Duccio en een fresco van Piero della Francesca, dat Sigismondo Malatesta, Heer van Rimini, voorstelt; dan bestaat er nog een Rimini uit de zestiende eeuwen uit de Barokperiode. In Rimini zijn ook culturele instellingen zoals het Museo della Cittŗ, de Gambalungabibliotheek en het Museum Dinz Rialto van Buiten-Europese Culturen. De machtige Signoria van de familie Malatesta heeft in het hele gebied belangrijke sporen achtergelaten. Burchten, kastelen en grote vestingen liggen verspreid in de talrijke heuveldorpen, bijna altijd op strategische plaatsen met een fantastisch uitzicht.

Evenementen 
Rimini is een ontmoetingsplaats, waar evenementen met internationale weerklank plaatsvinden zoals de Sagra Musicale Malatestiana, het Adriaticocinema Festival, de Meeting voor de vriendschap tussen de volkeren en de Internationale studiedagen van het centrum Pio Manzý. De Fellini≠vereniging organiseert internationale congressen over de grote filmmaker, die Rimini, zijn geboortestad, tot inspirerende muze had verheven. In Rimini vindt al sinds tien Jaar in de maand september Mondo Natura plaats, de belangrijkste Italiaanse beurs voor het toerisme in de vrije natuur. Verder liggen er in het binnenland prachtige Malatestaburchten, die vaak het toneel zijn van zomerevenementen, die veel publiek aantrekken, en middeleeuwse dorpen, die tot leven komen tijdens talrijke historische en folkloristische evenementen. In Santarcangelo vindt in de maand juli het Festival voor experimenteel theater plaats. De middeleeuwse sfeer wordt in Verucchio weer opgeroepen door de Augustus-Parade.

Zee en natuur 
Rimini is meer dan de zee met de beroemde vlakke zandkust. Ook het achterland, dat bestaat uit de dalen van de rivieren Marecchia, Marano en Conca biedt een landschap, dat door de landbouw en de boomsoorten heel bijzonder is en waar de wijnstok en het graan, eiken en brem, olijfbomen en kastanjebomen samenleven. De machtstrijd tussen de families Malatesta en Montefeltro heeft de geschiedenis van de Valmarecchia getekend en het dal een eigen karakter gegeven; hier ontstonden grotere dorpen met indrukwekkende burchten. De natuur kan ruig of lieflijk zijn, maar is altijd heel suggestief. In de bossen in de bergen leven zeldzame dieren en de rotsen, die het hele dal domineren, verlevendigen het landschap.
In de Vaiconca liggen de kastelen en de dorpen niet als adelaarsnesten tegen ontoegankelijke rotsen geklemd

maar op de uitlopers van de bergen - met panoramisch uitzicht -, waar ze getuige waren van hevige grensgevechten tussen vijandige legers. Lager in de vlakte wordt het agrarische landschap lieflijker en leeft de natuur in harmonie met de landbouw samen. En juist in het gebied van Rimini heeft dit dal opmerkelijke verrassingen in petto: oude stadjes vol monumenten, enkele kleine verborgen en ongelooflijk mooie ongerepte dalen, waarin de flora, de fauna en het agrarische landschap de mogelijkheid bieden ongestoord van het platteland en de heuvels te genieten op korte afstand van de drukte aan de riviŤra.

Geuren en smaken 
De op vis gebaseerde keuken van de riviŤra geeft de voorkeur aan speciale pastaschotels zoals bijv. de beroemde tagliolini alle canocchie, een soort eierpasta klaargemaakt met dit smakelijke, kreeftachtige schaaldier; de traditionele passatelli kunnen net als de strozzapreti ("priesterwurgers") in visbouillon worden gegeten. In de heuvels variŽren de smaken daarentegen door het gebruik van kruiden, kazen, honing, olie en wijn, allemaal specialiteiten, die u kunt proeven in de vele restaurants met panoramisch uitzicht in de heuveldorpen. U hebt de keuze tussen de verfijnde creatieve keuken, waar kwaliteit voorop staat, of eenvoudigere gelegenheden, waar royale porties pasta en gegrild vlees altijd vergezeld gaan van jonge inheemse wijnen zoals de witte Trebbiano of de rode Sangiovese.

Activiteiten in de open lucht 
Door het heuvelland lopen ontelbare toeristische routes voor fiets en mountainbike en in de prachtige natuurgebieden zijn trekkingroutes; talrijke maneges organiseren excursies te paard langs groen omzoomde routes. Het strand is als een gymzaal in de open lucht, waar u allerlei sporten kunt beoefenen, zoals beachbasket, jeu de boules en fitness in het water en op het strand, en ook zeilen en duiken om de zeebodem te verkennen. Wie meer voelt voor rust in een aangename omgeving, kan op de golfbaan terecht. En 's nacht komt het strand tot leven en kunt u er dansen.

Route van Rimini naar San MarinoDe route, 37 km, van Rimini naar San Marino
Van Rimini volgt u rijksweg Adriatica tot de weg naar Coriano, dat in de eerste heuvels tussen wijn- en olijf gaarden, oude buitenhuizen en boerderijen uit de tijd van de familie Malatesta ligt. Een heel bekoorlijk panorama biedt de weg over de heuvelrug naar Montecolombo en Montescudo, bergdorpen halverwege de Valconca, waar bouwstructuur en monumenten een middeleeuws en Renaissance stempel vertonen. Daar vandaan bereikt u door het groene landschap en het vestingdorp Albereto de antieke Republiek San Marino, waar de toerist in de vrije natuur heel goed wordt ontvangen.

Cultuur en natuur 
Sinds 150 jaar is Rimini de vakantiehoofdstad aan zee dankzij de oneindige stranden, de levendige nachtlokalen en artistieke, culturele wonderwerken. De omgeving is prachtig, zoals de heuvels van Coriano en die in het nabij gelegen lagere Concadal, waar het platteland, de natuur en oeroude nederzettingen nauw samenleven. Prachtig is ook Montecolombo, op een heuvelrug met een panoramisch uitzicht zowel op Rimini als op de benedenloop van het dal en met een kasteel in de authentieke vorm van een middeleeuws vesting dorp. Op korte afstand ligt Montescudo in een gebied, dat talrijke getuigenissen van het landleven en de boerencultuur biedt.
U kunt het vestingdorp Albereto,

het Museum van de boerencultuur en het Museum van de oostelijke Gotische lijn met museumstukken uit de laatste wereldoorlog bezoeken.
Van de hele kust zijn de schilderachtige, op de rotspunten van de Titano-Berg gebouwde Rocche (burchten) van de Republiek San Marino zichtbaar, de oudste staat in Europa.
Deze is in 301 na
Chr. gesticht door een vrome steenhouwer, Marinus, die hier zijn toevlucht had gezocht vanuit het nabijgelegen DalmatiŽ. Ter getuigenis van de interessante geschiedenis van de Republiek de Tre Torri (drie burchten), het Palazzo Pubblico, het Staatsmuseum en de gerestaureerde Pinacotheek San Francesco.

Jaarmarkten
 
In september wordt er in
Coriano gedronken tijdens de Sangiovesejaarmarkt en eind november kunt u de "novelli" (nieuwe) wijn en olie proeven tijdens de Olijvenjaarmarkt voor herfstprodukten. Half juli wordt in Montecolombo de Jaarmarkt van de trippa (runderpens) en de strozzapreti (" priesterwurgers " pasta) gehouden. Montescudo organiseert half augustus de Aardappeljaarmarkt (op duizend verschillende manieren klaargemaakt) en een beurs voor agrarische en ambachtelijke produden, die ieder jaar duizenden toeristen aantrekt. De Republiek San Marino biedt erg spectaculaire momenten tijdens de Middeleeuwse Dagen, die eind augustus/begin september gehouden worden. Op 3 september gaat de hele Republiek feestelijk gekleed om de schutspatroon en stichter met een markt en een grote bingo te vieren. San Marino viert Oud en Nieuw in de open lucht met dans, muziek en een fantastisch vuurwerk, waar alle omliggende dalen aan meedoen om een niet te evenaren spektakel te leveren.

Markt in
 
Rimini op woensdag en op zaterdag Coriano op donderdag
Montescudo op zondag
S.Marino:
in Borgo Maggiore op donderdag in Serravalle op vrijdag

Rimini Turismo
Palazzo del Turismo P.le Fellini 3, - 47037 Rimini RN It. Tel.: +39.0541.54.319 - Fax  -  +39.0541.54.290 E-mail:  rimini06@nettuno.it 

Provence of Rimini
Piazza Malatesta, 28 - 47900 Rimini It. Tel.: +39.0541.716.380 - Fax: +39.0541.783.808 E-mail: rimini06@nettuno.it   

Municipio Rimini
E-mail: urp@comune.rimini.it    

Informatie:
* Agenda Book  geeft informatie over alle denkbare onderwerpen voor bezoekers van stad en provincie Rimini.
* Rimini Pianta della Cittŗ is een plattegrond met een straten legenda.
* Mappa Turistica della Provincia di Rimini is een goede provincie kaart
* Valleys en Hills, a guide to the Rimini Countryside, geeft belangrijke info over diverse steden in de provincie Rimini.

http://rimini.startpagina.nl/  -  Met veel links betreffende Rimini
Provincia.rimini.it  -   Provinciaal Toeristenbureau  -  E-mail: turismo@provincia.rimini.it
Riminiturismo.it  -  Informatie van de gemeente Rimini
Adria, Coast.com  -  Turismo Costa Adriatica

PARTNERS DEL MUSEO zijn:  REGIONE EMILIA ROMAGNA | COMUNE DI RIMINI | RIMINI TURISMO | RIMINI ON NET
** Uw accommodatie
in Rimini kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Rimini. Er zijn 120 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in wijken:  Centro Storico - Marina Centro - San Giuliano  -  Miramare  -  e.a.
Hotels op / nabij luchthaven:  Federico Fellini (RMI) 5.8 km  - e.a.
Hotels in de populairste steden rondom Rimini:  Torre Pedrera 7.0 km -  e.a.

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets