TAORMINA. In de Romeinse tijd werd deze stad Tauromenium, genoemd. Het was vroeger een Siculische nederzetting op de Monte Tauro, vervolgens een Griekse kolonie. Na de ondergang van Syracuse werd Taormina de hoofdstad van het Byzantijnse SiciliŽ. Naar overzicht regio SiciliŽ. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

    
In 902 werd de stad geplunderd door de Arabieren. In de 11e eeuw is de stad weer opgebouwd en is het altijd een bloeiende stad gebleven. 
Het ligt op 205 m hoogte boven de Golf van Taormina. Het ligt mooi en heeft een zacht klimaat, de plantengroei is er weelderig. De Etna ligt op de achtergrond, beneden liggen de stranden.
Parkeren kan het beste op de grote parking in het noorden, daar waar het verkeer vanaf de autostrada binnenkomt.

Uw wandeling zou kunnen beginnen bij Porta Messina, een oude vestingpoort. 
De Via Corso Umberto brengt u naar Piazza Vittorio Emanuele. Vanaf dit plein voert de Via Teatro Greco naar het Griekse theater  uit de 3de eeuw v.C.. De Romeinen verbouwden het om er gladiatoren gevechten te kunnen houden. Achter het toneel torent de Etna. Er resten nog: vier grijze zuilen met Korintische kapitalen, een zuilenstomp, bogen en nissen voor beelden, schachten en voetstukken van zuilen 

Door de Corso Umberto   wandelen we verder. 
Tegenover de Banco di Sicilia dalen we af door de Via Naumachia, gaan links een trapje af. We zien dan een diepe inzinking met er langs bogen en steunberen met veel nissen. Dit zijn de resten van de Romeinse thermen. Op de resten zijn huizen gebouwd. 

Aan het Piazza Nove Aprile  staat de 17de eeuwse kerk San Giuseppe
Heeft een mooi barok interieur. Dan komen we bij Piazza del Duomo. Links staat de dom. Op het plein staat een fontein uit 1635. Bestaat uit een schaal die wordt gedragen door dwergen. Op de bovenste staat een vrouwelijke centaur, half paard, half mens. De voorgevel heeft een renaissance portaal, een roosvenster en gekanteelde muren. Binnen zien we: een houten zoldering, roodmarmeren zuilen, gotische bogen, marmeren zijaltaren, grafmonumenten en smalle zijbeuken. De Porta Catania sluit de Corso Umberto af.

Tourism Office 

Palazzo Corvaja I-98039 Taormina (ME).   Tel.: +39.0942.23243. Fax: +39.0942.24941.  E-mail: aast@taormina-ol.it  - Taormina.it/ The most complete and updated Tourisic city guide. Een prima site!   SiciliŽ.nl  Geschiedenis van SiciliŽ
* Mooie folder is Welcome to Taormina
* Goede plattegrond is Street map of Taormina.
* Goede brochure met adressen en gegevens is Taormina, Sicily, uitgave van Taormina Tourist Board

** Uw accommodatie in Taormina kunt U goed boeken via Hotels/Appart./Taormina. 
Er zijn 38 hotels online boekbaar. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten!
Hotels nabij: OriŽntatiepunt Isola Bella Taormina  -  Park Alcantara River Park  -  Theater Greek Amphitheater
Hotels op / nabij luchthaven: Tito Menniti (REG) 39.9 km   -  Fontanarossa (CTA) 46.7 km
Hotels in populaire steden in de omgeving van Taormina:  Castelmola 1.6 km  -  Giardini Naxos 3.8 km  -  Fondachello

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets