TINDARI, is in 395 v.C. gesticht als een kolonie van het Griekse Syracuse en wel door Dionysius. Het  is op een vooruitspringende rots gelegen. Aan de vroegere akropolis, nu een groot plein, ligt de grote bedevaartskerk, de kerk van de Zwarte Madonna. Elke dag komen hier pelgrims. Naar regio SiciliŽ. Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!

    
Via drie bronzen deuren komt men de kerk binnen.
In de voorgevel staan beelden van Petrus en Paulus. In de rondboog staat te lezen "Tutto e poco per te, o madre", alles is te weinig voor u, o moeder. De gebrandschilderde ramen in de hal beelden de vier hoofddeugden:    sterkte,  matigheid, rechtvaardigheid en voorzichtigheid, uit. De zuilen dragen Korintische
kapitalen, het gewelf is rijk beschilderd, de zijwanden dragen mozaÔeken.

Twee engelen op het altaar dragen een baldakijn met er onder de Zwarte Madonna (Nigra sum sed formosa, ik ben zwart maar schoon). 
Andere engelen dragen een gouden kroon en het tabernakel.

Van het kerk plein gaat een pad van 300 m naar een klein opgravingterrein van de antieke stad Tyndaris. 
Het ligt rustig aan zee. Het stratenplan is goed zichtbaar. Over de hoofdweg, nu een grindweg, wandelt u langs huizen met mozaÔekvloeren. U komt bij de propyleeŽn (pro = voor pule = toegang), een zuilengalerij als toegangspoort tot een tempelomheining. De basilica heeft muren en bogen van grote stenen.
De Romeinse huizen hebben baden en verwarming, fonteinen, vloermozaÔeken en voetstukken van zuilen. Het niet gave theater met uitzicht op zee werd door de Romeinen gebruikt voor gladiatoren spelen.

Te voet is het ca 60 minuten klimmen naar de Zwarte Madonna, terug ca 45 min dalen.
Camping uit RD 100 m, spoorwegtunnel onderdoor en langs hek lopen, omhoog. Als Je nog niet op het hoogste punt bent zie je links hoog een schaapskooi met rood dak, daar rechts over een soort geul met pijp en dan weer LA langs stenen omhoog, is een soort trap waar water langs stroomt. Boven bij het hek RA, langs het hek lopen, tot de doorgang en dan LA door de olijfboomgaard paadjes volgen naar boven naar Tindari. Is ook per auto te bereiken via Oliveri  ri.. Trapani. Auto op P. zetten en nog 100 m omhoog lopen. Veel stalletjes en een mooi uitzicht op de baai. Vandaag is het Sacramentsdag en is er een dienst in de kerk, er zullen wel veel mensen op de been zijn en de straten zullen wel vol met kraampjes staan. Erg gezellig.
SiciliŽ.nl: Geschiedenis van SiciliŽ en hoe kan men er komen.

** Uw accommodatie in geheel ItaliŽ kunt U goed boeken via Hotels/Appartementen/Booking/Italie. Geen reserveringskosten, laagste prijsgarantie, maximale keuze, onpartijdige hotelbeoordelingen, website en klantenservice in het Nederlands en nog veel andere talen.

** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets