PROVINCIE TRENTINO, poort tot de zon, is de streek waar de Mediterrane invloeden en de Alpen elkaar ontmoeten. Het milde klimaat van Garda mengt zich hier met de frisse berglucht van de Dolomieten. Naar regio Trentino-Alto-Adige . Naar Stedenlijst ItaliŽ.   Naar  Regiokaart ItaliŽ. Naar uw accommodatie!
 

Water als rijkdom  
Gardameer Meer van Ledro
Meer van
Molveno
Meer van
Caldonazzo
Meer van Levico Meren van Pinť
Dolomieten  
Dolomieten van Fassa Lagorai en Latemar
Adamello, Presanella, Piccole Dolomiti / Monte Bondone
Ortes-
Cevedale
Brentadolomieten
Natuurparken Paneveggio / Pale
di San Martino
Adamello-Brenta
Trekking / Biking e.a.  
Wandel en trektochten Berghutten
Berggidsen Mountainbiken
Fietspaden Canyoning, Rafting,
 Golfen
Diversen
Wellness Uit de keuken
Kunst en cultuur Evenementen
Zie kaart van
Trentino
 
    

Uw accommodatie kunt U goed boeken via Hotels/Appart./Trentino-Alte-Adige.  Er zijn 414 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden: Riva del Garda  -  Bolzano  -  Madonna di Campiglio  -  Trento  -  Merano  -  Rovereto  -  Vigo di Fassa  -  Bressanone  -  Schenna  -  Torbole  -  Lagundo  -  Canazei Carano  -  Laives   -  Cavalese

Trentino
is de streek waar de Mediterrane invloeden en de Alpen elkaar ontmoeten. Het milde klimaat van Garda mengt zich hier met de frisse berglucht van de Dolomieten. Voor hen die uit andere Europese landen komen of uit gebieden die langs de eeuwenoude Brennerroute liggen, vertegenwoordigt Trentino de poort tot de zon waar men het eerste stukje ItaliŽ proeft. "Het land waar de citroen planten bloeien", aldus Goethe, die met recht in extase raakte bij het zien van het Gardameer.

De rozeachtige rotsen van de Dolomieten,
de groene bossen, de honderden zilverkleurige bergmeren en -stromen en het diepe blauw van Garda vormen een uiterst veelzijdig panorama. Men is hier trouw gebleven aan de tradities van de lokale rustieke keuken, met kazen uit de Alpenboerderijen en geurige worstsoorten maar er zijn evengoed oude gerechten met vis als basisingrediŽnt. En dan natuurlijk de pasta's, een oer-Italiaanse traditie en het 'neusje van de zalm' voor veel restaurants die ze vers in eigen keuken bereiden en in de meest denkbare variaties aanbevelen.

De wijnen danken,
ieder soort en wijnjaar voor zich, hun verfijnde zachte smaak aan het milde klimaat en de door zon overgoten heuvels. De stenen getuigenissen van het roemrijke verleden lopen uiteen van Romeinse overblijfselen, prachtige bouwwerken uit de Renaissance en imposante kastelen die de valleien domineren, tot het modernisme van 'MART', het nieuwe museum voor hedendaagse kunst.

In Trentino wordt bijzondere aandacht geschonken
aan het behoud van de natuur, aan gastvrijheid en aan de onvervalste landbouwproducten die hier met veel toewijding en liefde worden verbouwd. Kortom, evenwicht tussen traditie en innovatie. verlang je naar een vakantie vol emoties 'Italian style' waarvan je als herboren terugkeert? Dan is Trentino met haar 297 meren, Dolomieten, overvloed aan groen en accommodatie voor 450.000 personen, het antwoord! 

** Uw accommodatie in geheel ItaliŽ kunt U goed boeken via Hotels/Appart.ItaliŽ.
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
 Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets