GULPEN, provincie Limburg, naar provincie kaart, naar plaatsnamen lijst Nederland

Kasteel Neubourg.
Bij dit prachtig gelegen, imposante bouwwerk in het dal van de Gulp horen drie voorhoven en drie bruggen over twee door grachten omgeven eilandjes. Van het in de 13de eeuw gebouwde kasteel stamt alleen nog een deel van de onderste muurlagen uit de middeleeuwen. De grote vierkante toren met de barokke spits ontstond in de eerste helft van de 17 de eeuw, de overige delen kregen hun huidige aanzien vooral in de 18de eeuw. De voorburcht werd eind 18de eeuw veranderd, de frontpartij omtrent het midden van de 19de. Het kasteel, van binnen in het begin van deze eeuw gemoderniseerd, is tegenwoordig een hotel. De toren van een oude afgebroken kerk is deels nog uit de 11de eeuw.
De Gulpener Bierbrouwerij
is een van de weinige lokale brouwerijen die in Limburg hebben weten te overleven.

Omgeving:
Eijsden
(15 km ZW).
Kasteel Eijsden werd omstreeks 1636 gebouwd in de stijl van de Maasrenaissance, na een brand in 1650 vernieuwd en tussen 1881-1886 gerestaureerd. Het schitterende, grote gebouw met zijn sierlijke torens bestaat uit twee recht op elkaar staande vleugels op een vierkant terrein, omgeven door grachten.

Gronsveld (12 km W).
Het witte, sierlijke kasteel Gronsveld met spitse renaissancistische torentjes werd in 1833 opgetrokken op de fundamenten van een middeleeuwse burcht. In de 15de eeuw was het in bezit van de heren van Bronckhorst-Batenburg. Hun wapen siert het orgel en de altaren van het nabijgelegen kerkje. De monumentale beltkorenmolen is van 1622.

Zoeken naar een accommodatiebestemming (6498) in Nederland
Zoeken via Hotels/Wereldwijd naar een accommodatie in 212 landen.
Algemene informatie over Nederland