PROVINCIE LIMBURG, terug naar kaart van Nederland, naar plaatsnamen lijst Nederland. Maak uw keuze

Amstenrade  
Gennep Gulpen en Eijsden, Gronsveld
Heerlen en Schaesberg, Voerendaal, Wijnandsrade Kerkrade met Abdij Rolduc
Maastricht en Bemelen, Borgharen, Cadier en Keer,  St.-Geertruid,  Itteren, Kanne, Limmel, Margraten, Mheer, Noorbeek, Slenaken, Roermond en Beesel, Haelen, Herkenbosch, Horn, Maasniel, Montfort, St.-OdiliŽnberg, Swalmen
Susteren en Ohť en Laak Sittard en Beek, Bom, Geleen, Limbricht, Meerssen, Obbicht, Urmond
Thorn en Grathem, Heel, Linne, Stevensweert Vaals en Lemiers
Valkenburg en Houthem-St.-Gerlach, Klimmen, Oud-Valkenburg Venlo en Arcen, ,Broekhuizenvorst, Kessel, Lottum, Steyl, Tegelen
Venray en Overloon, Vierlingsbeek Wittem en Eys , Mechelen

† † †
    
Hťťl Limburg is de moeite waard!
Als we het over Limburg hebben) wordt maar al te vaak aan Zuid-Limburg gedacht) waar de groene heuvels) de bossen tegen de hellingen) de klaterende beekjes en het witte mergel een sfeer scheppen die zo helemaal niet-Nederlands aandoet. Het is dŗt deel van Limburg waarmee de hele provincie niet zelden vereenzelvigd wordt.

Limburgs heuvellandschapMaar Noord- en Midden-Limburg zijn anders.
Anders - niet minder boeiend. Noord- en Midden-Limburg. Een landschap van uitgestrekte bossen en laag veenland. VŠn water ook. Niet alleen stroomt de Maas door dit land) er zijn ook uitgebreide plassen: voormalige grint gaten die zich uitstekend lenen voor de watersport. Er zijn oude dorpjes aan het water, weilanden met grazende koeien tussen de bossen en hier en daar een kasteel ... Want kastelen vind je er veel. Of wat ervan over is.

In Noord-Limburg zijn er dan nog de aspergevelden die een heel eigen stempel op het landschap drukken.
En niet alleen op het landschap ůůk op de restaurants. Hetzelfde geldt voor de champignonkwekerijen in deze streken. Asperge- en champignongerechten behoren hier tot de gewoonste zaak van de wereld) ze komen van eigen bodem! Noord-) Midden- en Zuid-Limburg. Alledrie hebben ze veel te bieden. |

Prachtige monumenten) waaronder veel kerken.
Sfeervolle stadjes en indrukwekkende steden) zoals Maastricht en Roermond. En vele) vele bezienswaardigheden) waarvan een groot aantal te onbekend is. Het carnavalsmuseum op de Platz 11 in Echt bijvoorbeeld. Of het standbeeld voor een belastinginspecteur in het witte stadje Thorn. Anders gezegd: Limburg is een provincie vol bekende Ťn onbekende bezienswaardigheden. 1Ť beginnen bij Mook en onafgebroken doorlopend tot aan de Belgische en Duitse grenzen.

** Uw accommodatie in Limburg
kunt U goed boeken via Booking.Limburg. Er zijn 677 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden:
Maastricht   -    Valkenburg   -    Heerlen   -  Venlo   -   Roermond 
Hotels op / nabij luchthaven: Maastricht (MST)  -  BRUNSSUM AFCENT HELIPORT (EH5)  -  GEILENKIRCHEN (GKE)  -  Weeze (NRN)

Zoeken naar een accommodatiebestemming (6498) in Nederland
Zoeken via Hotels/Wereldwijd naar een accommodatie in 212 landen.
Algemene informatie over Nederland