WITTEM, provincie Limburg, naar provincie kaart, naar plaatsnamen lijst Nederland.
 

Rooms-katholieke kerk.
Gebouwd tussen 1729-1733 door J.C. Schlaun voor het toenmalige capucijnen-, sinds eind 19de eeuw redemptoristenklooster. De kerk bestaat uit een groot middenvierkant met een aan de oostkant aangebouwd koor en in het westen een ingangspartij. Vanbuiten is de kerk bijna geheel door neogotische aanbouwsels aan het oog onttrokken. Inwendig nog zijaltaren, kruiswegstaties en beelden uit de 18de eeuw. De moderne gewelfschilderingen zijn van Charles Eyck.

Kasteel Wittem. Van de oorspronkelijke middeleeuwse burcht staan nog twee vleugels en een hoektoren; in de 19de eeuw in neogotische trant gerestaureerd.

Omgeving
Eys (2 km 0).
De mooie barokke kerk (RK) werd tussen 1732-1734 gebouwd naar ontwerp van J. Schlaun. In de jaren 1934-1935 gerestaureerd en uitgebreid met twee dwarsarmen. De fraaie inventaris is overwegend afkomstig uit de bouwtijd.

Mechelen (3 km Z).
Het schip van de rooms-katholieke kerk werd gebouwd in 1810 naar plannen van Mathias Soiron, later aan de oostkant vergroot; de toren is van 1837. In het dorp en omgeving bevinden zich nog enkele vakwerkhuizen, vooral in het gehucht Höfke.

Zoeken naar een accommodatiebestemming (6498) in Nederland
Zoeken via Hotels/Wereldwijd naar een accommodatie in 212 landen.
Algemene informatie over Nederland