HAAMSTEDE, provincie Zeeland. Sfeervol kerkringdorp, tot één agglomeratie vergroeid met Burgh, naar provincie kaart, naar plaatsnamen lijst Nederland.

Slot Haamstede.
In de 13de eeuw gebouwd als woontoren, later uitgebreid en na een brand in 1525 vernieuwd. De linkervleugel werd omstreeks 1609 vergroot; in dezelfde tijd ontstond de brug met het poortje. In de 18de eeuw vond weer een uitbreiding plaats.

Andere bezienswaardigheden.
Het huis Het Anker (Sluispad 2) is een voormalig jachthuis met een trapgevel. De 16de-eeuwse kruiskerk (NH) heeft een mooi interieur. Burgh dankt zijn naam aan een 'burg' (ronde versterking op een kunstmatige hoogte) uit de tweede helft van de 9de eeuw, waarvan in de kerkring nog sporen te zien zijn. De hervormde kerk is van 1671-1674.

Omgeving:
Renesse
(5 km NO).
Slot Moermond werd in de 13de eeuw gesticht (de resten van het oorspronkelijke gebouw werden bij opgravingen in 1957 blootgelegd). Van het destijds ommuurde complex uit de 14de eeuw zijn nog delen te herkennen in het poortgebouw, de kern van het huidige slot, dat in de loop van de 16de eeuw verbouwd werd. Begin 17de eeuw werd het slot vernieuwd en kreeg het er de achtkantige toren bij, die zijn huidige feodale uiterlijk bepaalt.

Zoeken naar een accommodatiebestemming (6498) in Nederland
Zoeken via Hotels/Wereldwijd naar een accommodatie in 212 landen.
Algemene informatie over Nederland