PROVINCIE ZEELAND, terug naar kaart van Nederland, naar plaatsnamen lijst Nederland. Maak uw keuze

Aardenburg en Sint-Kruis Brouwershaven en Dreischor
Domburg en Westkapelle , Kasteel Westhove , Grijpskerke , Aagtekerk Goes en Yerseke, Wolphaartsdijk, Wemeldinge, Kloetinge, Kapelle, Colijnsplaat, Baarland    
Haamstede en Renesse Hulst en Kloosterzande
IJzendijke en Biervliet St. Maartensdijk en Scherpenisse, Stavenisse 
St.-Anna ter Muiden  
Middelburg en Biggekerke, Koudekerke, Zoutelande Sluis en St.-Anna ter Muiden, Cadzand, Retranchement
Tholen en Oud-Vossemeer, Poortvliet Veere
Vlissingen Zierikzee en Nieuwerkerk, Oosterland, Schuddebeurs

     
    
De deltawerken trekken belangstelling uit de hele wereld.
Zij vormen - evenals monumentale steden als Middelburg, Zierikzee of Vere, de zee en de goudgele stranden - nog maar een deel van het gezicht van Zeeland. Want Zeeland is méér. Het is een provincie die terecht bezongen wordt om zijn machtige uitzichten. Ook dat is bekend.

Heel wat minder bekend is een gebied als Oost-Zeeuwsch-Vlaanderen
- een hoofdstuk apart in ons land, met zijn populieren langs stille weggetjes. Een soortgelijk landschap vind je alleen in Belgisch Vlaanderen. Naast weids land heeft Zeeland uitgestrekte bossen, zoals bij Burgh-Haamstede. Duizenden boomgaarden, met vooral appelbomen, geven in de lente kleur aan de omgeving.
En s'zomers bloeien er veel planten op en aan de dijken.
Zo vormen de bloemendijken in de wijde omgeving van Goes ware pronkjuwelen in het landschap.

Wát minder bekend is hoeft zeker niet minder interessant te zijn.
Verstilde plaatsjes, zoals Nisse of Aardenburg, waar de Scheldegotiek uniek is. Het fort Retranchement, dat herinnert aan de uitgeweken Hugenoten. Sluis, waar het enige belfort van ons land staat. En standbeelden van beroemde mannen als Willem Beukelszoon - de man die het haringkaken bedacht - in Biervliet en de massagedokter Mezger in Domburg. Daar, in Domburg, staat ook nog de villa van een Roemeense koningin die zich indertijd door Mezger liet behandelen.

Kortom, Zeeland is méér dan zee, strand, oude stadjes en de deltawerken alleen.
Het is méér dan een ideaal watersport gebied alleen. Vóoral de laatste tien jaar is juist die watersport op de grote, door de Deltawerken nu veilige meren, een toeristische trekpleister van de eerste orde geworden. Nogmaals, er is méér. Je vindt er trotse monumenten, stokoude molens, verstilde plaatsjes, boeiende musea, bossen en adembenemend mooie vergezichten. En daarmee is het beeld verre van compleet. Ga er zelf maar eens kijken. Wánt in Zeeland valt veel te ontdekken.

** Uw accommodatie in Zeeland
kunt U goed boeken via Booking.Zeeland. Er zijn 469 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
Hotels in de populairste steden:
Vlissingen  -   Domburg   -  Middelburg    -    Goes   -    Zoutelande   -   Renesse 

Zoeken naar een accommodatiebestemming (6498) in Nederland
Zoeken via Hotels/Wereldwijd naar een accommodatie in 212 landen.
Algemene informatie over Nederland