ABRANTES. Het karakteristieke oude stadje ligt op een rotsachtige hoogte boven dezelfde oever van de Rio Tejo naar overzicht Lisboa e Vale do Tejo. Kaart van Portugal. Naar uw accommodatie.

    
Het plaatsje met zijn witgepleisterde
en met bloemen opgesierde huizen wordt beheerst door de ruïne van een 14e-eeuwse burcht van koning Dinis. De eerste aanslag op de weerbaarheid van de vesting werd geleverd door een aardbeving in 1533. De verwoesting door de Franse legers onder Junot tijdens de Napoleontische oorlogen in het begin van de 19e eeuw was te veel. De vrijstaande donjon werd later gerestaureerd en vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht op het dal van de Rio Tejo.

Binnen de vestingmuren staat de 13e-eeuwse gotische Igreja de Santa Maria do Castelo,
waarin het Museu Dom Lopo de Almeida is gevestigd. Hier zijn herinneringen aan de grafelijke familie Almeida, graftomben, kerkelijke attributen en 16e-eeuwse azulejos uit Sevilla, mozarabisch, tentoongesteld.

In het stadje zijn nog vier kerken te zien.
Zij zijn gebouwd op 12e- of 14e-eeuwse fundamenten, maar herbouwd in de 16e eeuw: de Igreja de Sáo Vicente, altaren, de Igreja de Sáo Domingos met een gotisch kloosterhof, de Igreja da Misericórdia met een renaissance- portaal en schilderijen uit de 16e eeuw en de Igreja de Sáo João Baptista met een renaissance-cassettenplafond.

Een culinaire specialiteit 
Palba de Abrantes, een draadachtig eiergebak.

Tourist Office of Abrantes
Largo 1e. de Maio - 2200-320 Abrantes Pt. - Tel.: +351.241.362.555. Fax: +351.241.371.661
Voor ligging van Abrantes zie: Região dos Templários. - Regiao de Turismo Templarios - E-mail:  geral.rttemplarios@ip.pt Rua Serpa Pinto, 1 2300 TOMAR

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Portugal.
** Uw accommodatie in Abrantes kan bijv.: Hotel De Turismo De Abrantes kijkt uit over de Taag-vallei. De kamers zijn voorzien van satelliet-tv. Het restaurant heeft een panoramisch uitzicht op de vallei. Heeft een speelkamer met biljarttafel en gezellige open haard.
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets
** Algemene informatie en boeken over Portugal
.