Kaart met de vijf toeristische gebieden van PortugalTOERISTISCHE GEBIEDEN VAN PORTUGAL

Historisch is Portugal verdeeld in elf provincies:
Minho, Trás-os-Montes, Alto Douro, Douro Litoral, Beira Alta, Beira Baixa, Estramadura, Ribatejo, Alto Alentejo, Baixo Alentejo en Algarve.

Portugal verdeelt men ook wel in zeven toeristische gebieden:
Porto e Norte de Portugal;   Beiras;   Lisboa e Vale do Tejo;   Alentejo;   AlgarveAzoren of Açores  en  Madeira.
Bij elk van de zeven toeristische gebieden wordt een kaartje gegeven.

Administratief
is Portugal verdeeld in 28 districten, 18 op het vasteland, drie op de Azoren en één op Madeira. Een benoemde gouverneur bestuurt het district.

Geschiedenis

Onafhankelijk sinds 1143, vestigde Portugal in 1297 definitief zijn landgrenzen om één van de oudste landen in Europa te worden. De ligging, in het zuidwesten van het Iberisch schiereiland, langs de Atlantische kust, stimuleerde al snel de zeevaartdrang.

In 1415 begonnen de Portugezen hun legendarische reizen
waarmee zij de eersten werden die de zeeroutes naar India, Brazilië, China en Japan bevoeren, terwijl zij vaste voet aan wal kregen aan de oost- en westkust van Afrika. Door in de loop der geschiedenis zo markant overal ter wereld aanwezig zijn, lieten zij vele sporen na.

Deze markante aanwezigheid heeft mettertijd diepe sporen getrokken.
Het maakte de Portugezen zeer ontvankelijk voor andere culturen en het Portugees werd één van de meest gesproken talent. Het uiterst rijke culturele erfgoed, zowel artistiek als archeologisch, is niet alleen de getuige van deze 850 jaar oude geschiedenis van ontmoetingen met verre culturen, maar ook van de nog oudere geschiedenis van volksverhuizingen en overheersing: Kelten, Sueven, Visigoten, Romeinen en Arabieren.

De natuurlijke voordelen van een land met een gulle zon
en een verrassende geografische verscheidenheid hebben Portugal tot een land gemaakt dat bij uitstek geschikt is voor de beoefening van watersporten en golf. Naast een moderne toeristische infrastructuur zijn er zeer traditionele en unieke voorzieningen om gasten te ontvangen zoals Pousadas, private landhuizen en charmehotels.
Als lid van de Europese Unie sinds 1986
maakt Portugal tegenwoordig een snelle groei mee, maar weet daarbij zijn belangrijkste schat te behouden: de identiteit van een gastvrij volk dat van zijn land een beminnelijke oase van geborgenheid weet te maken.

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Portugal. Er zijn 2000 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten.
** Waarom zouden we voor onze accommodatie kiezen voor Booking?
** Algemene informatie en boeken over Portugal.