Kaart Beiras, PortugalTOERISTISCHE STREEK BEIRAS (met steden overzicht), Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.

Beiras
is de traditionele naam van het gebied tussen het zuiden van de Douro-rivier en het noorden van de Taag. Het is een gebied met veel contrasten: de Atlantische kustlijn met een gematigd klimaat, witte zandstranden en de kenmerkende Atlantische dennenbossen, en een binnenland waar de grimmige bergen en rotspartijen de toon zetten.

Achterland
In het hart van dit achterland ligt de Serra da Estrela, Estrela gebergte, de hoogste bergketen van het continent Portugal. Hier ligt de oorsprong van de Mondego-rivier, die vele kilometers later door hartje centrum van Coimbra stroomt. Vanaf daar stroomt de rivier, die meermalen het onderwerp is geweest van gedichten geschreven door menig generatie universiteitsstudenten, de Atlantische Oceaan in bij de kustplaats Figueira da Foz.

Kuuroorden
De natuur heeft dit stukje Portugal heilzame wateren geschonken, die onder anderen de spaplaatsen Curia en Luso bekendheid gaven. São Pedro do Sul staat bekend als de plaats waar de eerste koning van Portugal zijn ouderdomskwalen en -pijnen zou zijn komen genezen. Moeder Natuur is ook genereus geweest voor het landschap van dit gebied: eeuwenoude bossen bedekken de gebergten en zorgen zo voor het behoud van dit geweldige natuurrijke binnenland. Het meest perfecte paradigma hiervan is het Bucaco-bosgebied.

Dão
is de naam van de rivier en het gebied waar een uitstekende wijn wordt vervaardigd en die in 1415 tot aan Ceuta werd vervoerd in de karvelen van Infante D. Henrique. Bezoek in het kielzog van de wijn de 'quintas' en wijnkelders want het proeven van deze wijn is het heter leren kennen van het land, de mensen en de manier waarop ze leven.
In de ruime horizonten van de Beiras,
liggen veel historische steden en dorpjes die bijna allemaal 'beschermd' worden door kastelen die ter verdediging van het koninkrijk Portugal zijn gebouwd door de eerste koningen van het land.

Steden
In de grotere steden, zoals Coimbra, Aveiro, Viseu, Guarda en Castelo Branco, kunt u in de musea schatten van onkenbare kwaliteit bewonderen. Wat betreft de traditionele ambachten, is de kuststreek altijd al welvoorzien geweest van glas- en keramiekvaardigheden.
Het binnenland van de Beiras
is rijk aan ambachtslieden die sinds jaar en dag werken met zwarte klei, linnen weven en koper en ijzer smeden.

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken Er zijn 2000 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten.
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

** Waarom zouden we voor onze accommodatie kiezen voor Booking?
** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.