TOERISTISCHE STREEK LISBOA e Vale do Tejo (hier steden overzicht). Lisboa, hoofdstad van Portugal sinds 1255 en gelegen aan de rechteroever van de Tejo, is een legendarische stad met een geschiedenis van meer dan 20 eeuwen. Het werd op de Moren veroverd door de eerste koning van Portugal in 1147. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.

Do Tejo of Taag
Is de grote rivier die in dit gebied van oost naar west stroomt. Van Spaanse oorsprong stroomt de rivier voor een groot gedeelte door Portugees grondgebied, om uiteindelijk in de Atlantische Oceaan uit te monden. Naarmate dichter bij Lisboa verbreedt de bedding zich tot een vruchtbare en groene vlakte - de lezíria - die ophoudt bij de hoofdstad, die wordt verfraaid door het grootse en blauwe estuarium.
 
Onderweg stroomt de Tejo langs
Abrantes, Constáncia, Vila Nova da Barquinha en Santarém, en geeft zo met zijn water een eigen atmosfeer aan deze betoverende oeverplaatsen. Deze gehele groene vallei is het toneel van diep gewortelde culturele tradities: dans en volksmuziek en de kleurijke klederdrachten van de plattelandsmensen, die te paard kudden runderen hoeden.
Zie hier voor steden in Vale do Tejo

Lisboa e Vale do TejoLissabon
De schitterende stad die zich uitstrekt langs de oevers van de Tejo (Taag), is een betoverende hoofdstad. Er is een kasteel, waar de stad zijn oorsprong kende, dat omgeven wordt door middeleeuwse wijken. Overal zijn grote monumenten die aan de periode van de ontdekkingstochten herinneren en pittoreske huizen bekleed met azulejo’s. Terwijl de nacht valt, blijven de gele trams de heuvels op en af rijden, terwijl uit de restaurants en huizen de melodie van de fado weerklinkt. Maar Lissabon heeft meer in petto: volksfestiviteiten, prachtige winkelstraten en een nachtleven aan de dokken van de rivier. Met de haven en de jachthaven in de buurt, worden de mogelijkheden nog ruimer: u kunt namelijk ook gemakkelijk watersporten beoefenen!

Sintra
Dicht bij de hoofdstad ligt Sintra, dat door de UNESCO tot cultureel landschap is verklaard om haar wonderlijke natuur. De rijkdom aan bomen nodigt uit tot een tocht met de koets, tussen herenhuizen en eeuwenoude landgoederen, tot aan het Pena-paleis, op de top van de berg, een schitterend voorbeeld van romantische architectuur, waar de sfeer van Koninklijke residentie intact is gebleven.
 
Meer steden
In de omgeving van de grote stad liggen verder nog vele plaatsen die een bezoek verdienen: het indrukwekkende klooster van Mafra, het kosmopolitische Cascais, de Serra da Arrábida, een natuurreservaat met een eeuwenoude flora, het schilderachtige Sesimbra, de stad Setábal en de aristocratische landgoederen van Azeitáo.

Activiteiten

Voor iedere smaak is er in dit gebied een uitgebreid aanbod aan activiteiten: stranden, zeesporten, golfbanen en openlucht muziekfestivals in de zomer.

De Atlantische kust

Stroomt van west- tot de noordkant van Lissabon  en  is van een verrassende schoonheid. Het is een gevarieerd panorama: hoge rotspartijen, witte zandstranden en prachtige lagunen. De meest westelijke uithoek van Europa bevindt zich hier, bij de Cabo da Roca. In de beminnelijke kuststadjes, zoals Peniche en Nazaré, kan men nog de kleurrijke 'traineiras' zien van de vissersvloot.

Binnenland

Meer naar het binnenland getuigen kloosters en abdijen, die door UNESCO tot werelderfgoed benoemd zijn, van de waardevolle historische erfenis van Portugal, zoals in Alcobaça, Batalha en Tomar. De gebieden die door de eerste koning van Portugal werden heroverd op de Moren, bewaren nog steeds herinneringen aan die tijd in de vorm van de kastelen in bijvoorbeeld Leiria, Tomar, Óbidos en Santarém.

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken. Er zijn 2000 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten.
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
    Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.