SESIMBRA. Ligt in de streek Estremadura, een deel van de Regio Lisboa e Vale do Tejo. Het is een vissershaven en een badplaats. Ligt aan een baai die beschut wordt door de Serra da Arrábida. Naar overzicht Lisboa e Vale do Tejo. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie. 

 
Booking.com
De Rua da Esperança  vlak bij Forte de São Teodosio
loopt van de boulevard omhoog  naar de parochiekerk met een klokkentoren en een mooie preekstoel. Deze straat en de zijstraten worden tijdens de Romaria do Senhor Jesus, begin mei, veelkleurig versierd.

Sesimbra, losen van sardinesGa ook eens kijken
naar de visafslag, westelijk in de stad.

Castelo de Sesimbra
is gerestaureerd en ligt 3 km noordwestelijk van de stad. en het binnenkomen van de vissersvloot. Binnen de muren staat de Igreja de Nossa Senhora do Castelo uit de 12e eeuw. Vanaf het kasteel heeft men een mooi uitzicht over de baai van de Rio Sado en de Serra da Arrábida.

Omgeving
De N 379 loopt vanaf Santana naar de uiterste punt van het schiereiland, de Cabo Espichel. Deze steekt ver boven de zeespiegel uit. Het is vanouds een pelgrimsoord. Om het grote kerkplein staan pelgrimshuizen met bogengalerijen uit de 18e eeuw.

Tussen Sesimbra en Setúbal ligt het natuurpark Parque Natural du Arrábida.
Je kunt hier goed wandelen. Op de zuidflank groeien cipressen, steeneiken en eucalyptusbomen.

Posto de Turismo
Largo da Marinha, 26 - 27 - 2970 Sesimbra - Pt.  -  Tel.: +351.212.235.743.

Câmara Municipal de Sesimbra
Av. Da Liberdade; 55 - 1° - 2970-635 Sesimbra Pt.  -  Tel.: +351.21.228.82.00 - Fax +351.21.223.38.55  -  E-mail: smsesimbra@mun-sesimbra.pt 
 
Região de Turismo da Costa Azul
- E-mail: costa.azul@mail.telepac.pt  -  Costa-azul.rts.pt

Informatie:
Een gemakkelijke brochure is Sesimbra, Costa Azul, Portugal.

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Portugal. Er zijn 2000 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten.
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.