AZOREN, Açores, op 1.460 km van de Europese kust en 3.750 km van de Noord-Amerikaanse kust in de Atlantische Oceaan, licht de archipel van de Açores, dat in de eerste helft van de 15e eeuw werd ontdekt door Portugese zeevaarders. De archipel bestaat uit negen eilanden, die in drie groepen bij elkaar liggen. Terug naar bijv. Portregio Porto. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.

    

De drie groepen zijn:
de oostelijke, S. Miguel en Santa Maria,
de centrale, Terceira,   Graciosa,   S.Jorge,   Pico en Faial
de westelijke, Corvo  en  Flores.
Verder:
GASTRONOMISCHE SPECIALITEITEN  -  FESTIVITEITEN  -  AMBACHT  -  Contactgegevens

Vliegvelden
Naast de internationale vliegvelden van Santa Maria, Ponta Delgada en Angra do Heroísmo zijn er vliegverbindingen tussen alle eilanden. Vanaf Schiphol is een tussenstop in Lissabon of Madeira noodzakelijk. In de zomermaanden zijn er ook regelmatig vluchten vanaf Frankfurt naar Ponta Delgada.

Azoren of AçoresKlimaat
Saffierblauwe en smaragdgroene lagunes, vruchtbare weilanden, vulkanische bergen en kraters, hortensia's, azalea's, kerken uit de vijftiende eeuw en fraaie herenhuizen raken de ziel van iedere bezoeker. Deze negen door legenden omgeven eilanden bieden het hele jaar door een gematigd klimaat (tussen de 14°C en 22°C – 57°F en 71°F) en de rust van een toevluchtsoord met 250.000 inwoners voor mensen die de woorden stress en milieuvervuiling maar lelijke woorden uit een vreemde taal vinden. Die heerlijke temperatuur is te danken aan de warme golfstroom.
Over de schoonheid van deze archipel zijn er vele verhalen. Over vissers en herders, maar er is er ook een over toeristen: toen een gezin van toeristen in stilte de Caldeira das Sete Cidades aanschouwde, trok de zesjarige zoon aan de jas van zijn vader en vroeg: "Papa, woont God soms hier?"

Eiland
Santa Maria
Hier is het ideaal watersporten. De moeite waard zijn: Praia, Santo Espírito, S. Lourenço, S. Pedro en Vila do Porto, dorp met herenhuizen, een moederkerk en de Nossa Senhora dos Anjos-kapel, waar de bemanning van Columbus heeft gebeden.

Eiland S. Miguel
In de hoofdstad Ponta Delgada valt nogal wat te zien: de beroemde Portas uit de 18e eeuw, het museum Cados Machado en
Kerken:
S. Sebastião (16e-18e eeuw); S. José, Colégio en Nossa Senhora da Conceição (17e eeuw). Nossa Senhora da Esperança-kapel en klooster (XVI, eeuw) en de Santa Ana-kapel (17e-18e , eeuw).
Paleizen:
Fonte Bela en Santa Ana uit de 13e  eeuw; Conceição en Santa Catarina uit de 17e  eeuw. Het Cados Bicudo-huis (17e eeuw) en de Paços do Concelho (17e – 18e , eeuw).

Azoren; Lagoa das Sete CidadesAndere plaatsen   om te bezichtigen: Caldeira das Sete Cidades (met een groene en een blauwe lagune, zie afb.); Lagoa do Fogo; Ribeira Grande, Vale das Fumas (thermen en warmwaterbronnen) en Vila Franca do Campo.


Eiland Terceira

Het historisch centrum van de hoofdstad Angra do Heroismo wordt gerekend tot wereldcultuurmonument.
Te bezichtigen:
de forten S. Sebastião (16e eeuw) en S. João Baptista (16e - 17e eeuw); de paleizen van de Bettencourts (barok) en van de Capitães- Generais; de kathedraal met een met zilver bewerkt frontaal; de kerken do Colégio dos Jesuitas, S. Gonçãlo en Nossa Senhora da Conceição (16e  eeuw) en Misericórdia en Nossa Senhora da Guia (annex museum van Angra). Andere interessante plaatsen: Vitória-strand, Santa Bárbara, S. Sebastião en Vila Nova.

Eiland Graciosa

Santa Cruz da Graciosa heeft nog oude straatjes en herenhuizen, een mooie moederkerk (16e – 18e eeuw), de Santo Cristo-kerk (16e eeuw), Cruz da Barra (Manuelijns) en Casa Etnográfica. Furna do Enxofre biedt verbazende panorama's en een gewelfde grot met een ondergronds meer (met zonlicht tussen 11 en 14 u.). Bezoek ook Guadalupe en haar barokke kerk; Luz en Praia (met karakteristieke molens).Eiland Faial

In Horta is een haven voor oceaanjachten, er zijn mooie azulejos en verguld houtsnijwerk in de kerken S. Salvador (1 8d, eeuw), Nossa Senhora do Carmo (18e eeuw) en S. Francisco (17e  eeuw).
Bezoek:
museum voor religieuze kunst, Nossa Senhora das Angústias-kerk, Nossa Senhora do Pilar-kapel, Império dos Nobres en de fortificaties van Porto Pim.
Verder: natuurreservaat van Caldeira, Capelinhos, grotten en warmwaterbronnen van Costa da Feteira en de belvédère van de Monte da Guia.

Eiland Pico
Dit eiland dankt haar naam aan haar spits toelopende vulkanische top van 2351 m. Bezoek hier: S. Roque do Pico met de 17e eeuwse kerken S. Roque en S. Pedro de Aicántara; Lajes do Pico met een walvismuseum; Madalena, met een wijnmuseum en een 17e eeuwse kerk en Areia Larga met de fraaie huizen van de wijnbouwers.
Andere plaatsen: Calheta de Nesquim, Candelária, Criação Velha, Piedade (bosrijk park), Prainha do Norte, Santa Luzia, Santo Amaro, S. Caetano, S. João en S. Mateus.

Eiland S. Jorge
Velas met zijn vissershaven, is het belangrijkste dorp: mooie herenhuizen, S. Jorge-kerk (17e  eeuw), Nossa Senhora da Conceição- kerk, gemeentehuis (Azoriaanse' barok) en wallen uit de 18e  eeuw.
Vergeet ook niet: Calheta, Manadas, Ribeira Seca, Topo en Urzelina.

Eiland Flores

In Santa Cruz:  - herenhuizen, S. Boaventura-kerk (barok) en Nossa Senhora da Conceição-kerk (18e eeuw) en een Etnografisch museum.
Uitstapjes:
naar Cascata da Ribeira Grande; Gruta dos Enxaréus (met de boot) en Lagoas (zeven met bloemen omringde lagunes in kraters).

Eiland Corvo

Dit kleinste eiland is een heiligdom van vrede. In Vila Nova do Corvo vindt u smalle met ronde keien bezegelde straten en de Nossa Senhora dos Milagres-kerk.
In de Caldeirão (een enorme vulkanische krater) liggen twee lagunes met kleine eilanden die de archipel 

GASTRONOMISCHE SPECIALITEITEN
Cozido das Fumas - Adcatra de Vaca  - In wijn gestoofde inktvis  - Cracas en lapas  - Kazen
Geurwijn, verdelho en likeur

FESTIVITEITEN
Feesten van de Heilige Geest - zondagen van april tot juni  
Feesten van Senhor Santo Cristo - Ponta Delgada, mei
Sanjoaninas-feesten - Angra do Heroismo - juni
Touradas á corda (stierengevechten)- Terceira, mei tot oktober
Semana do Mar - Horta, augustus

AMBACHT
Manden en meubilair van vlechtwerk - Miniaturen in vijgenhout - Borduur- en kantwerk - Geweven mantels en spreien - Kunstbloemen van visschubben - Blauwe en witte faience

Contactgegevens
Bezoekadres / Postadres: Av.Infante D. Henrique 55 3ºC - 9500-150 PONTA DELGADA - Telefoon 00351-296-288084 - Fax00351-296-288447

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Portugal. U betaalt in het hotel! Let ook op de beoordelingen door gasten die de hotels bezochten! U kunt de ligging van de hotels via Google Earth bekijken!
** U vindt bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
  Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal. 

.