GUARDA. Ligt in de voormalige provincie Beira Alta. Het is de hoogst gelegen, 1060 m, stad van Portugal. Het is lang de sterkste vesting geweest in de strijd tegen Léon. Naar overzicht Regio Beiras. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.

 
    
Al in de tijd van de Romeinen beschermde de stad
de in de omgeving wonende Lusitaniërs. In de 1e eeuw is het verval ingezet. Pas in de strijd tegen de Moren en de Castilianen zag Sancho I het belang van Guarda in. We zitten dan in de 12e eeuw.

Guarda, kathedraal.Kathedraal
Is drieschepig en heeft een dwarsschip in kruisvorm. Is opgetrokken uit marmer. Interessant is het gotische portaal aan de linkerzijbeuk.  In het interieur moet men de retabel bewonderen met meer dan honderd figuren uit het leven van Christus en Maria. In het transept voert een trap naar het terras. Vanaf hier heeft men een mooi uitzicht op de stad, op de burcht met de wallen en op het belfort.

Men kan van Praça Luis de Camões
naar het belfort  en de drie stadspoorten wandelen. Het is het enige wat nog over is van de verdedigingswerken uit de 12e eeuw.

De Misericórdia kerk is een barokke kerk.

In het Museu Regional
ziet men veel van de geschiedenis van de stad. Veel azuleos zijn er te zien in de São Vincente uit de 18e eeuw.
 
Omgeving
Van hier uit kan men goed tochten maken door het natuurreservaat Serra da Estrela. In Pinhel zijn nog verdedigingswerken, zoals wallen, poorten en ruïnes van het kasteel van Dinis te zien.

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Portugal. Er zijn 2000 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten.

* U vindt voor uw accommodatie bij Booking meer dan alleen hotels o.a.:
Appartementen - Resorts  - Villa's  - Hostels  - Accommodaties met onsen - Bed & Breakfasts  - Pensions  - Motels  - Ryokans  -  Vakantieboerderijen  - Vakantieparken  - Campings  -  Botels  - Herbergen  -  Aparthotels  -  Vakantiehuizen  -  Lodges  - Accommodaties bij particulieren  -  Landhuizen  -  Luxe tenten  - Capsulehotels  -  Lovehotels  - Riads  - Luxe Chalets

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.