PRAIA de MIRA, provincie Beira Litoral, ligt aan een kleine lagune. Aveiro is het middelpunt van waterwegen en kanalen en Praia de Mira is daar het zuidelijkste punt van.naar overzicht Regio Beiras. Naar stedenlijstaz Portugal

    
De N109, van Aveiro naar Figueira da Foz heeft drie afslagen naar de kust. Een ervan is naar Mira. Het strand en de duinen zijn zeer uitgestrekt en er is weinig beschutting tegen de invloed van de Atlantische Oceaan.

Daar er geen echte haven is
worden de boten het strand op getrokken en dan verder op boomstammen getransporteerd. Daar de boten een hoge boeg en een lage plecht hebben kunnen ze door de branding te water worden gelaten. Twee km uit de kust laten ze de netten zakken en komen later weer binnen. Langzaam sleept men daarna de netten met behulp van ossen en tractoren binnen. Zijn de netten eenmaal aan land dan worden de vissen er uit gehaald.
Zie ook Costa de Prata

Specialiteiten
Visgerechten bijv., een dikke caldeiradas, bouillabaisse-achtige soep en verder stoofpotten.

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Portugal. Er zijn 2000 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten.
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ”Alle accommodatietypes”

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.