QUELUZ. Ligt 14 km noordwestelijk van Lissabon. Is vrijwel geheel "overwoekerd" door de buitenwijken van Lissabon. Is bekend om het buitenverblijf van Pedro.  Naar overzicht Lisboa e Vale do Tejo. Naar stedenlijstaz Portugal. Naar uw accommodatie.

    
Half 18e eeuw is men met de bouw van het paleis begonnen
.
Het bouwwerk is in rococo stijl opgetrokken. Er is veel licht en ruimte in het paleis. Hierdoor zou het paleis aan zijn naam gekomen zijn. "Que luz" betekent namelijk "wat een licht"! 

Bij een rondleiding zie je:
rococo versieringen, spiegels, rijtuigen, porselein, kamerschermen uit Japan, kroonluchters uit VenetiŽ, meubilair en tapijten. Zeer interessant zijn: de gezantenzaal met houten panelen, de kamer van de koning met schilderingen uit het leven van Don Quichote, de picknickkamer met schilderingen van uitstapjes, de muziekzaal en de slotkapel en de ambassadeurszaal.

De keuken van het kasteel
heeft een zelfde schoorsteen als het kasteel in Sintra.

De tuin is aangelegd naar 17e eeuwse Franse tuinarchitectuur ideeŽn.
De perspectieven zijn gericht op het huis. Het is een boeiende tuin met waterpartijen, banken, fonteinen, vazen, buxushagen en beelden. Bougainvillea's geven extra kleur aan het geheel.

Station. Queluz-Belas.
Uit het station komend slaat men links af en na 800 m is men bij het paleis.

** In geheel Portugal kunt U goed uw accommodatie boeken via Hotels/Appartementen/Portugal. Er zijn 2000 hotels online boekbaar. Laagste prijsgarantie! Makkelijk reserveren. Geen kosten.
** Booking is meer dan alleen hotels: zie eens ĒAlle accommodatietypesĒ

** Kaart van geheel toeristisch Portugal
** Algemene informatie en boeken over Portugal.